СЛОБА ЈЕ ПРОДАТ ЗА 11 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА: Борис Беговић, који је преговарао у име Србије, ОТКРИО СВЕ О ИЗРУЧЕЊУ

SLOBA JE PRODAT ZA 11 MILIJARDI DOLARA: Boris Begović, koji je pregovarao u ime Srbije, OTKRIO SVE O IZRUČENJU

24 aprila 2021

Boris Begović, nekadašnji ekonomski savetnik Miroljuba Labusa, u vreme dok je ovaj bio potpredsednik Savezne vlade, otkrio je da je Slobodan Milošević izručen Hagu da bismo dobili 10,98 milijardi dolara kroz bespovratna davanja, zajmove i oproštaj duga.Stručnjak koji je vodio direktne pregovore sa svim međunarodnim finansijskim institucijama to naziva razmenom, kaže da je iza svega nedvosmisleno stajala Amerika i da je od prvog do poslednjeg trenutka o svemu obaveštavao Zorana Đinđića, Vojislava Koštunicu i Labusa.

U velikom intervjuu koji je dao Nedeljniku Begović je na pitanje da li je Milošević prodat Hagu odgovorio ovako:

– Da. Mada bih lično radije upotrebio reč razmena, budući da je reč o kupoprodajnom odnosu. Nije Srbija bila prinuđena, nije morala to da učini, nego je politička elita tog vremena donela odluku da se to učini, i to je bila odluka koja je uzimala u obzir sve njene dobre i loše posledice.

Tražili-dobili

Na pitanje šta smo sve dobili za to, kaže:

– Srbija je dobila praktično sve ono što je tražila. Ključno je, smatram, bilo opraštanje 66 odsto duga Pariskom klubu i reprogramiranje njegovog ostatka. Ukupan dug prema zemljama Pariskog kluba iznosio je oko 4,85 milijardi američkih dolara, što znači da je otpisano oko 3,2 milijarde. Ročnost ostatka duga je 40 godina, tako da poslednja obaveza dospeva 2041. Pregovori s Londonskim klubom su trajali nešto duže, završeni su tek 2004, ali je na kraju rezultat u pogledu opraštanja našeg duga bio sličan. Na donatorskoj konferenciji su našoj zemlji odobrena sredstva od 1,28 milijardi dolara za 2001. Takođe, vrednost razmene se najbolje sagledava tako što se vrednuje šta bi bilo propušteno da do razmene nije došlo. Koliki bi bili, žargonom ekonomista rečeno, oportunitetni troškovi. Što se mene tiče, sve bih uradio isto onako kako sam uradio. Ništa ne bih promenio. Ni tačku ni zarez.

Begović ističe i da su pregovori o integraciji zemlje u međunarodnu finansijsku zajednicu u potpunosti bili uslovljeni hapšenjem i izručenjem Miloševića.

– Pritom za drugu stranu, za međunarodnu zajednicu, oličenu, pre svega, u SAD, hapšenje Slobodana Miloševića nije bilo ništa osim koraka ka njegovom izručenju. Tako nešto nije bilo neočekivano. Onog trenutka kada je podignuta optužnica protiv Miloševića, mislim da je svima trebalo da bude jasno da se nijedna američka administracija neće smiriti dok se on ne nađe pred tim sudom. Amerika je uložila u svoju reputaciju delotvornog vladara planete, jedine preostale supersile krajem prošlog veka, u formiranju tog suda i njena reputacija bi bila narušena da se glavnooptuženi ne pojavi na suđenju u Hagu. Prvo i osnovno, izručenje Miloševića je bilo američka ideja. Konačno, Miloševićevo hapšenje je sprovedeno pod pritiskom rezolucije Kongresa, koja je označila 31. mart kao rok u kom američki predsednik treba da saopšti Kongresu da li Srbija ispunjava svoje međunarodne obaveze da bi se nastavilo pružanje američke finansijske podrške.

Pouzdani kanali

On je, kao naš glavni pregovarač, sve do detalja prenosio vrhu države.

– Prenosio sam sve, bez ostatka, državnom vrhu. Da budem precizniji, predsedniku Koštunici, premijeru Đinđiću i potpredsedniku Savezne vlade Labusu. Nekima direktno, a nekima preko dobro razrađenih, poverljivih i pouzdanih kanala, znajući da ništa neće biti iskrivljeno ili izostavljeno.

Kako su gledali na izručenje

* Za Miroljuba Labusa prioritet je bila puna integracija zemlje u međunarodnu finansijsku zajednicu i u tom pogledu nisam mogao da primetim nikakvu dilemu kod njega. Ni najmanju

* Zoran Đinđić je morao da razmišlja o mnogim drugim stvarima i izručenje Miloševića i finansijska pitanja mu nisu bila jedini prioritet. Ipak, pokazalo se, kada je napravio racionalnu političku kalkulaciju, kada se odlučio, da je u potpunosti prelomio na stranu izručenja

* Vojislav Koštunica je jednostavno imao druge prioritete. Tvrditi da Koštunica nije znao šta se dešava, da nije bio obavešten, ne samo da nije tačno, nego je uvredljivo za političara tog ranga

Begovićeva računica

– 1,28 milijardi dolara za Srbiju dodeljeno na donatorskoj konferenciji, od toga 64 odsto bespovratno

– 0,25 milijardi dolara od saradnje sa MMF

– 1,8 milijardi dolara od reprograma duga prema Svetskoj banci putem konsolidacionog zajma

– 3,2 milijarde oproštenog duga prema Pariskom klubu

– 2,2 milijarde oproštenog duga prema Londonskom klubu

– 2,68 milijardi direktne štete da je izostao aranžman i od finansijskih sankcija koje bi nam bile uvedene.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI29 komentara

 1. miliorad5 says:

  pa nisu loše pare za zapadnog saradnika.Ne ludujte ljudi slobodan milošević i njegova nedosledna lažna i prevrtljiva politika prema SFRJ a posle i prema srbiji nas je unakazila i još dugo nećemo da se oporavimo od toga.On je DIREKTNO saradjivao sa amerikancima na rasturanju SFRJ iako je MOGAO da to spreči a takvo ponašanje je kasanije i SRBIJU osakatilo politički i ekonomski.Zato ako su nešto dobro uradili žutaći to je bila ta prodaja roblja (mada je gnusno zaista).

  • rajko says:

   Lupaš po malo a?

   • Ivana says:

    Lupa on puno ujko podmeće i glumi Srbina ti su najgori.

  • jovan says:

   Fakat br1, Milosevic nije ucestvovao u raspad SFRJ, bas suprotno. ISTINA je da je potpisivao sporazume za mir od stavljanje Krajine pod garancije UN,Lisabonskog sporazuma da ne bude rat u BiH, rusi ga AlijA, kome Milosevic nudi mesto predsednika Jugoslavije, dogovorio sa Grigorovim da Makedonija ostane u Yu, ali onda Zapad vrsi atentat na njega i propada. Cinjenica br 2, Vatikan i Zapad( D, US, USA) je planiraju raspad YU jos 1976 na 8 banana i cepanje srpskog naroda, i da to pocne "demokratski" na Kosovu, ali Milosevic to sprecava vracanjem Vojvodinu i KiM u Srbiji, koja se pre dolaska Milosevica zvala "uzaS"! Trece, sada vec znamo od mnogo "vikiliksa" da su mnogi kvislinzi u Srbiji radi protiv Srbije na racun cije, mije i svoj dzep u rusenje vlasti u Beogradu u korist Slovenaca, Hrvata, Shiptara, muslimana, i podrzavali ih medijski, propagandno od Dusana Mitevica i drugih u rts-u, pa glumatala, piskarala, politicara Vuk u prvom esalonu cepa narod na 1/2 dok u Hrvarskoj i Sloveniji ubijaju Srbe, a lazno se predstavljao kao srbin. I da skratim, Kucan u dokumentarcu stranom kao agent bnd, rekao da su Slovenci po svaku cenu isli na cepanju SFRJ, i da su i sa tomidejom i isli na Kongres SKJ. Znaci, ti ili ne znas bas mnogo pa pnavljas nato, cnn, propagandu ili si partijas kome je ideologija vaznija od ISTINE I SRPSKOG NARODA, koga je Zapad 5x bombardovao u XX veku, i ubio preko 3 milona Srba.

  • Prizren says:

   Srbiju su ekonomski ostetile Nato zemlje najmonstruoznijim sankcijama u istoriji sveta izmisljenim razlogom, isceniranom bombom u Sarajevu i bombardovanjem Srbije izmisljenim zlocinom u Racku(dokazana laz)! Ustasa Mesic je rekao da je on obavio posao YU vise nema, a Tudjman javno u kameru, da RATA NE BI BILO DA GA HRVATSKA NIJE HTELA! Itd, itd. Zuti DOSmanlije su izdajnicko zlo i placeni od Nato da izvse puc i da Nato okupira Srbiju i pretvori u svoju africku koloniju jeftine radne snage i besplate prirodne resurse rude, vode i vazduha. Sve sto si naveo kao krivicu Milosevica su samo propagandna LAZ. Tacka.

 2. Pingback: SLOBA JE PRODAT ZA 11 MILIJARDI DOLARA: Boris Begović, koji je pregovarao u ime Srbije, OTKRIO SVE O IZRUČENJU – Prava istina o svemu

 3. jovan says:

  DOS dobio 10milijarde kredita, a oprostio 300 milijarde dolara nato stete od bombardovanja, sankcija i pljacke posle 5.x 2000. DOSmanlije su prodale celu Srbiju, ne samo Prvog i Jedinog predsenika Srbije. Prodali su za 1 dolar stotine hiljade preduzeca, radnike, vodu, vazduh! Prodali su sve koji su branili Srbe u Vojnoj Krajini, BiH, KiM,... prodali su SLOBODU i postali smo kolonija Nato gde od vojske, policije, do suda i prosvete sede nato kontrolori! I danas na rts i svim portalima krive Milanovica sto je Nato ubio novinare u rts-u. Koriste glupu nato propagandu kaO znao je. Pa svi su znali i svaki Srbin i civili su bili meta Nato aviona i bombi svakog dana. Ali Nato placenici su dobro placeni da ponavljaju Nato mantru o krivici Srba i Milosevica. Na zalost istina je sve suprotno. Zapad i Nato su izazvali rat i raspad SFRJ, a okrivili Milosevica kojije sve vreme bio za mir i mirovne sporazume. Ne vredi. U XX veku 3 rata su Zapad vodili i 5 puta bombardovali Srbe i ubijali bombama i propagandom. Kvislinzi se i dalje hvale izdajom i saradnjom sa nato fasizmom.

  • Ivana says:

   Ako se ikad Srbi oslobode i Srbija postane država sve izdajnike treba na bandere i tačka.

 4. Kosovac says:

  Boris Begović laže, to ni pas sa maslom ne bi pojeo. ……….Ne da nam nisu oprošteni dugovi, nego je Labus pristao i da plati (zaduži) i kamate za period kada nismo isplaćivali rate zbog sankcija i izolacije. Jedino što je istina je da kada se Labus vratio sa „uspešnih“ pregovora, kada su ga na aerodromu dočekali Dosmanlije sa tortom, izjavio sa puno ponosa: „Postigli smo veliki uspeh, DOZVOLILI su nam da vraćamo kredite“. Bilo je to i za smejanje i za plakanje.

  • jovan says:

   "Uspeh" koji vodi u duznicko ropstvo, a bez da nam plate kamate na nase zamrznute pare,avione, brodove, plate stetu od sankcija i bombardovanja, je van pameti. Objasnjenja "bg ustasa" DOSmanlija kako su isporuceno fasistickom mehanizmu u Hagu da ga ubiju je nivo ispod nivoa kretena! A ovi profesori ekonomije, prava, istorije, .. koji opravdavaju ubistvo Milosevica i okupaciju Srbije 5.oktobra 2000. su i pored titula su "intelektualci" bez intelekta! PRODAJA MILOSEVICA JE PRODAJA SRBIJE I SRPSKOG NARODA. Tacka.

 5. test01 says:

  lazes zlato -lazes duso - lazes vestice !!! Srbija je danas zaduzenija VISE nego ikada pre i to je istina. Nikakvi dugovi nisu "oprosteni", naprotiv, jos ste vise zaduzili, rasprodali i rasturili Srbiju. PRODALI ste Milosevica za nekoliko miliona dolara (sicu) a pare su zavrsile na privatnim racunima. CEDA je jedan od tih bandita a po ovom tekstu sada vidim da vas ima mnogo vise koji ste radili i dan danas radite za agresore ! Neko od vas nisu dobili nista, samo milovanje po glavi i obecanje da vas nece goniti ako nastavite da radite za njih i slusate. Zato imamo i ovu okupacionu, kriminalnu vladu.

 6. rade n says:

  Gde su te pare koje su izdajnici dobili?Uz to su I privredu unistili,vojsku raspustili,domace banke ukinuli,zemlju opustosili?I danas su savetnici,analiticari,profesorina fakultetitima ,clanovi nevladinog sektora koje drzava placa a isti najveci autosovinisti,tajkuni idr.A gde je lustracija,lustracija,lustracija?

 7. Pravda says:

  sve ove bager revolucionare o bandere.

  • Ivke says:

   ?Za primer da se u buducnosti ne ponovi

  • rajko says:

   Kod terazijske česme

   • Ivke says:

    Ma bilo gde

 8. Karital says:

  Sloba je vredio više.Za đaba ste prodali legendu, takvog više nećete imati.

  • milanm says:

   Biti ce ih biti. Rastu klinci!

 9. Ivke says:

  Smrdlijvi izdajnik nema pojma ni osecaja o cemu orica i sta je uradio i koliko je stete naneo Srbiji............ Pa ko ce nam u buducnosti verovati?Sreo sam vise ljidi iz Jermenije, Libije i dr. koji su mi mnogo prebacivali to sto smo jadno predali svoga predsednika ma kakav bio

 10. Rista says:

  Pa ima tipova koji bi i mamu svoju prodali za "dobro države i svoga naroda" , mada su mi sva ta imena vrlo čudna. Labus, Begović, Đinđić, Koštunica...i slična imena su meni strana iako sam ja Srbin skoro 80 godina. Nije to toliko važno, ima čudnih imena ali je važno da se sva ta čudna imena nekako sve više penju u vrh države. Stepanovići. Lazarevići, Miloševići se ubijaju. Usput, ima dve stvari koje nisu jasne. Prvo, ova lutka na kanapu kaže "Nije Srbija bila prinuđena, nije morala to da učini, nego je politička elita tog vremena donela odluku da se to učini..."??? Ne, nismo bili prinuđeni mi, NAROD, ali jeste Labus. Bio je prinuđen da sve to izpregovara na način kako bi njihovim ženama bilo omogućeno da pljačkaju Srbiju bez duga, sasvim slobodno i da je ponovo zadužuju. što i jesu uradili vrlo savesno a la Begović. Zapad će im to omogućiti ako predaju Miloševića i spasu obraz Zapada. Onda lepo kaže da sve laže ko ker i dodaje "Konačno, Miloševićevo hapšenje je sprovedeno pod pritiskom rezolucije Kongresa...(američkog, naravno)…" Pa da ne bi patili, jer smo do tada uživali pod bombama i genocidnim aktivnostima svih zombija oko Srba, Begović bi sve to ponovo učinio od a do š, do zadnjeg Srbina. Eto dve stvari koje život znače. Život Labusima, Đinđićima i Begovićima a smrt narodu. Srpski narod je danas potpuno iznuren i posran, zatrpan "prepametnim" potezima Begovića i Labusa, medijskim piruetama lepote života a živi na ivici bede i još gore, na ivici opstanka. Suprotstavljanje nacističkim napadima je završeno sa Oktobrom u Srbiji, posle koga su došli na vlast sve sami božiji otpadni ljudi koji prodaju svoje mame. I još jedna stvar. Ko je Srbiju zadužio te nemile milijarde dolara? Nasledstvo Jugoslavije, koliko se ja sećam. Ni jedna teritorija koja je priznata kao država na srpskim teritorijama nije prihvatila dugove Jugoslavije. Sve je palo na Srbiju. Gadne stvari su odradili petokolonaši Srbije. Gadno su desetkovali srpski narod i još slobodno tvrde kako bi oni to sve ponovo uradili na isti način. Sramota od čoveka i njegove družine. To bre nisu Srbi. To bre nakaze i izrodi. Slika dripaca koji imaju po jedno bricu za svaku dlaku.

