СЛОБА ДОБИО ПОНУДУ ДА ПРОМЕНИ ИДЕНТИТЕТ И НЕСТАНЕ: Коштуница се лажно клео, а Ђинђић открио шта му је задатак

SLOBA DOBIO PONUDU DA PROMENI IDENTITET I NESTANE: Koštunica se lažno kleo, a Đinđić otkrio šta mu je zadatak

13 decembra 2020

Bilo je mogućnosti da Slobodan Milošević ide u inostranstvo i menja identitet, tvrdi Slavica Đukić Dejanović.

Ona je pričala o hapšenju Slobodana Miloševića u emisiji „Ćirilica“ na tv Hepi.– To je bila porodična i lična tragedija. Ja sam po prirodi neko ko misli da tada treba biti uz čoveka, nezavisno od njegove boje. Ja sam na kraju otišla i u zatvor da pregledam Ratka Mladića i sa njim razgovarala. To je bilo u vreme kada sam ja bila predsednica Skupštine i nisam tražila saglasnost od predsednika države i od svoje partije. Bila sam svesna činjenice da se može dogoditi da kad se vratim da ne budem više predsednica Skupštine. Zaista nisam o tome ranije pričala. Nažalost, Ratko Mladić nije bio ono što sam ja mislila na psihološkom planu, već je bio ruiniranog zdravlja kada sam ja sa njim razgovarala, ali je salutirao predsednici Skupštine. Rekao mi je: „Ja sam čuo da ste vi dobar neuropsihijatar. Ako već mora da postoji moj psihički status u nekim dosijeima, neka onda radi to neko ko je i na državnoj funkciji i stručnjak“. On je zapravo rekao na radiju da bi voleo da ga ja pregledam i ja sam otišla i to učinila – kaže ona.

Ona je govorila i o izdaji Slobodana Miloševića od strane njegovih prijatelja i partnera.

– Rukovodstvo moje partije je formiralo jedan tim koji treba da se tamo nađe i komunicira sa građanima na jednoj strani i sa predsednikom partije. Bilo nas je više i na kraju sam ostala ja sa dvoje, troje ljudi. Trebalo je videti kako svakog dana iz Slobinog okruženja, kako se približavao dan njegovog hapšenja, kako polako nestaju njegovi prijatelji, porodični, lični, njegovi partneri u državnim poslovima. Kada je Sloba otišao u Hag, njegov prvi rođendan tamo, je trebalo da obeležimo da delegacija partije ode u Hag i on je rekao da bi hteo da budem ja u toj delegaciji. To je bio datum kada se moj blizak rođak venčavao tražeći prethodno datum od mene kada ću ja da budem tu. Ja sam rekla da ću otići drugi put u Hag i onda je odatle zazvonio telefon i kaže Sloba: „‘Alo, Slavice! U čemu je problem da ti nećeš da dođeš u Hag?“ i ja mu rekla da ću doći, kada me već zove. Oni su Slobi objasnili da tog dana imam venčanje jer ja nisam imala srca da to uradim. Onda je zvao i rekao da se dolazak odlaže nedelju dana posle tog dana kada je planiran da bismo svi došli. Onda je on meni rekao da je želeo da ja budem u toj prvoj delegaciji upravo zbog toga što se pamti ta prva, a ostale će biti ponovljene – ispričala je Slavica Đukić Dejanović.

– Bilo je mogućnosti da ide u inostranstvo i menja identitet. Ja sam ga pitala zašto to ne prihvati. Bilo je vrlo različitih ponuda. Međutim, njemu to nije padalo na pamet iako je bio svestan hapšenja u Beogradu i odvođenja u CZ i da je to korak do hapšenja u Hagu. Išla sam kod Koštunice koji je rekao da može u sve na svetu da se zakune da Sloba nikada neće otići u Hag. Bila sam kod Đinđića koji je rekao: „Vi socijalisti možete da sečete vene i ovako i onako. On će biti u Hagu. Ja sam ovde zato što će on biti u Hagu.“ Ono što je realno je sam taj događaj istorijski, produžetak našeg nacionalnog kompulzivno ponovljenog slučaja. Mi smo kao narod ponovo učestvovali u lišavanju života i slobode čoveka naše države. Bio je on svestan svega, kao i svog kraja, ali je hteo da redosled događanja upravo bude onakav kakav je i bio. On je aktivno u svemu tome učestvovao. „Mene više neće moj narod i ja na to nemam pravo“, rekao je Milošević Slavici kada ga je pitala što nije prihvatio ponudu da ode iz zemlje – Na to sam ja rekla da se i Karadžić krije, na šta je on meni rekao da njega poržava njegov narod. Mislim da se on time vodio i tako razmišljao – objasnila je Đukić-Dejanović.

(Alo)

KOMENTARI6 komentara

 1. Srbski vitez says:

  E zato je Đinđirinđi i popio metak! Ipak je trebao da ima više svesti i bude svestan činjenice da nijedna zemlja u istoriji sveta ( barem ja ne znam za takav slučaj ) nigde i nikada nije isporučila nekadašnjeg predsednika neprijatelju da mu sudi! Bruka i sramota Srba i Srbije za sva vremena!!!

 2. milorad3 says:

  a što su mu amerikanci nudili da nestane,milošević je bio sve ali naivan nije bio,mnogi su tako zauvek stvarno nestali.Njemu je hag bio jedina šansa da preživi i da se osveti prevarantima iz vašingtona koji sa ga i doveli na vlast a zatim ga srušili i prodali.Zato su ga iz mesta ,čim je ušao u ćeliju,nakljujkali drogama i tako ga polako otrovali.On je bio u drugom delu sudjenja totalno pogubljen u sudnici i to se videlo,navodno nije mu dobro ,pa nikome ne bi bilo dobro da je jeo ono što su miloševiću servirali u zatvoru.Rusi su to provalili ali su se gamad iz haga komotno pravili ludi jer oni su SVETSKI SUD i MODEL SVETSKE PRAVDE I VLADE koju bi da nam nature iz vašingtona a upravo sada "čarobnjak" bajden zaseda na stolicu iz koje misli da to i uradi celom svetu.Milošević je klasično zajeb.od strane vašingtonske miočvare koja ga je i stvorila.To je nauk svakome ko bi sa njima i ko bi od njih nešto da traži:)a on nije ni prvi ni poslednji lider,političar,diktator , ratni vodja ,terorista,narko boss ... koji je od njih stvoren i uništen jedino što se to kod nas ovoga puta dešavalo na naše oči ,i to prilično OTVORENO tako da je i obična boranija kao ja mogla da shvati o čemu se tu radi.Uopšte,realno, močvarnim ljudima iz vašingtona nije trebalo da se trpaju u evropu ,ali te naduvene protuve tako vole da kotrljaju rrrr po francuski:) pa su navalili:)Evroipa će biti GROB amerike videćete i to brzo, sad će da se sve ubraza žestoko jer idemo u FINALE ,celog ovog sranj.koje je i počelo napadnom na jugoslaviju 1988.

 3. šiško says:

  Ništa ja njoj ne verujem. To je nevidjena lažovčina, oportunista i beskrupulozni karijerista.

  • šiško says:

   Uostalom, šta ona nama tu mekeće o slobi i njegovoj kičmi kad sad već svi znamo da on nije umro u hagu, nego da je pušten (sad nije važno kako, od koga i zašto) i nastavio da živi u Moskvi. Takodje ne verujem da im je Djindjić rekao da je on na vlasti zato da bi milošević otišao u hag. Čak i da je tako, ovakva izajva bi bila nepotrebna, neoprezna, glupa i besmislena izjava. Takvu izjavu, takvo poništavanje sopstvenog značaja i uloge mogao bi dati samo imbecil ili do nogu poražen čovek, a Djindjić nije bio ni jedno ni drugo. Zato bi slavici bilo bolje da se malo pozabavi ovim tiranijom koju njeni sps+sns-ovci uz pomoć korone sprovode nad Srbima. I da se pokrije po ušima i ćuti do kraja života.

 4. I Love persida says:

  Isto kao i danas, zarad zapada uništavali smo našu državu i naše ljude, da bi u vremenu posle bombardovanja Đinđić priznao veliko razočarenje da niko ne želi da ulaže u Srbiju? DŽaba smo krečili da ugodimo zapadu? Pa upravo sve vreme od početka vremena do danas. A Đinđić je bio izdajnik u samoobmani da će pomoći srbima a sebe postaviti na visoko mesto? Po formuli odigravanja naše istorije upravo tako ispada.

 5. Gospodi Pomiluj says:

  Sada je u aleji zaslužnih građana srbije gospodin đinđolina ali o pravednom carstvu Božijem biće izvagan i naći će se lakim. Dok Slobodan Milošević svakako ima svoju težinu i žrtvu za srpski narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *