СКОТ РИТЕР: „Неће бити како су Америка и Израел планирали – десиће се нешто много горе!“

SKOT RITER: „Neće biti kako su Amerika i Izrael planirali – desiće se nešto mnogo gore!“

19 oktobra 2023

Izraelska vojska će biti uništena ako počne kopnena operacija u Pojasu Gaze, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Ako Izraelci odu u Gazu, biću potpuno iskren prema vama, oni će umreti. Umreće u broju koje Izraelci nikada ranije nisu videli“, rekao je stručnjak.Prema Riteru, Hamas je spreman za kopnenu operaciju i namerno mami Izrael u „zamku smrti“.

Analitičar je izrazio uverenje da američki predsednik Džo Bajden shvata ne samo nemogućnost pobede Izraela, već i nesposobnost Sjedinjenih Država da mu pomognu ako libanski pokret Hezbolah i Iran budu uvučeni u sukob.

„Nemamo moć da to uradimo. Zato moramo da okončamo ovaj sukob sada. To će predsednik reći Izraelu“, rekao je Riter.

Ujutro 7. oktobra, Izrael je bio podvrgnut raketnom napadu bez presedana iz pojasa Gaze u okviru operacije „Poplava Al-Aksa“, koju je najavilo vojno krilo palestinskog pokreta Hamas. Nakon toga, borci organizacije prodrli su u pogranična područja na jugu Izraela.

Broj žrtava u Pojasu Gaze dostigao je oko tri hiljade ljudi, a broj poginulih stanovnika Izraela premašio je hiljadu, nekoliko hiljada Izraelaca i Palestinaca je povređeno.

Prijavljeno je nekoliko poginulih i nestalih Rusa, kao i državljana drugih zemalja. Prema različitim izvorima, Hamas bi mogao da drži oko 150 Izraelaca u zarobljeništvu. Sam pokret je naveo da se u Pojasu Gaze nalazi oko 200-250 zatvorenika.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad5 says:

  da izraelska vojska će isgurno imati ogromen gubitke bez obzira na izrazitu nadmoć...a ovi iz hamasa su vverovatno spremni da se bore do zadnjeg...simaptično je kako je ukrjaina nestala iz medija a ta operacija i žerište tamo je 100x opasnije od hamas i izraela...osim toga ovi oko izraela samo gamalme neće ništa oni konkretno sad preduzeti sem možda hezbolaha,svi ostali nisu spremni za sukob sa izraelom što ne znači da se neće spremiti u nekoj dogrednoj budućnosti ako izraeleiti izasakriraju palestince i zauzmu CELU ili POLA gaze tj.njen severni deo kao što se već najavljuje...opasnost ovog u palstini je što izgleda izeaelci optužuju RUSE da stoje iza palestinaca,što je vrlo iznenadjujuće i predstvlja veleobrt u ukrjainkosj priči gde je dosta jevreja učstvovalo u stvarnju naci korpusa i marionetske vlade a deo para je došao iz misteriosznih jevrejskih izvora...tu nešto ozbiljno nije uredu jer rusi su to oćutali iako se znalo de je kolomajski koji je inače bio i viskoa figura u svetskom jevrejskom kongresu direktno fianansirao i stvorio azov bataljon...rusi su oćutali i nisu SVE jevreje optužili za neku anti rusku zavera li sad se pojavljuju politčari u izraelu koji tvrde da su rusi organizovali hamas...ako je to non što mislim u pitanju onda je ruima boje da se prirepme za nuk.rat a koliko vidim održavaju se vežebe civilne zaštite u rusiji i to na nivou čitave države...izgleda da su rusi u ukrajini razmontirali i ukro mafiju i jevrejsku mafiju koja je oduvek imala jako uporište tamo a pogotovo u odesi i tom južnom pribalnom,hersonskom kraju sve do azova...i jedna i druga mafija su se održale čak i pod staljinom tako da je njihovo ponovno pojavljivanje na sceni samo dokaz koliko su to jake i izdržljive tajne krimoialne organizacije i dan-danas...

  • persida says:

   Jevrejska mafija iz Odese je veoma mocna. Pitanje je da li su Rusi unistili tu mafiju, ja ne verujem.

 2. Kulak says:

  LICEMERJE i DVOSTRUKI STANDARDI su stalna i uporna strategija Amera.

 3. Protokoli hrvackih ludaka says:

  ja samna startu,pre svih rekao da ce oni da proteraju stanovništvo Gaze da bi Izrael RAKETAMA i BOMBAMA unistio stambeni fond Gaze a time i dobar broj hamasovaca. Ne verujem u kopneni ulakak Izraelaca pre nego ovi potrose sve rakete i bombe i sruse sve, tek onda. Nisam predvideo da ce Egipat zatvoriti granicu i sada ce imverivarno sam Izrael organizovati nekakvo satorsko naselje kako bi se prokazali kao humani dok ovamo u "borbi" sa hamasom im ruse zgrade i kuće, meni je to sledeci korak. Cilj im je da etnicki ociste Gazu od palestinaca a ne samo od hamasa.

  • persida says:

   Videti mapu Velikog Izraela, staru preko sto godina, dostupna je na internetu. Na osnovu te mape cete videti koji ratovi tek dolaze. Izraelu moraju da se pripoje delovi Sirije, Iraka, Egipta, samo polako, a ceo svet je korumpiran i samo gleda. Bas kako je opisano u "Protokolima".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *