СКОТ РИТЕР: Русија има сателите који „до у метар“ снимају све покрете украјинских трупа

SKOT RITER: Rusija ima satelite koji „do u metar“ snimaju sve pokrete ukrajinskih trupa

5 juna 2023

SATELITI visoke preciznosti koje Rusija koristi snimaju sve pokrete ukrajinske vojske, rekao je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

Naveo je da takvi sateliti za radarski nadzor imaju kamere sa tačnošću od jednog metra.

„Ni oblaci ni kiša im nisu prepreka. Postoje radari sa najvećom rezolucijom koji vide sve. Ne možete ništa sakriti od satelita koji ih nose“, rekao je Riter.Po njegovom mišljenju, takva napredna tehnika će promeniti tok ukrajinskog sukoba:

– Ruska vojska će pažljivo pratiti šta se dešava u avio-bazama i skladištima municije Oružanih snaga Ukrajine, nakon čega će pojačati raketne udare kako bi konačno porazili kijevski režim.

Londonski lisr The Financial Times je 26. maja, pozivajući se na Roba Lija, starijeg saradnika Instituta za spoljnopolitičke studije – objavio da će Oružane snage Ukrajine biti pod razornom vatrom ruskih trupa tokom kontraofanzive. Dodao je da će im biti veoma teško da probiju odbrambene linije Rusije bez velikih gubitaka.

Američki magazin Newsweek nazvao je snagu u avijaciji jednom od glavnih prednosti ruske vojske nad Oružanim snagama Ukrajine.

U intervjuu sa Dejlom Baknerom, generalnim direktorom međunarodne bezbednosne kompanije Global Guardian, rekao je da je ruska vazdušna flota 10 puta veća od ukrajinske.

Ukazao je da ruski avioni MiG-35, Su-35 i Su-57 mogu osujetiti najavljenu ukrajinsku kontraofanzivu udarima po velikim kolonama ukrajinskih tenkova i oklopnih transportera koji neće imati vazdušnu zaštitu.

Riter je rekao je prethodnih dana boravio u Rusiji, predstavljajući svoju knjigu „Trka u razoružanju“, a ne krije da je ushićen mnogo čime od onoga što je video.

„U Rusiji, posvedočio je, možete bilo gde iznajmiti automobil, tako što ga otključate pomoću svog mobilnog telefonom. Takvi automobili su parkirani u velikom broju po gradovima. Zamislite da vas je majka pozvala, pozvala na večeru. Priđete jednom od tih automobila i naprosto se odvezete do majke. Imaju ih svuda“.

Istovremeno, govoreći o prednostima Rusije, Riter je posebno izdvojio ekonomiju zemlje, koja je, prema njegovom mišljenju, „jača nego ikad“:

„Zapad je bio sidro koje je vuklo rusku ekonomiju naniže, podstičući odliv kapitala iz zemlje, a sada on ostaje unutra“.

Riter je takođe ukazao na kolosalna kineska ulaganja strane u partnerske projekte sa Ruskom Federacijom. Zahvaljujući njima, sada se se gradi širom Rusije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kostakos says:

    Nesto ne vredi sta imju najbolje oruzje, satelite, i.t.d.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *