СКРИВЕНА ИСТОРИЈА: Румуне је створио Запад 1859. године, да физички раздвоји Русију и Србију! (ВИДЕО)

SKRIVENA ISTORIJA: Rumune je stvorio Zapad 1859. godine, da fizički razdvoji Rusiju i Srbiju! (VIDEO)

11 februara 2020

U januaru 1859. godine, Moldavija je izabrala svog gospodara, pukovnika Aleksandra-Žana Kuzaa. Mesec dana kasnije, Vlaška je izabrala istog gospodara. Nakon duplih izbora, Rumuni su se odlučili za ujedinjenje izabravši jednog istog princa.

Sve to je isforsirano od strane Zapada, sa samo jednim ciljem.U Evropi je iznenađenje bilo još veće jer je taj „znameniti“ Kuza bio – nepoznat. On je bio sin moldavskih bojara, rođen 1820. godine i studirao je u Parizu. Bio je čvrste ruke i za nekoliko nedelja došao je na čelo države.

Ovi izbori su simbolična pobeda Napoleona III koji je upotrebio sav svoj uticaj da bi evropske države, kao i Otomansko Carstvo, priznale novog princa. To se i dogodilo 1861. godine. Godinu dana kasnije, 1862. izabrana je jedna zajednička prestonica, Bukurešt.

Tako je nikla jedna država.

POGLEDAJTE U KRATKOM VIDEU KAKO JE STVORENA RUMUNIJA I ZBOG ČEGA:

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI15 komentara

 1. Djoka Brica says:

  Zar nisu Rumuni romanizirani Srbi?

  • Istina booli says:

   Pa naravno, a Švabe su germanizirani srbi, hahahahaha

   • Politikant says:

    A krvati su pokatoliceni Srbi

   • Za Srbiju says:

    Švabe su germabizovani od Srba i Rusa. Pročitaj ko je vodio ratove sa Karlom Velikim i zašto je istočnu granicu prozvao Limes Sorabicus. Lužički Srbi su ostatak, koji će uskoro biti asimilovan, kao i svi Srbi u Srednjoj Evropi. A ime Prusi dolazi od imena Perunovi Rusi. Sve se po istom projektu radi stotinama godina i u Jugoistočnoj Evropi, zvanoj Balkan. Nadam se da će to Srbi da shvate, pre nego što postanu enklava ili ih potpuno zatru.

   • Dragana says:

    Uči ko su Lužički Srbi, ne smem se. Smeješ se tvom neznanju.

   • Upravo to says:

    Svevi i PRusi, zato su i udarali na svoje, kao i vi kurvati, papan vam dao kao otpadnicima dao ime i zadatak da se u ime lažnih obećanja Hrvate s braćom, vražja posla.

   • Pera says:

    Znas, postoje skole za ogranicene tipove. Uzmi za lektiru istoriju Luzickih Srba. Glavni grad im je bio Berlin. Nikad nije kasno da saznas istinu, ali ipak moram da ides u navedenu skolu !

  • Za Srbiju says:

   U popisu Austrugarske iz 1848.g.,gde su nemaci, jevreji, ugari, sloveni, ..., pod rimskim brojem 7, popisani su "grko-romani". Citiram kako je zapisano. U toj grupi grko-romana, pod arapskim brojem 1, popisani su "italijanizovano-romanizovani Srbi" i to 5 300 000. Pod rednim beojem 2, Vlasi 2 000 000 (od Srba su postali Vlasi). Pod rednim brojem 3, romani 6000 i pod rednim brojem 4, grci 6000. To znači da sedam miliona i tri stotine hiljada Srba (toliko ima i nemaca u istom popisu, koji vladaju Austrougarskom) postaju romani, odnosno Rumunija postaje romanizovana sa 6 hiljada romana. Brojke sve govore. Srbski manastiri i crkve, građeni su i posle pravljenja države Rumunije, jer je stanovništvo bilo srbsko pravoslavno. Službe su bile na srbskom jeziku. Jezuiti donose Tomos iz Carigrada i proglašena je Rumunska prav. crkva, koja je autokefalnost dobila od Aleksandra Karađorđevića 1925.g., odnosno od SPC. Mislite li da se rumunska princeza udala za Aleksandra tek tako? Još je pride dao i deo Banata. Miloš Crnjanski i Dositej Obradović, rođeni su u Temišvaru, a Miloš Obrenović je gradio dvorac u Vlaškoj, kao srbskoj zemlji. Vlad Cepeš, potpisivao se Vladislav i pomagao Hilandar, zajedno ratovao sa našim plemstvom protiv Turaka i od Ugara bežao u Srbiju, iako je bila pod turcima.

 2. Rujanac says:

  World against the Serbia! Jasno je da su Srbi, tj. njihovo sveukupno uništenje, centralni lajt motiv tzv. Zapadne evrope. Oni očigledno znaju šta ih tera da beskrajno i iznova rade na tome, bez obzira dal su formalno saveznici ili protivnici. Nama su ta saznanja uskraćena, jer smo mi za njih kolonija, gde večito uspevaju da nametnu svoje n a m e s n i k e, bez obzira dal je to Karadjordjević,Klein(broz), Milošević, Djindjić, Tadić...Sama činjenica da je nakon više stotina godina na snazi engleska podla prevara da je tzv. Grof Drakula opšte prihvaćen naziv za vampira, iza kog se krije svetli lik najvećeg viteza - branitelja Srba i hrišćanstva u evropi tog doba- Vladana Jakšića-Zmajevića.

  • milorad2 says:

   Pa krajnji cilj je rusija STALNO.Još od tevtonskih vitezova pa posle rusko švedskih ratova,napoleon itd.Rusija je postala opasnost u engleskim očim onog momenta kada su romanovi seli na presto i konačno se rešili pritisaka tatara turaka i mongolskih kanova sa istoka.Tada je rusija počela da se širi po sibiru i od onda rusija je META a mi smo nekako stalno na putu hordi sa zapada i kolateralna šteta svakog velikog istorijskog pohoda pljačkaških pohoda na istok.Svaka takva kampanja udarala je na nas Srbe PRVO.Sloveneski proruski narod koji nije hteo da se odrekne svoje pravoslavne vere PRE SVEGA,i onda jbga. od negde mora da počnu.Samo,mnogo puta smo im debelo pomrsili konce, otud već njihovi napadi sa zapada dobijaju blagu notu sistemske MRŽNJE(izmišlja se istorija prekrqajaju se imena reka gradova itd) povrh već uobičajenih zverestava njihovih kmetova u uniformama koji vodjeni slatkim obećanjima o pljački uvek nagrnu na istok.(hitler je obećavao svakom vojniku vermahta velika imanja po rusiji i privatno roblje od ruskog stanovništva koje je niža rasa i treba da bude pokoroeno npr. i to je JAVNO reklamirao, a i svi ostali pre njega su delili rusku zamlju u obećanjima, šakom i kapom doduše UNAPRED:))Znači ništa čudno istorijski gledano da bi došli do ruisije morali su da prodju kroz srpske zemlje češku srbiju slovačku poljsku istočnu nemaču prusiju.SVE su to bile države naseljene pretežno SRBIMA i dana danas su to srbi, samo su ti naši BIVŠI zemljaci pokatoličeni i geremanizirani i to je činjenica koja se krije ispod debelog sloja teških laži.

 3. padre says:

  Ovo mi je ipak malo priglupo!Šta vam sad Romunija smeta!

  • Gardista says:

   I ti smetas zar ne vidis.

 4. Ne smetaju nama says:

  Ali zapad stalno vodi pljaškaški Drang nach Osten, protiv svog roda, kao bludni sin. Pokajanjem se dete ka istoku ide, nema trećwg.

 5. zaliv.net says:

  Šta god i kako god Rumuni su naše najbolje komšije to treba da uvek imamo u vidu kad ih pominjemo.

 6. Pera says:

  Imajte na umu sadasnji novi svetski cionisticki poredak ! Zasto smo Mi i Rusi glavni neprijatelji jevreja ? Pa mi smo svedoci ,,ubistva,, Sina Boga, a zna se da sve ubice zele da ubiju svedoke, misleci da ce tako biti spaseni ! Zaboravljaju jadni da je Bog prvi svedok njihovog demonizma !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *