SKRIVENA ISTINA: Nemački naučnik još 1923. godine otkrio uzrok i lek za rak

SKRIVENA ISTINA: Nemački naučnik još 1923. godine otkrio uzrok i lek za rak

15 avgusta 2014

Naucnik-Oto-Hajnrih-Varburg-e1408127082874-600x363Osnovni uzrok raka službeno je otkriven pre 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.

Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrik Varburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Varburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

Anti-fiziološkim načinom ishrane (pretežno nezdravom hranom koja zakiseljuje ljudski organizam) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo snabdevenu kiseonikom.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.

– Nedostatak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo-, rekao je Varburg. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.

– Ako oduzmete zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana- , tvrdio je dr. Varburg.

– Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali ćelije tumora mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka.-

TKIVA TUMORA SU KISELA, A ZDRAVA SU ALKALNA

U svom delu “Metabolizam tumora“, dr. Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika).

Otkrio je, da su ćelije raka anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika.

Ćelije raka mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Ćelije raka žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

KISELOST I ALKALNOST ORGANIZMA ZAVISI OD HRANE KOJU UNOSIMO

Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše stanice, da bi mogle uspešno da funkcionišu, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.

HRANA KOJA ZAKISELJUJE ORGANIZAM

Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljenohidrate, koji nanose štetu gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

– Meso (sve vrste)
– Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, pavlake, jogurti, jaja itd.
– Rafinisana so
– Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, torte, keksi itd.
– Hleb, margarin, kofein, alkohol, duvan
– Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.
– Sintetički antibiotici i uopšteno svi farmaceutski lekovi.

HRANA I NAVIKE KOJE ALKALIZUJU

– Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.
– Sirovo voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
– Bademi. Vrlo su alkalni.
– Integralne žitarice: jedina alkalizujuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti (oko 20%)
– Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
– Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
– Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom celog dana.
– Vežbanje. Vežbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedeći način života uništava život.

HEMOTERAPIJA POVEĆAVA KISELOST ORGANIZMA

Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih treba izbegavati koliko je to god moguće.

ISPRAVAN NIVO pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vežba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 80% alkalnu ishranu i izbegavajte proizvode koji su većinom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana, meso, mleko, jaja, grickalice… Ne zloupotrebljavajte so i koristite je što je manje moguće – najviše 1/2 grama dnevno nerafinisane soli.

Ukoliko imate kancer, savet je da alkalizujete telo što je više moguće. To možete postići velikom brzinom uz pomoć prirodnih ceđenih sokova od voća i povrća, izbacivanjem iz upotrebe svih vidova otrova, toplo-hladnim tuširanjem, fizičkom aktivnošću.

(Telegraf/AlternativaZaVas)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Momčilo Vukomanović says:

    Ako ovde učestvuje struka molim mišljenje o sledećem: Opšte je poznato da postoje populacije koje žive na terenima gde se samo jede hrana životinjskog porekla (na primer Eskimi), pa još postoje kao živi ljudi? Dalje ima puno paradoksa, uzmimo problema mleka i mlečnih proizvoda. Dve po meni najrazvijenije (za mudrije ne znam) kulture Kina i Indija su razvile Makrobiotiku (veliki život) i Ajur-vedu (nauka o životu), jedna (prva) mleko vidi kao jedanu od najnepotrebnijih (najškodljivijih namirnica) čovekovom organizmu (jasno od kad prestane da sisa), dok druga mleko satvalja u prvi plan (gi je po Vedama najfiniji - čistiji proizvod koji čovek može da unese na majčici zemlji (krava se smatra svetom životinjom jer daje mleko). Da ne zaboravim gi je proizvod koji de dobija prečišćavanjem (prženjem maslaca uz stalno skidanje pene). Imao još dosta sličnih primera, ali dovoljno za početak. Inače svaka priča koju slušate ima lepu (prihvatljivu logiku), tako da treba dumati šta prihvatiti. Ovim želim da pokrenem temu nedoumice šta jesti, piti, kako živeti, da li je Dan zapisan pa terao kako terao isto mu se hvata, ili ako nešto potuješ i čuvaš onoliko koliko možeš Gospod će da nagradi. Koga slušati???!!! Poštovanje Momčilo! Pored ovog mejla, može i telefon za poruke - poziv 064 227 72 72, ili Facebook: Momčilo Vukomanović, Kragujevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *