Slede hapšenja u Zvezdi i Partizanu!?

Slede hapšenja u Zvezdi i Partizanu!?

14 avgusta 2013

LisicePosrtanja večitih beogradskih rivala na evropskoj sceni, pa i na početku domaćeg prvenstva, te problemi sa navijačima mogli bi uskoro da padnu u zaborav, jer bi prema saznanjima Nedeljnika sva ta zbivanja mogla samo da budu uvod u vruću jesen u kojoj se očekuju okončanja policijskih istraga i hapšenja zbog malverzacija u Crvenoj zvezdi i Partizanu u protekloj deceniji!

Pod lupom Radne grupe Uprave kriminalističke policije, piše Nedeljniku broju koji će se u prodaji pojaviti u četvrtak 15. avgusta, pre svega su transferi igrača prilikom kojih je nestalo više od 50 miliona evra!

„U poslednjih nekoliko dana saslušano je desetak fudbalera Zvezde i Partizan, između ostalih bivši Zvezdin sekretar Andrija Kleut, Goran Vasilijević i igrači Pavle Ninkov i Nenad Kovačević, i pronađena je velika utaja poreza, kao i posrednika u transferima“, navode sagovornici Nedeljnika i dodaju da su od transfera najmanje novca dobijali igrači i klubovi.

Konkretni potezi bi trebalo da uslede čim se završe istražne radnje u vezi sa C marketom i eventualnim malverzacijama oko Zavoda za obračunska plaćanja.

Dakle, u narednih mesec dana!

„Katastrofalni rezultati Partizana i Zvezde u Evropi i nacionalnom takmičenju proteklog vikenda, rat saopštenjima među klubovima, optužve ka FSS i kontraoptužbe, vapaji i tužakanja kod najviših državnih institucija, kao i sve učestaliji i agresivniji ispadi navijača deo su uzavrele atmosfere pred vruću jesen u kojoj se očekuje okončanje istrage i hapšenja zbog malverzacija u protekloj deceniji u najvećim srpskim klubovima“, ističu sagovornici Nedeljnika iz UKP.

Policija i Tužilaštvo već druže vreme proveravaju više od deset transfera fudbalera od kojih su najsumnjivije prodaje italijanskim prvoligašima. Čekaju se i papiri iz Belgije i Holandije.

Jasno, čim su pomenuti transferi igrača u Seriju A verovatno je svima na pamet palo ime Falija Ramadanija, ali, iako je na početku istrage akcenat i stavljen na njegovu agenciju, kasnije se došlo i do saznanja o malverzacijama anoninimnih menadžera ili posrednika s jakim uporištima u političkim, navijačkim, pa i kriminalnim strukturama.

Istraga je, tvrdi Nedeljnik, nešto dalje otišla u fudbalskom klubu Partizan u kome su pod proverom transferi još iz doba Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića, ali i aktuelnog predsednika Dragana Đurića. Na površinu je isplivala i krivična prijava Uprava za pranje novca iz 2004. godine koja se odnosi na malverzacije u Humskoj, ali koja nije dovoljna za procesuiranje.

„Kad se na to doda da su pod proverom i ostali manji klubovi (ko je gradio stadione, ko je kupovao igrače, ko je izvlačio novac, ko finansira huligane i za koje političke stranke oni rade), da su pod istragom navijačke grupe koje više niko ne može da kontroliše, kao i da međunarodne fudbalske organizacije neće da tolerišu sve ove degenerativne pojave u srpskom fudbalu, a EU ne želi da pregovara sa državom čijim sportom vladaju huligani i mafija, jasno je da je došlo vreme za pročišćenje srpskog fudbala“, zaključuje se u tekstu Nedeljnika.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *