Слава России!

Slava Rossii!

12 jula 2015

Miha-Medenica-[kolumna] 67Piše: Mihailo Medenica

Ne, ovog nam puta nisu spasili obraz, već golu guzicu!

Obraza, na žalost, odavno nemamo, i zato samo dve reči- Slava Rossii!

Ovog je puta na kocki bila guzica, da prostite, gola i dobrano modra! Ovog se puta zaista branila čast generacija pokolenja koja, na sreću, neće morati da žive samo da bi ponizno umirali pod stigmom genocidnog DNK!

Neće se rađati kako bi uzaludno dokazivali da nisu ono što im nisu ni očevi bili, i da zločini imaju ime i prezime, a ne nacionalnost!

Zbog toga ruski veto na rezoluciju o Srebrenici jeste istorijski međaš, veći i slavniji nego što iko trenutno može da pojmi, ali, rekoh, to je ostavština za pokolenja- generacije koje će znati da cene i pominju Rusiju s jednakom ljubavlju kao i Srbiju!

Naravno, već se s lanaca otrgao onaj čopor besnih seoskih kerova koji po komandi kidišu na sam pomen Rusije, radujući se koski i nešto dužem lancu kojim će gazde nagraditi lavež i krvave čeljusti…

Pitanje je vazda isto mada svaki put zvuči sve gluplje: „Koja je cena ruske pomoći“?!

Ne znam, zaista, možda velika, možda mizerna, ali u svakom slučaju ništavna u odnosur na onu koji bi doveka plaćali da je rezolucija izglasana!

Veto Rusije nije tek glas protiv sramnog i lažnog slova kojim su osvedočeni „prijaltelji“ pisali nekrolog Srbiji, već je Moskva na sebe preuzela ulogu žiranta za lažnu menicu naciji koja bi taj prokleti kredit otplaćivala novorođenima, namirujući doveka samo kamatu!

Nema ovo veze sa ljubavlju prema Rusiji, već zahvalnosti prema državi kojoj smo se okretali samo kad drugari sa zapada nisu želeli da se igraju s nama u parkiću terajući nas kao vašljivu decu, pa trčali u taj isti parkić kad ipak odluče da im treba neko ko će bespogovorno trčati po loptu…

Ako su nam i pomogli iz interesa- nisu odmogli iz „ljubavi“, kao prijatelji koji nam dolaze na večeru da bi nam spavali sa ženom..

Na stranu i veto, ali zaboravilo se da Srbije doslovno ne bi bilo da ruski car nije zapretio separatnim mirom sa Austrougarskom ukoliko Englezi i Francuzi ne priteknu brodovima u pomoć živim leševima srpkih vojnika i zbegova na obali Albanije, što im nije bila namera smatrajući da se nema šta spasavati i da će plima biti daleko svrsihodnije rešenje srpskog pitanja.

Sličnih je primera na desetine, samo malo ko želi da ih se seti, lakše je zaboraviti zarad mogućeg poziva one fine dece iz parkića kad vašljivi klinac treba da izigrava stativu…

Nisam ja rusofil koliki sam srbofil, i upravo to me obavezuje da kažem: Slava Rossii!

Da bi pokolenja imala obraz- oni su nam sačuvali guzicu!

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Ljiljana says:

  APSOLUTNO, SLAVA RUSIJI, NEKA JE BOG I SREĆAN NAROD ČUVA, DA IH NIJE BILO U DATOM MOMENTU SVIH OVIH VEKOVA PA I U OVOM 21. VEKU, OD NAŠIH ‚‚SJAJNIH DRUGARA IZ PARKIĆA‚‚ IZ TAKOZVANE NAM EU, MOGLI BI SMO SAMO BEZBOL PALICE DA DOBIJEMO PO GLAVI, A DA PROSTITE PITANJE BI BILO I ŠTA BI SE SA GUZICOM DESILO (KAKO STVARI REALNO STOJE). I JOŠ JEDNOM HVALA RUSIJI OD NAS OBIČNIH LJUDI I ŽIVELA RUSIJA I SVI NJENI NARODI I NARODNOSTI, KOLIKO I SRBIJA I SAV NJEN NAROD I NARODNOSTI U NJOJ U SREĆI, ZDRAVLJU I PROSPERITETU !!!

 2. milan župski says:

  Opšte je pozanto da su Rusi uvek bili sa nama kroz vekova vekovima! I šta sad? Sada i za vazda uz braću Ruse jer EZ je "monstrum", i "firma" za uništenje malih. I još nešto, ko će da zaustavi apsolutizam ovog tzv."postavljenog - datog" premijera, velika štetočina srpskog naroda on je "lažni car vučić"? Zaustaviti ga?

 3. Nemanja says:

  Vašljiva rusija

 4. Nemanja says:

  Otpor ruskom okupatoru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *