СКОТ РИТЕР: Запад ово не жели да чује, Русија побеђује…

SKOT RITER: Zapad ovo ne želi da čuje, Rusija pobeđuje…

26 oktobra 2022

Rusija je poslala poruku Zapadu o Ukrajini. Takve zaključke je na svom „Jutjub“ kanalu, izneo bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa, Skot Riter.

Pre nekoliko dana o situaciji u regionu govorio je general Sergej Surovikin, komandant združene grupe trupa u zoni „specijalnih vojnih operacija“. On je posebno opisao situaciju kao prilično napetu, a takođe je podržao inicijativu da se civilno stanovništvo Hersonske oblasti evakuiše sa desne obale Dnjepra.Ruski predsednik Vladimir Putin, je sutradan najavio uvođenje vanrednog stanja u četiri regiona – LNR, DNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti. Prema Skotu Riteru, ovi manevri su postali svojevrsni signal Zapadu.

„Ruske trupe, za razliku od ukrajinske strane, ne koriste civile kao živi štit. Evakuišući ljude iz Hersona, general Surovikin radi ono što je uradio bilo koji drugi kompetentni vojskovođa, umesto njega“, rekao je ekspert.

Prema Skotu Riteru, akcije Ruske Federacije nisu u potpunosti shvaćene, ono što se dešavalo mnogi su protumačili kao znak slabosti Moskve. Međutim, u ovim zaključcima nije uzeta u obzir jedna važna tačka – uklanjanjem civilnog stanovništva iz napada, Rusija značajno povećava svoje sposobnosti i opcije za pritisak na ukrajinske trupe.

Povlačenje civilnog stanovništva na drugu stranu Dnjepra, omogućiće ruskim trupama da efikasnije odbiju neprijateljske napade u ovom pravcu. U tom kontekstu, ekspert smatra da Zapad treba da shvati ono što se dešava kao odgovarajući signal.

To pokazuje da ovo što se dešava nije znak slabosti Rusije, već demonstracija njene snage. Međutim, nažalost, zapadni lideri ne žele da na adekvatan način percipiraju takve informacije.

„Rusija ne samo da ne gubi, već, naprotiv, pobeđuje. Ovo je poruka koju Zapad ne želi da čuje“, rekao je veteran američke obaveštajne službe.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Abdulah Drk Podrk says:

  Uvek zapadnjaci sve razumrju na kraju na teži način. IQ je problem

 2. V.D. Raka says:

  Znao je Riter da će Rusi da pobede za 3 dana. Sada skupljaju puške za rezerviste pa će onda da navale svom snagom.

  • padre says:

   Ja ipak mislim, daon nije to rekao,nego je rekao,da bi mogli, ako bi hteli to da rade kao zapadnjaci!

  • Istina says:

   Nisi skuzio stari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *