СЛАВЉЕ У ДАМАСКУ: Турци се потпуно повукли, само могу да захвале Русима што су остали живи!

SLAVLJE U DAMASKU: Turci se potpuno povukli, samo mogu da zahvale Rusima što su ostali živi!

9 decembra 2020

Turska vojska se u potpunosti povlači sa strateške tačke u blizini grada Alepa. Turske snage završile su povlačenje sa osmatračnice koju je Sirijska arapska vojska (SAA) opkolila pre desetak meseci u području Rašidin 5 u zapadnom Alepu.

Prema novom izveštaju iz Alepa, turska vojska je uništila niz tunela i utvrđenja koje je postavila na svojoj osmatračnici Rašidin 5.U utorak je oko 20 velikih praznih kamiona ušlo u tursku osmatračnicu na području Rašidin 5, u pratnji oklopnih vozila koja pripadaju ruskoj vojnoj policiji, da bi prevezli preostalu vojnu opremu unutar punkta.

Turska vojska je potom opremu i svoje snage prebacila u osmatračnicu koju trenutno ne okružuje Sirijska arapska vojska (SAA) na severozapadu Sirije.

Vredi napomenuti da su turske snage započele operacije demontaže osmatračnice Rašidin 5, koja se smatra jednom od najvažnijih turskih osmatračnica u blizini grada Alepa, pre oko 15 dana, kada su tamo ušli tenkovi, inženjerske dizalice i kamioni.

U svetlu evakuacije tačke Rašidin, prisustvo turskih osmatračkih mesta u Alepu biće ograničeno na dve glavne tačke u blizini grada Al-Eis na jugu oblasti i planine Anadan na severu.

(Mediji)

KOMENTARI3 komentara

  1. I Love persida says:

    Žalosno Turki nisu znali da je Damask sveti grad star oko 7 hiljada godina, često opisivan u Bibliji, a zaboravili su da su Asad i Asma još uvek kućni prijatelji velikog Mede Brunda sa severo-istoka? Srećom živi su ali na smrt preplašeni, kakav će raport da daju svom golumu el Erdoganu? Ne znam, ali sam siguran da je ovaj zbog takvih stvari već odavno počupao sve svoje šiške. Ništa od otomana i Sulejmana Veličanstvenog? Pa ima to u serijama na nacionalnoj televiziji pa nek se ponosi, svaka država i carstvo su imale svoje zlatne trenutke.

  2. Milan says:

    Za pakost ima ih još dosta u sirijskom Idlibu i u drugim oblastima na severu Sirije. Turci ne pristaju lako na povlačenje, trebalo im je vremena da se povuku iz njihovih usamljenih baza u delovima sirijskih pokrajina Alepo, Hama i Idlib koje već više od pola godine kontrolišu snage SAA. Ali kao prave zlice u medjuvremenu pomogli su stradanje Jermena na Nagorno Karabahu. Jasno je da Jermeni su najveći gubitnici. Ipak ni na prostoru Južnog Kavkaza Turska nije pobednik jer nije uspela da sukob se prenese na susedne zemlje, niti je uspela da se poveže sa turkijskim narodima na Severnom Kavkazu i širom Rusije, ni u drugim državama ODKB, a u skladu sa neoosmanskom politikom širenja. No, pokrenuće oni neku novu pakost.

  3. Milan says:

    Samo gledaj gde još će da udare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *