СЛАВНОГ ХИРУРГА ПРОГЛАСИЛИ ЛУДИМ, А ОН ТВРДЊАМА ИЗАЗВАО ХАОС: Све о срчаним болестима је лаж, само ово треба да радите (ВИДЕО)

SLAVNOG HIRURGA PROGLASILI LUDIM, A ON TVRDNJAMA IZAZVAO HAOS: Sve o srčanim bolestima je laž, samo ovo treba da radite (VIDEO)

25 oktobra 2015

a64Nakon ovih tvrdnji, medicinska zajednica smatra Landela ludim, iako je punih 25 godina bio zadužen za najkomplikovanije operacije srca.

Dr Dvajt Landel je napravio veliku pometnju kada je naveo da ne treba lečiti srčane bolesti statinima – lekovima za snižavanje holesterola.

On je iskusni kardiohirurg koji se penzionisao u bolnici u Arizoni. Dr Landel je nedavno dao sledeću izjavu:

„Mi, lekari, sa svim našim obrazovanjem i autoritetom, često razvijamo jak ego, koji nam otežava da priznamo da nismo u pravu. Međutim, ja priznajem da nisam bio u pravu. Kao kardiohirurg sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom i sa preko 5.000 operacija na otvorenom srcu, osećam da moram da ispravim stvar i jednu naučnu činjenicu.

Dugo godina sam radio sa istaknutim lekarima, pri čemu smo često razmenjivali mišljenja. Stalno smo čitali novu naučnu literaturu, išli na obrazovne seminare i došli do zaključka da srčane bolesti nastaju usled povišenog nivoa holesterola u krvi.

Jedina terapija za ovakve bolesti je bila ona koja snižava holesterol uz ishranu koja ograničava unos masti. Sve što je govorilo protivno ovom razmišljanju se smatralo glupošću i nesavesnim lečenjem.

Ja sada moram da kažem da takva terapija nema naučnu ni moralnu osnovu“, istakao je on.

Naravno, Landelova izjava izazvala haos u zdravstvu. Njegovom izjavom je poljuljana opravdanost uzimanja statina – lekova za snižavanje nivoa holesterola.

Razlog zbog kojeg je njegova izjava izazvala toliku pometnju jeste taj što statini donose priličan profit. Samo u SAD oko 25% stanovništva uzima statine, a oni koštaju negde između 53 i 600 dolara mesečno. Uprkos rasprostranjenosti ovih lekova, širom sveta svake godine i dalje veliki broj ljudi strada od srčanih bolesti.

Landel je dalje rekao:

„Otkriće od pre par godina da je zapaljenje zida arterija pravi uzrok bolesti postepeno dovodi do promene paradigme u terapiji srčanih bolesti i drugih hroničnih oboljenja. Upravo dugogodišnje preporuke ishrane su stvorile epidemiju gojaznosti i dijabetesa.

Imao sam prilike da zavirim u hiljade i hiljade arterija. Bolesna arterija izgleda kao da je neko uzeo četku i trljao njome duž zida arterija. Hrana koju unosimo nekoliko puta dnevno svakog dana stvara male povrede koje stvaraju nove povrede, utičući na organizam da odgovori zapaljenjem.

Dok mi uživamo u poslasticama, naš organizam se bori protiv uljeza. Hrana puna šećera i prostih ugljenih hidrata ili hrana obrađena omega-6 uljima je preporučivana kao zdrava ishrana. Međutim, upravo ova hrana postepeno truje sve ljude“, smatra Landel.

Zapravo, on tvrdi da hrana obrađena omega-6 i omega-3 mastima remeti ravnotežu masti u organizmu.

Međutim, ono što je najkontroverznije u njegovim izjavama jeste tvrdnja da holesterol ne uzrokuje bolest srca, zbog čega su statini potpuno suvišni. On umesto toga preporučuje neki tretman koji ne donosi profit farmaceutskoj industriji:

„Prosto rečeno, bez zapaljenja u organizmu ne postoji način da se holesterol nakupi na zidovima krvnih sudova i uzrokuje srčanu bolest i infarkt. Bez zapaljenja, holesterol bi se nesmetano kretao kroz organizam, što je sasvim prirodno. Upravo ga zapaljenje zarobljava.

Pošto sada znamo da holesterol ne uzrokuje srčanu bolest, zabrinutost oko zasićenih masti je potpuno besmislena. Upravo teorija o holesterolu je pokrenula preporuke ishrane koja nas danas uništava i stvara zapaljenja.

Mejnstrim medicina je napravila veliku grešku kada je savetovala ljude da izbegavaju zasićene masti i da umesto toga konzumiraju hranu bogatu omega-6 mastima. Usled toga sada postoji epidemija arterijskih zapaljenja koja dovode do srčane bolesti i drugih hroničnih bolesti. Zasićene masti se najviše nalaze u mesu, jajima, siru.

Ono što možete da učinite jeste da birate prirodnu hranu i hranu sa pijace kako biste izbegli hranu koja izaziva zapaljenja poput obrađene hrane“, ističe doktor.

Nakon ovih tvrdnji, medicinska zajednica smatra Landela ludim, iako je punih 25 godina bio zadužen za najkomplikovanije operacije srca. 2007. godine objavio je svoju knjigu The Cure for Heart Disease (Lek za srčane bolesti), u kojoj navodi kako se pravilnom ishranom i načinom života možete izlečiti od kardiovaskularnih oboljenja bez lekova.

KOMENTARI4 komentara

 1. Goran says:

  Ma kakav haos , on samo reklamira svoj proizvod , ,,,US klasika

 2. Rade says:

  Meni je ovo jasno već odavno....govorim bez ikakve gordosti i ne želim da me pogrešno shvatite. Oduvek je čovek jeo "mast" a bolesti nije bilo. Očito je da savremeni proizvodi na čelu sa Koka Kolom, McDonaldsom, preterano uzimanje slatkiša ( pekmez više niko ne koristi ), čipseva i sl. a da ne govorimo o mesnim prerađevinama punih aditiva uzrokuje sve ovo. Hoću da kažem da je tradicionalan način ishrane izbačen, a prihvatili smo glupost nazvanu " potrošačko društvo" i eto nama bolesti i problema.

 3. Janko Pavlis says:

  Moj tata je bolovao pet godina zbog krvnog pritiska i masnoće u krvi. Nije smeo da jede puno jela da ne nabrajam. Posle 4 godine držanja saveta doktora ništs bolje.Onda je rešio ponovo da jede domaću hranu, domaću slaninu, prženajaja, čvarke domaćeg sira. švargle, hurke, sve proizvode iz seoskog dvorišta što se proizvodi. Verujte za jednu godinu on je postao zdrav čovek.

 4. Đorđe Petra Prvog says:

  Dok smo jeli leba i masti falila nam samo aleva paprika,a sada sve i svašta.Ako se zna da je osnovna čovekove ishrane biljnog porekla i da se posle konzumiranja iste vari 72 sata,i da je to energetski dovonjno,sve ostalo je nepotrebno.Nikakvog zapaljenja u organizmu,niti nakupljenog holesterola na zidovima arterijama nema.Samo treba jesti travu i korenje,a tu i tamo leba i masti ako je nađeš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *