СЛАВУЈ АМЕРИЧКЕ ДУБОКЕ ДРЖАВЕ жестоко оптужио СРБЕ И РУСЕ

SLAVUJ AMERIČKE DUBOKE DRŽAVE žestoko optužio SRBE I RUSE

11 januara 2019

AMERIČKI analitičar Januš Bugajski izjavio je da iluzija velike Srbije i dalje postoji u zvaničnim krugovima u Srbiji i hrani još veću zabludu veliku Rusiju, kao i da vlada u Beogradu, pod ruskim uticajem, pomaže stranke koje žele da ugroze nezavisnost Crne Gore.

„Kako bi Srbija postala kredibilan kandidat za članstvo u EU i pozitivan faktor za stabilnost regiona moraće da se odvoji od propagandnog aparata Moskve i njenih korumpiranih ekonomskih pipaka“, kazao je Bugajski za podgoričku „Pobjedu“.On je dodao da se Srbija posmatra u Moskvi kao ruska ispostava koja može intervenisati u nekoliko susednih država, naročito u onima u kojima živi znatna srpska manjina.

„Nažalost, vlada u Beogradu često igra po ruskim notama upornim napadima na crnogorsku vladu ili daje podršku strankama i političarima koji žele da ugroze nezavisnost Crne Gore“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, režim Vladimira Putina će nastaviti da destabilizuje Balkansko poluostrvo promovisanjem radikalnog nacionalizma, etničkog konflikta, političke polarizacije i ekonomske korupcije.

„Njegov cilj je da podeli Evropu i podrije američki uticaj kako bi stekao stratešku i ekonomsku korist za širenje Rusije. Nedavno je podržao nacionalističku opoziciju koja je protiv sporazuma o imenu između Grčke i Makedonije kako bi sprečio ulazak Skoplja u NATO. Moskva će nastaviti da podstiče srpski nacionalizam prema Crnoj Gori i da daje podršku grupama koje nastoje da podriju i zbace demokratski izabranu vladu. Kroz rad u okviru NATO, Crna Gora sada ima priliku da iskoreni poguban ruski uticaj i uspostavi zajednički front protiv subverzija Kremlja“, kazao je Bugajski.

(Beta)

KOMENTARI22 komentara

 1. raikkonen says:

  Kopile ko i bzezinski..raspali

  • Kulak says:

   Srbi i Rusi su standardno krivi za sve ovom majmunu.Dobro je za nas Srbe što napada i Ruse.Dobro je zato što su Rusi moćni i znaju kako da mu zaprže čorbu.

  • Biogradlija says:

   Diktatora i mafijaša mila ovaj naziva demokratom!? Budaletina!

 2. doktrina soka says:

  Januš Bugajski idi kuc,ostati ces bez Amerike.

  • Biogradlija says:

   Ovaj bugajski je trećerazredni analitičar.I on je rusofob poljskog porekla kao i njegov ideološki tata bžežinski (srećom pokojni).Samo što je bžežinski bio inteligentni zlikovac,a ovaj je niko i ništa.Njegova izjava da je vlast mafijaša Mila demokratska,izaziva sveopšti smeh!!!

 3. Budi Bog s nama says:

  Di li mu se vade baterije, menjaju kartice i softver? Čoek je načisto u kratkom spoju sa ljudima iz senke, a oni inače voledu i srbe i ruse ali samo nežive.

 4. Velika Metla says:

  Optužio,veliš.....? To JEDINO i može! Nego neka ova lajava seoska prekoplotuša otiđe do Rusije pa njima,ne mora svima,dovoljno je da nađe jednog jedinog Rusa,pa neka bude fer i sportski 1:1,kaže šta misli o Rusima! A može pre toga da to kaže i nekom Srbinu,pa i tu neka bude fer borba 1.! !

 5. Budi Bog s nama says:

  Ako ovaj čovek tvrdi da je naša vlada demokratski izabrana, onda to znači jedno, da je izfinansirana i dobijena sa strane, tj. iz amerike, jer kad oni kažu "demokratija" misle samo na američki sistem koji bi mogao da zavlada svetom. Dakle nije slučajno što je g.din Đulijani (bivši gradonačelnik Njujorka) podržao Vučića kao mladog i perspektivnog pre ono nekih pet, šest godina. Đulijani je bio gradonačelnik u vreme rušenja bliznakinja, totalni čovek iz senke, a ovaj naš će da sruši sve ostalo.

  • rajko says:

   Još gore: on za režim u Crnoj Gori kaže da je demokratski izabran. Ako mu se za naš slučaj negde i omaklo da kaže da je murat maniti demokratski izabran, možda bi mu se moglo i oprostiti jer je ova mrcina na vlasti "svega" šest godina, ali za mila koji je na vlasti u c.g. već tridesetak godina, e, to je već mnoooogo presna laž koju je on ispljunuo potpuno svesno i (zlo)namerno.

 6. Slobodanka says:

  Janush Bugajski: .. "režim Vladimira Putina će nastaviti da destabilizuje Balkansko poluostrvo promovisanjem radikalnog nacionalizma, etničkog konflikta, političke polarizacije i ekonomske korupcije." - Zar to sve nije odradila Amerika, V.B. i pride EU tokom razbi-raspada Jugoslavije (SFRJ i SRJ). Oni su već odavno uspeli da politikom i praksom "Podeli, zavadi pa vladaj" da od jedne države naprave 7 manjih komada. Bugajski je kroz medije često čuvar i negovatelj one srbomrzačke i rusomrzačke Crne Gore. Propao bi njihov dugogodišnji rad ako bi, ne daj Bože, komadić Crna Gora otrgnuo se njihovoj kontroli. Ali on sada podstiče i polarizaciju u Crnoj Gori što isto ne valja, ovaj će razbiti po etničkim šavovima i samu Crnu Goru na još 4-5 komada. Inače Janush Bugajski je amerikanac poljskog porekla, najverovatnije Jevrejin. Poznati rusofob Zbignjev Bžežinski je crko, a ovaj nije. Ali nebitan je jer Bžežinskom nije ni do kolena.

  • Portopranco says:

   Šta kaže:DEMOKRATSKI IZABRANA VLADA? Ona Milina? Lopova i mafijaša,kokošara i švercera.Ameri su zapali u tešku kadrovsku krizu kad im je ovo analitičar.Ma kakav analitičar,bugajski je običan cirkusant.

 7. rajko says:

  Kamo sreće da je tačno sve što ovaj trabunja. Podržao bih Rusiju kad bi radila sve to i još mnogo toga više (hajde, ameri, pustite mašti na volju). To bi bilo pravi melem na naše ljute rane, muzika i praznik za naše napaćene uši i oči. Davaj, davaj, braćo Rusi! Evo ovaj vam je dao ideje, samo ih sprovodite u delo, a mi ćemo odavde pomagati koliko možemo. Ne po vašim notama, jer mi nešto slabo čitamo note, ali u istom taktu kao vi, s nadom da smo bili od koristi.

 8. ostrogorski says:

  Dotičnu individuu treba prekrstiti i dati mu ime Dr Kadžija Šakić.

 9. Zarko Mrdalj says:

  srbi nikom ne otimanju niciju teretoriju nego brane svoju sto im je oteo titi i preko tite naacijonalne manjine u jugoslaviji i izmisljine titine nacije koje ne postoje u srbiji bosnjaci i hrvati su srbi poreklom zapdne sile su oduzele sve srbsko na balkanu

  • Žile says:

   hahaha koji fašistični luđaci.Tako su govorile švabe za drugog rata isti ste ko naci gamad

   • rajko says:

    Naprotiv, nemci su uvek govorili da ratuju za "Lebensraum" (životni prostor) za nemce koji su u ekspanziji i koji kao arijevci zaslužuju najbolje. A zapravo su ratovali radi pljačke ruskog i slovenskog prostora. Oni su znali da su suviše malobrojni da vladaju tako velikom teritorijom, da im britanija neće dozvoliti da drže kolonije u dužem periodu, da je teorija o brojnosti i arijevskoj izuzetnosti nemaca laž, ali su te pričice koristili za motivisanje vojnika i stanovništva. Dakle, nemci nikad nisu pričali da ne otimaju tudju zemlju, već naprotiv, da otimaju i da na to imaju pravo. A ti ubuduće malo razmišljaj dok pišeš. Naročito pazi kako nazivaš ljude, jer bi mogao dobiti po nosu jače nego što si očekivao.

 10. djoka says:

  Anonimus budala!

 11. Deda Micko says:

  Kakav crni slavuj, ovaj je najobičniji gavran.

 12. Kulak says:

  Ovome ni lekovi ne pomažu.

 13. Maksa says:

  A po kom osnovu treba da se siri Americki uticaj, a Ruski uticaj je zabranjen. Srbiji nema veceg neprijatelja od Amerike i Engleske.

  • rajko says:

   E, to je nešto što se ne dokazuje. Nešto kao aksiom u matišu. A meni se čini da je jedini osnov da su se oni prvi setili. Hahahaha. Ima nešto slično kod ničea: u svetu postoje dve rase, rasa gospodara i rasa robova. Gospodar je onaj koji se usudjuje da to bude, dakle onaj koji prvi zgrabi bič i počne da vitla njime, a robovi su svi ostali. Eto to je valjda taj njihov osnov. Da bi sebi ipak dali neki značaj, oni to danas zovu doktrinom izuzetnosti, mada niko ne razume kakva je izuzetnost potrebna da bi bio bezumnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *