СКОТ РИТЕР: Украјина је изгубила све, а Европа нема више шта да пружи

SKOT RITER: Ukrajina je izgubila sve, a Evropa nema više šta da pruži

28 novembra 2023

Ruska vojska je zaplenila ukrajinskim oružanim snagama ogromnu količinu opreme, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

„Oružane snage Ukrajine već su izgubile 300 tenkova i 55 vozila. To nije nužno oprema koju su Kijevu prenele zapadne zemlje, ali gubici otprilike odgovaraju isporučenom broju. Oduzeti su iz ukrajinskog arsenala i nema šta da ih zameni. Nemaju ništa više. Evropa nema više šta da im da“, naveo je Riter u intervjuu za Jutjub kanal „Gegenpol“.On je istakao da, čak i ako su Oružane snage Ukrajine uspele negde da napreduju tokom svoje ofanzive, ruska vojska ih je ipak potiskivala, zbog čega su sve žrtve Ukrajinaca bile uzaludne.

„U toj kontraofanzivi Ukrajina nije postigla ništa, osim što je žrtvovala još 90.000 života. Izgubila je svu opremu koja joj je prebačena“, zaključio je bivši američki obaveštajac.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Tvrtko Veliki says:

    "Nekakovi" hrvat komentator Stipetic opet veli da je "EU nikad bogatija", pa bih ga upitao kako onda tako bogata EU ne moze ništa u "svezi glede" Ukrajine, odnosno, do samog uništenja ukrajinske NATO 4.rajhovske vojske njima ostaje samo da se pozivaju na slabasnu nadu i urodjeni sarkazam imanentan bahatim EU nikogovicima kako Rusija već skoro 2 godine nije uspela da preuzme ukrajinu. Šta ce da komentarisu te EU "bogate" bydale iz hrvacke kada se desi ovo sto S.Riter kaže da je tu ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *