СКРИВЕНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Британске и америчке специјалне снаге у копненој инвазији на Косову

СКРИВЕНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Британске и америчке специјалне снаге у копненој инвазији на Косову

1 фебруара 2021

Део британских и америчких специјалних снага учествовао је са терористима ОВК у фази копнене агресије НАТО-a 1999. на Косову и Метохији. Међутим, те информације се не могу наћи у официјелним подацима ниједне државе, открива пензионисани генерал-мајор Митар Ковач, директор Евроазијског безбедносног форума.Иако је од агресије на СР Југославију прошло више од две деценије, званичник америчке администрације је тек сада признао да су њихови војници учествовали и у копненој инвазији на Србију и да су у тим борбама и гинули. Сумњу да се Срби нису бранили и борили само против терориста из злочиначке Ослободилачке војске Косова, већ и тада најмоћније војне силе, отклонио је амбасадор Сједињених Држава у Приштини Филип Коснет.

„Амерички војници се нису борили, а неки од њих су и умирали, да би се створила ’велика Србија‘ или ’велика Албанија‘ на Балкану. Косово има користи од тога што је мултиетничко, мултиверско и приче о ’великој Албанији‘ или ’великој Србији‘ на Балкану биле би предаја и неуспех“, навео је Коснет.

Део британских и америчких специјалних снага у копненој агресији 1999.

Коснетовим признањем срушен је мит како они нису били спремни да у копненим борбама гину у рату за КиМ, те да су се одлучили само за НАТО бомбардовање, одакле су изашли без жртава.

Пензионисани генерал-мајор Митар Ковач, директор Евроазијског безбедносног форума рекао је у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка“ да сигурно зна да је део британских и америчких специјалних снага учествовао са терористима ОВК у фази агресије НАТО 1999. на Косову и Метохији.

„Годину дана раније, њихови добровољци такође су учествовали у терористичким акцијама и извиђачким мисијама на том простору. Међутим, те информације се не могу наћи у официјелним подацима ниједне државе“, каже Ковач.

Он сматра да је амерички амбасадор упутио последњу поруку како би био што убедљивији и како би дословно ставио до знања свим политичарима на Косову да се не хвале да су они створили слободу и ту лажну државу.

„Да није било Америке, ми не бисмо имали ту такозвану државу. Само не знам зашто је поменуо ’велику Србију‘, јер она није ни велика ни мала у саставу са Косовом и Метохијом. То је историјска категорија“, категоричан је наш саговорник.

САД желе Косово као велику базу која неће постати држава

Директор Евроазијског безбедносног форума сматра да „велика Албанија“ није дошла на ред, нити је тако нешто сада прихватљиво у свету. Објашњава да би било би веома препознатљиво у негативном смислу да се агресија на СР Југославију 1999. десила да би се та територија и мимо признања прикључила некој другој држави. То би, каже Ковач, био преседан и за многе друге проблеме и у Европи.

„Проглашење Косова и Метохије у смислу присаједињења, а под окриљем НАТО-а је неприхватљиво чак и за Вашингтон. САД желе Косово и Метохију као велику базу на југоистоку Европе која никада неће суштински постати држава и Бела кућа неће прихватити стратегију присаједињења такозване државе Косово са Албанијом“, оцењује наш саговорник.

У крајњој мери, каже Ковач, то би утицало и на безбедност региона. Он сматра да да нема никог у Србији ко би прихватио такво стање, а у складу са Уставом, Србија би морала да примени силу да задржи део своје националне територије. У тим условима престао би мандат НАТО на основу Резолуције 1244 и припадници Алијансе би морали да напусте подручје Космета иако је Албанија чланица НАТО, сматра он.

Ковач подсећа да у међународно правном смислу, Србија има јурисдикцију над том територијом све док не постане чланица НАТО-a, а проблем је само у недоследној примени споразума, пре свега Бриселског, а делимично и онога из Вашингтона.

(Спутњик)

KOMENTARI4 коментара

 1. Kulak says:

  Ameri nikom nisu ni večni prijatelji ni večni neprijatelji.

 2. Ramonda Serbika says:

  Америка је одавно признала да су браћа битићи њихови држављани.

 3. 1389 says:

  Đabe jim, i njihovi ginu kad su na terenu...

 4. milorad 5 says:

  pa znalo se bre to OVDE da su oni imali ubačene jedinice zajedno sa šiptarskim hordama iz albanije a znalo se i da su imali gubitke,naročito su se loše proveli u prokletijama tokom noćnih udara naše armije po njihovim koncentracijama za napad,tu su mnogi izginuli.Osim toga srbska armija nije nikoga "ubila". Ubistvo impicira i ŽRTVU a amerikanci i ostali koji su tu poginuli NISU ŽRTVE oni su NAPADAČI na našu zemlju koji su sasvim legitimno onemogućeni da nesmetano UBIJAJU, okupiraju i sprovode SVOJE ZLOČINAČKE PLANOVE prema našem narodu i državi.AGRESORI SU ZLOČINCI PROTIV MIRA PREMA MEDJUNARODNOM PRAVU KOJE JOŠ KOLIKO TOLOKO VAŽI,a naši vojnici i civili su UBIJENI od strane ZLOČINAČKOG AGRESORA. TO je jedina istina i jedino ispravno tumačenje onoga što se desilo 1999 u našoj državi.Nismo mi nikoga napali niti smo bilo kome pretili ili predstavljali opasnost bilo kome.Protiv nas je vodjen zločinački napadački rat bez ikakvog razloga sem namere da se OPLJAČkA naša država i da nam se OTME deo teritorije bogat rudama. TO je jedini razlog za taj napad-PLJAČKA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u