СКОТ РИТЕР: Запад ово не жели да чује, Русија побеђује…

СКОТ РИТЕР: Запад ово не жели да чује, Русија побеђује…

26 октобра 2022

Русија је послала поруку Западу о Украјини. Такве закључке је на свом „Јутјуб“ каналу, изнео бивши обавештајац америчког маринског корпуса, Скот Ритер.

Пре неколико дана о ситуацији у региону говорио је генерал Сергеј Суровикин, командант здружене групе трупа у зони „специјалних војних операција“. Он је посебно описао ситуацију као прилично напету, а такође је подржао иницијативу да се цивилно становништво Херсонске области евакуише са десне обале Дњепра.Руски председник Владимир Путин, је сутрадан најавио увођење ванредног стања у четири региона – ЛНР, ДНР, Херсонској и Запорошкој области. Према Скоту Ритеру, ови маневри су постали својеврсни сигнал Западу.

„Руске трупе, за разлику од украјинске стране, не користе цивиле као живи штит. Евакуишући људе из Херсона, генерал Суровикин ради оно што је урадио било који други компетентни војсковођа, уместо њега“, рекао је експерт.

Према Скоту Ритеру, акције Руске Федерације нису у потпуности схваћене, оно што се дешавало многи су протумачили као знак слабости Москве. Међутим, у овим закључцима није узета у обзир једна важна тачка – уклањањем цивилног становништва из напада, Русија значајно повећава своје способности и опције за притисак на украјинске трупе.

Повлачење цивилног становништва на другу страну Дњепра, омогућиће руским трупама да ефикасније одбију непријатељске нападе у овом правцу. У том контексту, експерт сматра да Запад треба да схвати оно што се дешава као одговарајући сигнал.

То показује да ово што се дешава није знак слабости Русије, већ демонстрација њене снаге. Међутим, нажалост, западни лидери не желе да на адекватан начин перципирају такве информације.

„Русија не само да не губи, већ, напротив, побеђује. Ово је порука коју Запад не жели да чује“, рекао је ветеран америчке обавештајне службе.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. Abdulah Drk Podrk says:

  Uvek zapadnjaci sve razumrju na kraju na teži način. IQ je problem

 2. V.D. Raka says:

  Znao je Riter da će Rusi da pobede za 3 dana. Sada skupljaju puške za rezerviste pa će onda da navale svom snagom.

  • padre says:

   Ja ipak mislim, daon nije to rekao,nego je rekao,da bi mogli, ako bi hteli to da rade kao zapadnjaci!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u