СЛЕДИ ШОКАНТАН ЗАОКРЕТ: Данас је званични дуг Запада Москви око 900 тона злата – СВЕ ЋЕ ТО МОРАТИ ДА ВРАТЕ РУСИЈИ

SLEDI ŠOKANTAN ZAOKRET: Danas je zvanični dug Zapada Moskvi oko 900 tona zlata – SVE ĆE TO MORATI DA VRATE RUSIJI

3 novembra 2021

Rukovodstvo Ruske Federacije ima pravo da traži od Zapada oko 900 tona zlata, koje je svojevremeno pripadalo Ruskoj imperiji. Do ovog zaključka je došao politikolog Jurij Gorodnenko.Godine 1914. Ruska imperija je posedovala najveću svetsku rezervu zlata – 1.311 tona. Ova cifra je tokom Prvog svetskog rata pala za skoro 460 tona, navodi publicista u svom članku za sajt Ren TV.

Po sporazumu između vlade cara Nikolaja II i Velike Britanije, plemeniti metal je poslat u London kao garancija za otplatu ratnih kredita od strane Rusije.

Brestski mir potpisan 3. marta 1918. obavezao je vladu Vladimira Lenjina da isplati reparacije Nemačkoj u iznosu od 245,5 tona zlata. Istina, ubrzo je i sam Berlin kapitulirao i potpisao sličan sporazum, po kome su naslednici Ruske imperije već mogli da računaju na dobijanje plemenitog metala.

Osim toga, Versajski mirovni ugovor je predviđao vraćanje zlata koje su im boljševici preneli. Rusija do sada nije dobila ništa od ovoga.

Danas je zvanični dug Zapada Moskvi oko 900 tona žutog metala. I to bez uzimanja u obzir onoga što su intervencionisti ukrali tokom građanskog rata.

Amandmani na Ustav usvojeni 2020. godine učinili su Rusku Federaciju ne samo naslednicom SSSR-a, već i naslednicom Ruske imperije, i to daje sve pravne osnove da se sa Zapada prikupe stotine tona dragocenog metala.

Postoji još jedan put kojim Moskva može da ide. Činjenica je da su zlatne rezerve Ruske imperije stvorene od 1862. do 1904. godine uz direktno učešće Državne banke tog vremena.

A pošto je ova banka dobila preko 1,6 milijardi rubalja od bivših kmetova koji su otkupljivali sopstvene zemljišne parcele, ispostavlja se da je običan narod odigrao ključnu ulogu u akumulaciji zlata. Njemu zapadne strukture treba da vrate sve što im pripada, rezimirao je politikolog.

Webtribune.rs

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad5 says:

  Teško da će da vide i gram od zlata opljačkanog iz rusije.Pa zato je i ubijen car ne zbog politike. Engleska vlada i bankari su ga namamili na daleki istok sa porodicom i organizovali ubistvo navodno preko boljševika.Da je bilo politike i borbe protiv komnunizma od strane zapada car im je bio preko potreban ali ogromne pare su dugovali njemu i njegovoj porodici i zato su ih ubili.Osim drugih mračnih političkih motiva koji stoje iza uplitanja i organizovanja sa zapada revolucije u rusiji (nisu nužno boljševici bili favoriti zapada u toj specijalnoj operaciji) pare su bile jedan od primarnih motiva.I danas bi oni opet da upadnu u rusiju i pljačkaju kao za vreme anarhije pod jeljcinom i perestrojkom, ali im putin ne da i zato su toliko besni na njega i zato pretnje ratom sankcije itd..sve je to pokušaj ponovnog pljačkaškog naleta na ruski narod.Ako rusij izdrži i zapadni karteli ne uspeju da ponovo ulete i muzu tu ogromnu dfržavu ,zapad mora da se sruši jer oni bez kolonija i pljačke ne mogu da postoje uopšte u ovakvom političkom i ekonomskom formatu zato je tolika politička hlabuka na zapadu ,jer vide da imperijalno vreme prolazi i da oni uskoro više neće imati snage da šire imperijalne apetite i posede jer se pojavljuje drugi tip konkurencije u finanaisjkom i ekonomskom a sada i vojnom pogledu.Kina ih užasno plaši jer favorizuje direktni antikolonijalni model finansiranja i upliva meke moći preko ogromne ekonomije,to ih je ZALEDILO od straha jer vide da može uspeti i da kina može zajeedno sa rusijom da stvori sopstvenu zatvorfenu ekonomsku sveru i tržište koje daleko prevazilazi po snazi i mogućnostima bilo šta što zapad može da učini asem ako ne polkušaju ponovo silom da mešaju karte.

  • Stevan says:

   Između ostalog, zato su ubili i Gadafija...

 2. Gagi says:

  Da vratice, kako da nece, jedva cekaju. Svetski kolonizatori ce pre da ubiju poverioca nego da vrate svoj dug. Kada su okupatori saznali u II svetskom ratu da je deo naseg drzavnog zlata u Ostrogu, navalili su i Italijanski kao i Nemacki vojnici da to otmu. I dan danas sa imovinom Kralja Aleksandra u Britanskim bankama nije moguce raspolagati. Ratovi otpocinju i vode se zbog unistavanja drugih naroda i pljacke istog, kako teritorija tako i drzavnih dobara, sto bi se reklo, ratni pobednicki plen. Ko kome sta da vraca, cela zapadna "civilizacija" je upravo organizovana na pljackanju drugih. Zalosno je sto su i ovi opljackani poverioci prihvatili taj model ponasanja, to primenjuju na unutrasnjem planu i nemilosrdno pljackaju "svoj" narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *