СЛИКА КОЈА ЈЕ ДОНЕДАВНО БИЛА НЕМОГУЋА ОБИШЛА ЦЕО СВЕТ: Руска и италијанска војска крећу у акцију спасавања БЕРГАМА

SLIKA KOJA JE DONEDAVNO BILA NEMOGUĆA OBIŠLA CEO SVET: Ruska i italijanska vojska kreću u akciju spasavanja BERGAMA

24 marta 2020

Ruska i italijanska armija su započele operaciju spasavanja Bergama (pokrajina Lombardija) od rasprostranjene epidemije koja je izazvana virusom COVID-19. U ovoj akciji će učestvovati ruski eksperti sa preko potrebnim tehničkim kapacitetima koji su specijalizovani za borbu protiv mikroorganizama. U skladu sa tim organizovan je marš ruskog kontingenta sa specijalnom tehnikom u dužini od oko 600 km, koji je realizovan u tesnoj koordinaciji sa italijanskom vojskom.

U tom cilju je organizovan marš ruskog kontingenta sa specijalnom tehnikom u dužini od oko 600km koji je urađen u tesnoj koordinaciji sa italijanskom vojskom.Podsećamo da je ruska armija obrazovala specijalnu vazduhoplovnu grupu koja je brojala devet vojno-transportnih aviona Il-76. Ovi avioni su koristeći infrastrukturu aerodroma Čkalovski poleteli ka Italiji koja je najteže pogođena pandemijom korona virusa, i koja predstavlja epicentar zaraze u Evropi. Vazduhoplovna grupa od devet aviona Il-76 vojno-transportne avijacije Vazdušno kosmičkih snaga Rusije upućena je u Italiju u skladu sa ukazom ministra odbrane RF generala armije Sergeja Šojgua.

U ruskom odredu za borbu protiv epidemije COVID-19 nalazi se oko 100 stručnjaka koji su vodeći eksperti Ministarstva odbrane u oblasti virusologije i epidemilologije sa međunarodni iskustvom u borbi protiv epidemija. Ruski avioni dostavili su i modernu opremu za dijagnostikovanje i dezinfekciju, kao što su višenamenski mobilni sistem „Sič“ i i savremeni kompleks aerosolne dezinfekcije „Orlan“.

Prema poslednjim podacima (do 17č) na celoj teritoriji Italije je zaraženo ukupno 63,297 ljudi, od čega se njih 3,204 nalazi i kritičnom stanju. Od početka epidemije bitku sa virusom koji uslovljava tešku opstrukciju pluća, izgubilo je čak 6,077 pacijenata. Ogromna većina ovih pacijenata dolazi iz žarišta koji se nalaze na severu Italije.

(bog-rata.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. Istina says:

    Lepo je kad zemlje pomažu drugima, nije važno ko si i šta si. Takvo načelje je trebalo da bude svude u svetu, sve dok se duboka država nije setila drugih merila. Zajedno smo jači, medjutim drugi imaju drugačije planove. Rusiju će još moliti i pokazivati joj poštovanje prema svemu pa i prema dozvoli da pomaže u medicini i preporukama. Rusiji predstoji vodeča uloga u Evropi, samo što ovi to ne žele...

  2. Rafmanjinov says:

    Pre 21 godinu, su iz Italije iz Avijana, poletali fašistički nato avioni, noseći bombe sa osiromasenim uranijumom da ubijaju Srpski narod, evo sad oni ne znaju šta ih je snašlo, Hrvatska novinarka je poželela vedro nebo iznad Srbije, fašističkim nato pilotima, pre neki dan zemljotres, porodilje napolju, bebe ugrožene, ljudi pod ruševinama, pa požar. Polako nisu još sve zemlje došle na red ali docice, platićete za sve što ste nam uradili, svako ko je udario na Srpski narod skupo je platio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *