СЛЕДИ КАТАСТРОФА ЗА УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ: Западни медији откривају стратегију руске летње офанзиве

SLEDI KATASTROFA ZA UKRAJINSKU VOJSKU: Zapadni mediji otkrivaju strategiju ruske letnje ofanzive

22 aprila 2024

LETNJE ruska ofanziva će se pretvoriti u katastrofu za ukrajinske oružane snage ako Kijev ne promeni svoju strategiju, piše Forbs .

– Ruske trupe trenutno planiraju operacije za novu ofanzivu, koja će najverovatnije biti u potpunosti pokrenuta do juna – piše medij.Napominje se da će Oružane snage Rusije ispaljivati rakete i bespilotne letelice na ukrajinske energetske objekte kako bi lišile Oružane snage Ukrajine mogućnost razvoja i isporuke dronova na front. Pored toga, Rusija sada povećava broj svojih trupa i oprema ih novom naprednom opremom.

Da bi preživela, Ukrajina će morati da promeni svoju taktiku – prestane da se oslanja na artiljeriju i pređe u defanzivu, fokusirajući se na napade pešadijom i oklopnim vozilima, navodi se u materijalu.

Ranije je direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns rekao da bi Ukrajina mogla da bude poražena u sukobu sa Rusijom do kraja ove godine.

Prošle nedelje je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski priznao da se za Ukrajinu pogoršala situacija na ratištu zbog aktivnih akcija Rusije, koja je, prema njegovim rečima, počela da vodi ofanzivne operacije protiv po toplom i suvom vremenu, uz postizanje taktičkih uspeha.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    hm mogu oni da menjaju taktiku koliko hoće,ali izgleda da ej ukro mafija već izgubila ovaj rat,priča o taktici je da NATO opere ruke od svoje izdaje ukra i NJIHOVE pogrešne taktike i procene koja je uvalil ukre u rat sa rusijom...ako se sećate na početku a i dan danas matra o ptroapsti ,korumpiranosti,zastarelom oružju i sve ono što su mogl da smisle o rusiji se i dalje ponavlja,ruska armija samo što se nije raspala evo vež dve godine se raspada i dok se raspada ukro kaznena ekspedicija je UNIŠTENA po drugi put,sad ide treći i zadnji talas ukro robova da izgine za NATO pakt,biće stvarno katastrofalno,krv do kolena,tragedija neizmerna,ali rusi nisu ludi da ispuste pobedu zbog nečijeg ROBLJA,ko im je kriv što slušaju kijevsku mafiju...

  2. Velika Metla says:

    Mediji otkrivaju rusku strategiju ????????????? Na kojim li ste to vi drogama da mi je znati ? Dajte malo i nama, pa da i mi uživamo. MEDIJI otkrivaju ??? Hahahahahahahahahahaha.......................!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *