SLAVJANSK PAO U RUKE FAŠISTA: Ukrajinska zastava se vijori nad Slavjanskom

SLAVJANSK PAO U RUKE FAŠISTA: Ukrajinska zastava se vijori nad Slavjanskom

5 jula 2014

02 ukraine flagUkrajinske snage su danas postavile ukrajinsku zastavu na glavno uporište proruskih snaga Slavjansk, nakon što su ih potisnule iz tog industrijskog grada u istočnoj Ukrajini, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej.

„Ukrajinska zastava je pre jedan minut postavljena na gradsku skupštinu Slavjanska pred postrojenim ukrajinskim vojnicima“, rekao je ministar Geletej predsedniku Ukrajine Petru Porošnku, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu ukrajinske vlade koje prenosi AFP.

DNR: DISLOKACIJA JEDINICA U DONjECKU I GORLOVKI 

Predstavnici samoproglašene Donjecke Narodne Republike potvrdili su danas da su proruske snage napustile Slavjansk koji su opkolile ukrajinske snage, navodeći istovremeno da su pretrpele minimalne gubitke.

Prema navodima „narodnog gubernatora“ Donjeckog basena Pavela Gubarjova, odluku o napuštanju Slavjanska doneo je komandant proruskih snaga Igor Strelkov.

„To je realizovano sinoć. Gubici ustanika su minimalni. Organizovano i jedinstveno, ustaničke snage otišle su ka Krematorsku i nastaviće se dislokacija očigledno u Gorlovku i Donjeck“, naveo je on a prenosi RIA Novosti.

SLAVJANSK PUST, U LUGANSKU TRENUTNO MIRNO 

Proruske snage napustile su tokom protekle noći Slavjansk a štab ustanika premešten je u Kramatorsk, javio je Itar-Tass, dodajući da je grad bombardovan i da su ljudi u konvojima napuštali Slavjansk, kao i da se utvrđuje precizan broj žrtava.

„Slavjansk je trenutno praktično pust“, navodi ruska agencija, dodajući da je bolnica iz Slavjanska evakuisana u Donjeck.

Takođe, izveštava se da je ukrajinska vojska zauzela mesta Semjonovka i Nikolajevka, koja su dugo bila jedini koridor koji povezuju Slavjansk i Donjeck.

Istovremeno, Itar-Tas s izveštava da je trenutno u Lugansku mirno i da su sukobljene strane učvrstile svoje pozicije.

Pres centar samoproglašene Luganske Narodne Republike saopštio je da je u nastavku specijalne operacije ukrajinske vojske kod Luganska poginula jedna osoba a da je ranjeno njih 13, uključujući 11-godišnje dete.

„U mestu Boljšaja Vergunka (u rejonu Luganska) srušena je kuća u kojoj je živela višečlana porodica i poginuo je 22-godišnji mladić a ranjeno 11-godišnje dete”, navela je pres služba.

Predstavnici LNR navode da se preciziraju podaci o gubicima sukobljenih strana tokom borbi protekle noći severoistočno od Luganska.

KOMENTARI2 komentara

  1. Taras Buljba says:

    Ušao je i Napoleon u Moskvu

  2. MIOMIR MIKI says:

    I ŠTA RADE SVATOVI, KAD UDJU U TUDJE SELO ???!!!....VESELE SE PEVAJU I KROZ TRI DANA KUĆI !!!....A KAD TE ISTE SVATOVE ***OPKOLE*** ????!!!!....Hahhahahahhahahahahahhahahaaaa !!!...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *