СКУПШТИНА СРБИЈЕ подржала Предлог за промену УСТАВА

SKUPŠTINA SRBIJE podržala Predlog za promenu USTAVA

7 juna 2021

Poslanici u Skupštini Srbije usvojili i su Predlog za promenu Ustava, koji je podnela vlada.

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je ranije danas da je tema vladavine prava izuzetno važna za vladu i da je zato odlučna da sprovede promene Ustava kako bi pravosuđe bilo nezavisno, odgovornije i efikasnije.„Moramo da ojačamo vladavinu prava u Srbiji i to će dovesti do rasta prosečnih plata i penzija. Napredak u oblasti vladavine prava treba da dovede do osećaja građana da su svi jednaki pred zakonom, da je pravda i brza i dostižna, da je pravosuđe nezavisno i odgovorno i mnogo efikasnije“, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, obrazlažući predlog za promenu Ustava.

Kako je ranije objašnjeno, poslanici će se u ovoj fazi izjasniti o nameri Srbije da menja najviši zakonski akt u delu o pravosudju, dok će se o konkretnim rešenjima raspravljati na nekoj od narednih sednica.

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneo je 16. aprila ove godine Odluku o pokretanju aktivnosti za promenu Ustava, a nakon toga su organizovana javna slušanja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Nakon potvrde Skupštine o nameri za promenu Ustava, sledeći korak je organizovanje referenduma.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je da bi referendum o promenama Ustava mogao da se održi na jesen, odnosno pre parlamentarnih izbora i raspuštanja Skupštine.

KOMENTARI12 komentara

 1. Ivke says:

  Izdaja

  • Ivana says:

   Potpuno uništenje zemlje Srbije država nismo već odavno a sad kaže Vućko moramo da biramo Zapad ili Istok? Nego šta nego da bira kako kaže Vučko evropa i vatikan nemaju alternativu. Ubijali su Srbe pre I svetskog rata a u I svetskom sva evropska banda pod vodstvom austrougarske. Ubijali su nas u II svetskom prijatelji nemci koljači hrvati ti divni evropski narodi. Izvršili su genocid i etničko čišćenje Srba iz Krajine uz pomoć pokatoličenih Srba zvanih hrvati usraše. Bombardovali nas osiromašenim uranijumom samo da nam otmu Kosovo. Srušili nam pravoslavnu bogomolju po naredbi katoličke evrope dok na srpskoj zemlji po bosni bošnjaci podigli đamije i to je evropi u redu. Prokleti satanistički vatikan vekovima pokatoličava Srbe preko svojeg unijaćenja ili satanističke grkokatoličke sekte. Papak govori o braći a stalno podupire klanje i ubijanje te braće i rušenje naših hramova od onog u Mariboru preko popaljenih i porušenih u hrvatskoj i Krajini do sad ovaj zadnji u Bosni. Nadam se da će nana fata umirati u teškim mukama jer je rušila Božji hram a nema njenog Boga kako misli ona i poislamljeni Srbi. Bog je samo jedan platit če ona i svi koji su se rušenju radovali. Ajde sada kukavički Srbi kad mi krećemo s rušenjem džamija po Republici Srpskoj i Srbij, šta radi đamija na Severu Bačke gde tig go..a nikad nije bilo? Sve to zlo šta su nam uradili prijatelji katolici i muslimani i njihov nato, vatikan i evropa je neoprostivo. Drugosrbijanci kažu Rusi nisu uradili ništa, tačno ništa od navedenoga. I sad kao Srpski narod mora da bira? Nemora srpski narod zna ko su nam braća birju izdajnici u Beogradu sluge nacističke evrope, plaćenici koji uništavaju Srbiju sistematski za račun srpskih neprijatelja hrvata, šiftara i bošnjaka te vatikana i katoličke evrope. Dok sluđeni srpski narod kukavički ćuti i gleda parove, odrekli se Boga vere pravoslavne, porodice s više dece i zato nam tako ide. Takav kukavički i bezbožni narod ne treba da ni postojimo ako se ne opametimo, obožimo, i ustanemo masovno protiv izdajnika i stranih plaćenika u Srbiji.

  • jovan says:

   Da se ne lazemo, floskula "nezavisno sudstvo" znaci da je NEZAVISNO OD SRBIJE, a da je u sluzbi okupatora i kolonizatora, i nezavisno koliko i Haski mehanizam za Srbe! Zato i uvode i zakon o NOVOGOVOR kojim ce to nezavisni sudstvo da kaznjavaju Srbe i za "verbalni delikt", koji cak i u SFRJ ukidan! Sudice kao haski mehanizam i ,"sud" u Strazburu, znaci uvek na stetu srpskoog naroda i pojedninca Srbina. Zakljucak, nezavisno od srpskog naroda, ali ZAVISNO OD KOLONIJALNOG OKUPATORA, USA I EU!

 2. Rista says:

  Ustav Srbije se menja samo iz jednog razloga. Da se zakonski prizna otcepljenje KiM. Zato Vučić ćuti a posao rade Hrvati, Dačić i Brnabićka. Vučić je to zacrtao još kada se vratio iz Njujorka. Javno i glasno. Nema smisla pisati o svemu ponovo i neću da gubim vreme bez veze. Pre naki dan sam napisao da i SPC na čelu sa patrijarhom to isto podržava i na tome radi za samo nekoliko papinih prstenova. Delovi SPC koji su razbacani širom Sveta su taj posao već obavili. Više ne drže službe na Srpskom jeziku nego na Engleskom i Nemačkom. Skupština je polako punjena silnim "rodoljubima" koji su svi plaćeni valogom u skupštini i privilegijama skupštinara. Vlada je mrvljena i menjana sve dok na čelo nije došla Hrvatica. Svi oni redom, uključujući i vrh SPCa, polako, služeći se CIJA podrškom, vode Srbe kako tata kaže. Nema smisla komentarisati. Srbi će krvavo platiti povratak na Ustav iz 74. Doduše, nije nam preostalo baš nešto mnogo krvi ali ipak teče i sada i to malo treba zaustaviti zakonski, novim Ustavom. Ispravka svega što se danas menja u Srbiji, neće biti moguća. To „Moramo da ojačamo vladavinu prava u Srbiji..." je američka floskula koja vodi Srbiju u definitivnu propast. Zato je Vučić morao da pravi prave akrobacije da smesti ovo dvoje Hrvata na pravo mesto i da sve "rodoljube" polako podmiti. Nema čak svrhe ni ponavljati koji su to ljudi, nije "lepo" a neće biti ni objavljeno. Ni jednog momenta od kada je Vučić na vlasti nisam sumnjao da će doći do povratka na Ustav 74. Taj Ustav je inače ukinuo Slobodan Milošević. Večna mu slava.

 3. persida says:

  Ovo ce biti kraj Srbije, cak i formalno. Sustinski te drzave odavno nema.

 4. Ivana says:

  IZDAJA Srbije i Srba od strane petokolonaša koji uništavaju Srbiju dok glup, slep i kukavički narod gleda parove i slična trovanja braka i porodice.

 5. Kosovac says:

  Čuješ, promena ustava mora da se uradi „da dovede do osećaja građana da su svi jednaki pred zakonom, da je pravda i brza i dostižna, da je pravosuđe nezavisno i odgovorno i mnogo efikasnije“. Znači, svih ovih godina po važećem Ustavu nisu Svi bili jednaki pred zakonom, pravda je bila Spora i Nedostižna, pravosuđe je bilo Zavisno i Neodgovorno, i Malo efikasno. Ala lažu, ne znam da li više laže Predsednik vlade Ana Brnabić, Poslanici skupštine Srbije među njima i Vladimir Đukanović. I novinari tu udaraju tercu. Ali Aleksandar Vučić što laže, ni Turčin tako ne laže. Samo još fali da sutra u ovo kolo na mesto keca zaigra Vojislav Šešelj. (Ne da keca, nego da bude zadnji u kolu). ……………Ne rekoh li vam ja onomad da je Ivica Dačić postavljen za predsednika skupštine Srbije samo zato da efikasno sprovede promenu Ustava. Čuješ, referendum. Kao u Severnoj Makedoniji onomad, referendum propao, ali ga je Angela Merkel proglasila uspešnim. ……………Predsednik parlamenta Ivica Dačić kaže da mu je tokom posete Moskvi ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu preneo da je, po njegovom mišljenju, Srbija jedina slobodna zemlja u Evropi, odnosno nezavisna država koja vodi samostalnu spoljnu politiku i koja nije „zarobljena“.… Znate, ako je Šojgu lagao Dačića, onda i Dačić laže nas. J.beš nezavisnu državu koja menja Ustav zato što su joj Sorošoidna Evropska Unija, Nenad Čanak, Gordana Čomić i Zorana Mihajlović to naredili.

  • persida says:

   Vucic, Seselj i Dacic su grobari Srbije. Vec su usli u istoriju.

   • Kosovac says:

    @ persida, …..Zaboravila si Tomu Grobara. Vidim sada vi lešinari imate mnogo posla. Osetili ste neodoljivu aromu koju odaje mrša, našli pa zašli.

   • Kosovac says:

    @ persida, …..Vojvodu Šešelja uopšte ne vole Hrvati, Crnogorci, Bošnjaci. Ali nije to ništa, najviše od svih ga mrze sledbenici Vuka Manitoga.

 6. Gardista says:

  Meni ovo pre izbora ne mirise na dobro. Opet vladajuca vukojebina gura neke svoje adute za rasprodaju Srbije na mala vrata.

 7. Gagi says:

  SVI komentatori na ovom portalu su dobri i posteni ljudi, uvek se iza nekog komentara krije briga o nasem rodu i dokaz da nam dusu nisu kompletno oteli. Vec mi se smucilo da pisem i obrazlazem kako je zavera prema nasem narodu pocela odavno, kako u toj zaveri ucestvuju najgori prevaranti i neradnici iz naseg roda. Polako i sistematicno su nas navikavali da je zivot KOJI NAM ONI OBEZBEDJUJU, jedini moguci zivot. Najslabiji iz naseg naroda su markirani i mobilisani za posao unistavanja Srbije, naravno da je takvima Audi vazniji od izgubljenih udova na Kajmackalanu. Nasa danasnja nacionalna "istina" moze da se opise na sledeci nacin, imamo dezurne nacionaliste koji nemaju rezultate ali su u medjuvremenu obezbedili kvalitetan zivot i mogucnost da mogu i dalje da laju i sludjuju narod. Nasi PRAVI nacionalisti su ginuli za svoju njivu kojom su hranili decu, danasnji "nacionalisti" "sve znaju" i dovode hrvate u vladu. Dobro ljudi, da li je moguce da u ovoj drzavi nema nijednog Srpskog intelektualca koji moze da bude na TOJ poziciji. Ziv je tito, nije umro, ima on svoje kvalitetne naslednike koji ce zbog svog neradnickog i i ugodnog zivota zadrzati kontinuitet lomljenja Srpske duse i otpora njegovim Habzurgovicima ciji je duhovni otac Vatikan. OGROMNA je sramota SRPSKOG naroda sto je dozvolio da mu najgori lopovi i pljackasi na svetu promene dusu, TO nam je danasnja sustina zbog usranog neradnickog zivota koji je nikada kao do sada omogucen. Naravno da je to uspostavljeno Golim otokom i ubistvom patriote Mihajlovica. Tako TO ide, i tada smo morali da se pridruzimo "novom svetu" koji ce nam stvoriti SVETLU podanicku buducnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *