СКОТ РИТЕР: Руска војска ће спалити све „челенџере“ у Украјини

SKOT RITER: Ruska vojska će spaliti sve „čelendžere“ u Ukrajini

12 maja 2023

Ruske trupe će uništiti tenkove „čelendžer 2“ koje je London isporučio Kijevu, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za američki „Jutjub“ kanal „Tur of djuti“.

„Dobra vest je da imaju samo 14 tenkova ‘čelendžer 2’ i da oni nemaju nikakve šanse. Čim uđu u bitku, biće uništeni. Ti tenkovi biće spaljeni na isti način kao i svaki drugi ukrajinski tenk“, kazao je Riter.On je naglasio da su ruske trupe spremne da se suprotstave svakoj zapadnoj opremi, koju koristi ukrajinska vojska i da je unište.

Prema njegovim rečima, ako bi ukrajinska vojska upotrebila projektile sa osiromašenim uranijumom, to bi samo dodatno naškodila lično Ukrajincima, jer bi kontaminacija teritorije bila slična katastrofi u Černobilju.

Jedini Amerikanac u Moskvi

Riter je ove godine prisustvovao proslavi Dana pobede u Moskvi, ocenivši da je to bio veličanstven događaj i da je za njega izuzetno teško dobiti karte.

„Mere bezbednosti su bile izuzetne. Mislim da sam bio jedini Amerikanac tamo. Policajac koji me je zaustavio i pogledao moj američki pasoš, mislim da je pomislio: ‘Dođavola, šta ti radiš ovde?'“, ispričao je bivši američki obaveštajac.

Podsetimo, britanski ministar odbrane Ben Volas potvrdio je da su svi tenkovi „čelendžer 2“, koji su obećani Kijevu, stigli u Ukrajinu.

„Znam da su svi naši tenkovi stigli u Ukrajinu, kao i rezervni delovi i oklopna vozila. Što se tiče tenkova, svi su u toj zemlji. Ukrajinska vojska je obučena i uvežbana, kako u Velikoj Britaniji, tako i u Ukrajini. Tako da znam da ih koriste“, kazao je Volas.

On je naglasio da Vašington podržava odluku Londona da Ukrajini prebaci krstareće rakete velikog dometa „storm šedou“.

(RT Balkan)

KOMENTARI2 komentara

  1. Saturnalije says:

    ma de će, to je englenska tehnologija bre, tenk Celengej je sav od nano materijala sazdan koji bljuje laserske vatre, 100% sam siguran :-)))

  2. persida says:

    Rusi su govna ako ne gadjaju Englesku, nego nastave sa masakrom ukrajinskih civila. Dosta vise lazi i zajebavanja, udrite City of London, Rotsildovo gnezdo. Ili potpisite kapitulaciju kao Sloba, Rokfelerov student.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *