СКОТ РИТЕР: Русија ће из украјинског рата изаћи као једна од најјачих земаља света

СКОТ РИТЕР: Русија ће из украјинског рата изаћи као једна од најјачих земаља света

17 фебруара 2023

РУСИЈА ће из сукоба у Украјини изаћи као једна од најјачих земаља света, оценио је амерички војни експерт Скот Ритер.

Овај бивши обавештајац америчког Маринског корпуса и инспектор УН за наоружање у Ираку чак је уверен:„Руси ће изаћи из тог сукоба изаћи много јачи него што су били икада у својој историји“.

Према Ритеровим речима, колективни Запад је направио велику грешку што је започео рат са Русијом, јер је та одлука Москви дала одличну прилику да отклони неизвесности у области међународне безбедности које су постојале од 90-их година прошлог века.

Својим агресивним наступом и изјавама земље Запада дале су поклон Русији, показавши јој да не треба ни да покушава да одржи односе са САД:

„Москва није тражила раскид, али су на то пошле саме САД. То је био поклон о коме Русија није могла ни да сања“, рекао је Ритер.

Оценио је да је Вашингтон након распада Совјетског Савеза 1991. године показао добру вољу према Москви коју је сматрао за пораженог непријатеља. Међутим, сада са притисцима на Русију и агресивним акцијама против ње, САД су у великој мери погоршале односе међу двема земљама.

– Сада је свима на Западу постало јасно – тврди Ритер – да нормалног дијалога са Москвом неће бити.

Он сматра да САД са Украјином праве сличну грешку као са Авганистаном.

Ритер посебно наглашава да САД провоцирају Русију још од 2008-ме и да Владимир Путин поводом свих провокација Вашингтона показује „усхићујућу суздржаност“.

(Факти)

KOMENTARI4 коментара

  1. M says:

    To je tako do ovog trena!Al tu ta priča nije gotova,nije čak ni započela!Jer USA priča započinje tek onog trena kad zakuha Veliki rat u EUropi-Blistoku-Aziji,da svi ovdje teško krvare u korist USA koja će u svojoj daljini i miru jačati za finale!Tek će se nakon finala znati i vidjeti tko je koliko dobio ili štetovao!Rusija naravno ima veliku šansu za Veliki dobitak,ali samo ako uspješno prođe i kroz finale,a za to treba prvenstveno dugo izdržati na potrebnom nivou za to!Jer će taj eshatološki rat trajati vrlo dugo,po meni 30-ak godina!

  2. Читалац says:

    Не знам прави разлог упадљиво-непријатног проруског оптимизма од овог бившег америчког обавештајца? Ово је сад већ видљиви рат општег исцрпљивања Русије и англосаксонсог-германског Запада проширеног са подозривим екскомунистичким државама. С друге стране, украјински привредни потенцијал скоро је уништен и још се одржава се обилном материјално-финансијском помоћи из САД и ЕУ а који је исцрпљив. Док украјински народ на својим леђима не осети више терета, неподношљиве несташице хране, енергије, свега - каквог таквог сношљивог живота у условима рата оклеваће да масовно крене у обарање одметнутог, однарођеног режима В. Зеленског - страних марионета. Уз то се општи велики украјински материјално-војни, посебно у живој сили, губици прикривају од народа, али и то неће дуго трајати! Сурова ратна истина ће наредним данима, седмицама рата сваком новом мобилизацијом, бивати очигледнијом. Мобилизацијом су још неко време подвргнути исцрпљиви потенцијали руралних делова становништва. Мораће се прећи на рискантно, знатно веће ангажовање преосталог укр. урбаног дела становништва: ниско, средње и више образоване раднике и упослене. Временом ће расти засићење ратомом, ствараће се критични потенцијал за већинско акумулирано народно незадовољство лошим вођењем рата од стране веома упитног државног вођства. Пронацистичког! Најпре ће се, од могућих сценарија нешто овако десити - масовна народна побуна и смена итекако омрзлог државног врха! Вероватно да руски стратези иду на ову изгледну опцију!? Тада ће се приступити преговорима по руском диктату - капитуалацији и припајању Украјине као руске историјске области.

  3. Gagi says:

    Tacno je da ce Rusi iz ovog rata izaci moralno i duhovno uzviseni. Medjutim, doziveli su veliki nacionalni poraz jer se bore za nesto sto je vec bilo njihovo, rodjenu kolevku jer su prethodno dozvolili da im je otmu. Podmetnuta im je nova zivotna ideologija sa zapada, nepoznata u praksi i zivotu ta neproverena ideologija ih je razorila. Bas kao i nas Srbe. Kao sto znamo, Lenjin im je stigao sa zapada i silom oruzja uspostavio taj poslusnicki sistem. Bas kao i kod nas, ni mi nismo imali pojma ko raspolaze Srbijom a znali smo da to nisu "nasi" ljudi koji su zasluzili Srpsku drzavu na Ceru i Kolubari. I kod njih su se kao kod nas "umuvali" neki strani spijuni i agenti, koji su temeljno rusili nase slovensko istorijsko pamcenje i kulturu. Nasilno su nas vodili u novi progres i zivot, gde vise nije bilo vazno sta je cije i ko je ko. Parola je bila "zivot pre svega" i "brat je mio koje vjere bio". Koliko je to nasilnistvo bilo ispravno, videlo se posle zavrsetka te cirkuske predstave i nebrojenim zrtvama nas slovena. Srecom, Rusi su se probudili i bore se za svoju kolevku koja ih je odljuljala, mi za nasu pregovaramo dok se za to vreme u njoj ljuljaju i rastu neka tudja deca. Verovatno cemo "mudrim" i "kompromisnim" pregovorima uspeti da povratimo nasu kolevku da se u njoj ponovo ljuljaju neka novorodjena Srpska deca. Kao sto svako moze primetiti, protekom vremena smo izgubili mnogo nasih kolevki na ovom Balkanu, tu sada rastu i ljuljaju se neki drugi. Verovatno ona "nasa" mila braca kod kojih nam nije bila vazna njihova vera. Za razliku od Rusa, mi Srbi jos spavamo, pod teskom smo hipnozom i uticajem neizivljenih profitera i svakakvin moralnih pokvarenjaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u