  • Ivke says:

   Da tako je

  • jovan says:

   Komentar tvoj o prezimena me je potsetio da su mnogi zapadno od drine INDOKTRINIRANI ZAPADNOM PROPAGANDOM DA JE MILOSEVIC KRIV ZA KRAJINU, imaju i licnu mrznju, pa neki "lazni srbi sa laznog fakulteta za bezbednost" Trifunovic, Obradovic, i jedan koji se preziva slicno Bjegovic sire pricu da je Milosevic kriv i za rat na Kosovo jer "navodno Srbi maltretirali Shiptare", pa je Nato morao da reaguje???? Najveci neprijatelji Srba su u Beogradu od 1918, a 2000. "ustase" su dosli na vlast.

 11. rajko says:

  Rumuni traže Čaušeskua, Iračani Sadama, Libijci Gadafija a mi ćemo tek tražiti Miloševića.

 12. Gagi says:

  Eto, ucesnici i organizatori se javno oglasavaju i priznaju svoje kriminalno delo. Naravno da posledica nema niti ce ih biti, SPS-ovci mudro cute i gledaju svoja posla, radikali koji danas vode ovu drzavu takodje gledaju svoja posla. Nema mitinga i zahteva za odgovornoscu okupatorske razbojnicke druzine vec u TV studijima prave rijaliti i cirkus za narod sa oganizatorima i menadzerima ovog kriminalnog "posla". Nema Srbija danas snage da opera dusu i spere ljagu, dusu joj uzese zivotni profiteri i razne vucibatine koje se bave politikom jer nista drugo u zivotu nisu licno umeli da stvore. Hipoteticki, da su im merikanci trazili sarkofage sa mostima nasih istorijskih velikana iz Markove crkve, sta mislite, da li bi im tu zelju ispostovali i sve to isporucili. Sreca je nasa sto ove sotone u ljudskom obliku nisu dosli na tako morbidnu ideju, imali bi ovde medju nama odlicne saradnike za taj poduhvat. Razvlacili su po haskom kazamatu nase Nacertanije i istoriju, cudi me da nisu optuzili Cara Lazara za udruzeni zlocinacki poduhvat i nepostovanje ljudskih prava. Mozda ovim pisanjem dam ideju olosima za "nove projekte" jer se oni ovoga nisu dosetili, a bile bi verovatno lepe donacije za "uspesnu" politicku saradnju. Pojesce Vas Srpski narode krpelji i pijavice, isisace Vam svu Srpsku krv - ako vec nisu, svi su postali anemicni i nemo posmatraju svoju propast.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, .....Nisu još optužili Cara Lazara, ali je zato ono govedo Dragan Jovanović iz grupacije Srpska Ekološka Banda, Stefana Nemanju uporedio sa zločincem većim od Ante Pavelića. Komunjara postao Novoverac stare vere, pa u to ime nerazumljivo sa ekologijom spojio svoje antisrpsko delovanje.

 13. Obican covek says:

  Kako ovog izroda nije sramota da elaborira i analizira profitabilnost isporucenja predsednika nase zemlje i svrsishodnost tog postupka?Jadna Srbijo sta si dozivela da ti ovaki satrapi vaspitavaju generacije i predstavljaju elitu.!

 14. Mića iz Niša says:

  KOMENTAR NA IZJAVU BORISA BEGOVIĆA ''SLOBA JE PRODAT ZA 11 MILIJARDI DOLARA'' Od 1945. godine pa do danas Srbijom vladaju: komunistički ološ, ustaše, Jevreji i montenegrinski Crnogorci. I šta je tu narod mogao ako je decenijama, počev od 1941. godine zarobljen u svakom smislu i klasičnog i modernog zarobljavanja i porobljavanja. Sadašnji konvertiti su delo svojih komunističkih roditelja i rođaka i njihove ideologije koju su prihvatili od Broza i hrvatskih komunista. Ta njihova deca su uživala i sada uživaju u Srbiji u plodovima zločina svojih roditelja, počevši osvajanjem i otimanjem kuća na Dedinju, otimanjem žena i ćerki prethodnim stanovnicima Dedinja, Beograda i drugih mesta, otimanjem imanja i ličnih dragocenosti, otimanjem fabrika, uništavanjem srpske istorije, uništavanjem istorije srpskog carstva, uništavanjem srpskog kralja i kraljevstva, razaranjem pravoslavne kulture, skrnavljenjem pravoslavnih običaja, zatiranjem ćiriličnog pisma (a, kad je trebalo, delovali su i lukavo, pa su tako u prvoj fazi uništavanja ćirilice zabranili proizvodnju mašina za kucanje sa ćiriličnim slovima), ubijanjem srpskih patrijaraha, crkvenih velikodostojnika i sveštenika SPC, rušenjem pravoslavne religije gde god se to moglo, kažnjavanjem svih koji odlaze u pravoslavne crkve, ali ne i one koji su odlazili u katoličke crkve ili džamije, udaljavanjem na razne nasilne i perfidne načine naroda od pravoslavnog Božića i Vaskrsa, potiskivanjem na isti način slavljenje krsne pravoslavne slave (oni koji su se usudili da slave, kao što je moj deda, morali su na prozore da stavljaju ćilime da se kasno uveče ne bi videlo svetlo iz gostinske sobe, a narod je počeo malo slobodnije da se vraća i slavi slavu tek od svetog Nikole 1990. godine), torturom mahom nad Srbima na Golom ostrvu, čupanjem brkova i nasilnom otkupu mahom od Srba, zabranom povratka proteranih Srba sa Kosova i Metohije i Makedonije, prevođenjem Srba u Hrvate, prevođenjem u tzv. Makedonce i to u početku menjanjem prezimena od ić u ski ili u ov i prevođenjem u montenegrinske Crnogorce, tako što su, na primer, totalno promenili etničku strukturu stanovnika Crne Gore, jer je pre drugog svetskog rata u Crnoj Gori, na osnovu popisa stanovništva, što lako može da se proveri u statističkim podacima, živelo 98% Srba i 0% (nula posto) tzv. Crnogoraca, a odmah posle rata na popisu bilo je 0% (nula posto) Srba i 100% montenegrinskih tzv. Crnogoraca, prisilnim propagiranjem i nametanjem bratstva i jedinstva samo za Srbe, kao i vršenjem pritiska da se samo Srbi izjašnjavaju kao jugosloveni, znači jugoslovenstvo mahom za Srbe (u celoj Jugoslaviji preko 90% onih koji su se izjašnjavali kao jugosloveni bili su Srbi), negiranjem Ravnogorskog pokreta i generala Dragoljuba Mihailovića, prvog gerilskog otpora i prvog gerilskog komandanta u celoj Evropi, likvidiranjem Srba za vreme rata, ali i posle rata, i negiranjem i prikrivanjem svih tih zločina do danas, ali na kraju, iako ima još na hiljade primera raznih komunističkih zločina i zlodela isključivo prema srpskom narodu, ovi novi konvertiti, tj. komunistička deca, dobro su živeli i na NEGIRANJU GENOCIDA NAD SRBIMA U JASENOVCU, gde je na zverski način ubijeno 700.000 ljudi, opet 90% Srba, od čega nekoliko desetina hiljada dece, čime ni nemački nacisti ne mogu da se pohvale, jer nisu ubijali decu ni u tom broju ni na tako zverski način, pa zato sada ustaše i handžarlije traže neku vrstu ravnoteže i izmišljaju navodni genocid u Srbrenici, želeći da 700.000 ubijene DECE!!!!!, žena i staraca izjednače sa tri-četiri hiljade ubijenih naoružanih vojnika i jednog broja presvučenih vojnika iz Srebrenice, među kojima su bili i oni koji su igrali fudbal sa odsečenim srpskim glavama za šta postoje fotografije kao dokaz, ali i onih koji su u okolini Bratunca izvršili masakre i ubili preko 3 (tri) hiljada nenaoružanih civila, što znači da bi oni želeli da izjednače žrtave po onom istom komunističkom tj. ustašoidnom receptu da su ustaše i četnici isti, a nikako nisu isti (posle 1948. godine, pogrešno je upotrebljavati reč komunisti jer su oni ostavili komunističku ideologiju i politiku i prihvatili ustašku ideologiju i politiku i time postali USTAŠOIDI, što se jasno vidi po njihovom prvenstveno antisrpskom delovanju od 1941. I 1943. godine DO DANAS, a ustašoidi koji žive u Srbiji i do dan danas, iako je general Draža Mihailović rehabilitovan, izjednačavaju ustaše i četnike, znači da i dalje izjednačavaju dve vojske, jednu ustašku koja je bila nacistička i genocidna i koja je, po mnogim dokazima, likvidirala oko 1,5 (milion i po) Srba sa drugom vojskom, vojskom generala Draže Mihailovića koja je bila i legalna i legitimna vojska i koja iza sebe nema ratne zločine, jer nikada nije dokazano da su četnici bilo gde i bilo kada ubili više od pet nenaoružanih osoba na jednom mestu (za potvrdu ove teze vidi svedočenje haškog eksperta za srpski četnički pokret drugog svetskog rata, koga je angažovalo haško tužilaštvo za ekspertizu četničkog pokreta na suđenju u Hagu. Namerno ne navodim ime na čijem suđenju je taj ekspert svedočio, da moje tvrđenje ne bi dobilo pogrešnu konotaciju, a oni koji hoće da se uvere u svedočenje tog eksperta, lako će da ga pronađu na internetu. Taj ekspert nije bio naklonjen Srbima i nastupio je kao protivnik, ali je bio izričit da zločin te vrste četnička vojska nije počinila, što znači da četnici nisu ubijali nenaoružane ljude, dok je komunistička vojska likvidirala na stotine hiljada nenaoružanih civila, počev od Pasjeg groblja pa do masovnih streljanja posle završetka drugog svetskog rata i to u skoro svim gradovima Srbije, a te grobnice se ne otkopavaju, iako se zna da se nalaze većinom ispod fudbalskih stadiona ili ispod značajnijih objekata, ili u jamama koje još nisu sve otkrivene i otkopane, a jedna koja je otkopana bila je zabetonirana betonom debljine 4 do 5 metara i jedva su uspeli da poruše tu masu betona, što znači da su komunisti vrlo dobro i perfidno skrivali i prikrivali na sve moguće načine, a i sada prikrivaju svoje zločine počinjene za vreme rata i posle rata odnosno posle 1945. godine.) Deca takvih izroda, deca čiji su roditelji bili zverske ubice najniže vrste, pljačkaši i otimači svega što je srpsko i sada vladaju Srbijom, i sada pljačkaju i otimaju, pa nikoga ne treba da čudi i buni šta se sve u Srbiji događalo od 1941. godine do danas, pa i od 1990. godine do danas. Za to vreme ko se sve i koliko ovajdio zna se tek za neke, ali se za mnoge još uvek krije, iz jednostavnog razloga što su oni još uvek na vlasti i ne dozvoljavaju da se grupe i pojedinci procesuiraju, uništavaju dokaze i još uvek drže blokirane arhive i preostale dokaze. Kada se sazna mnogi će da padnu u nesvest i neće verovati kako su mogli takve antinarodne bitange da podržavaju. Na primer, priča se da udovica likvidiranog predsednika Vlade u svom vlasništvu sada ima bogate rudnike u Argentini!!!???. Ova vest je dugo bila zabranjena tema, verovatno zbog načina na koji je likvidiran, ali se niko nije potrudio da malo detaljnije pođe za tom vešću koja nikada nije demantovana. Ili da se pitamo koliko je ko dobio za pretapanje tenkova T55 u ''Sartidu'', a koliko za pretapanje ispravnih haubica dometa 50km, dobro sam naveo, za pretapanje ispravnih haubica!!!??? Ili koliko su koštale zemljišne knjige Kosova i Metohije koje su olako vraćene Šiptarima. Te zemljišne knjige celog Kosova i Metohije isporučene su na tacni Šiptarima, a u zamenu nije vraćena ni jedna jedina oteta njiva srpskim domaćinima tokom decenija pohare, nije vraćena ni jedna uzurpirana kuća, ni jedan otet stan, a moglo se ovako: dobićete zemljišne knjige redom po opštinama, prvo za tu i tu opštinu, ali hajde da do ustupanja zemljišnih knjiga prvo vratite sve što je uzurpirano Srbima i to svim Srbima po unapred premljenom našem spisku i po parcelama, kućama i stanovima. Nećete? Dobro, onda se vi Šiptari međusobno svađajte, međusobno tužite i ubijajte narednih dvesta godina oko međa za koje, bez zemljišnih knjiga, nikada nećete uspeti da saznate gde se te međe tačno nalaze. Ali nije tako bilo, jer se neko ovajdio, a naš narod, odnosno oni siromasi koji nisu imali gde da odu sa Kosova i Metohije pa su ostali na svojim imanjima i kućama, nisu dobili nazad ni 1 metar kvadratni i godinama pokušavaju bez ikakve šanse da se u, sada šiptarskim sudovima, izbore za svoju imovinu. Ali, naravno, bez uspeha. Eto tako to rade komunistička odnosno deca ustašoida i dan danas. Trenutno im je najdraži i najviše primenjuju princip ''za šaku dolara''. I šta onda nije jasno, braćo? Zar nije tužno da dvadeset-trideset hiljada naše fine omladine (na snimcima se vide zaista fini mladi ljudi i parovi srednjih godina, neki i sa decom) izađu da proslavi fudbalsku titulu, a na protest koji se održava na neku nacionalnu temu, na primer zbog potapanja ranohrišćanskog srpskog manastira Valjevska Gračanica, zbog Zakona o tzv. rodnoj ravnopravnosti ili zbog očuvanja Kosova i Metohije, izađe nekoliko stotina mladih, znači 100 (sto) puta manje, ili ako sam preterao hajde neka bude 10 (deset) puta manje. Zašto je to tako? Moje mišljenje je da su ustašoidi tokom pohare naše države i našeg naroda ubili naš narod u pojam, što znači u svakom smislu te reči i života i smrti. Ta komunistička odnosno ustašoidna pohara teža je od petstotinagodišnjeg turskog ropstva. Sada se vidi da će komunisti, odnosno ustašoidi, nama vladati još taman do sprovođenja svih odluke koje su doneli na drezdenskom kongresu KPJ 1928. godine, što znači da je ostalo još da do kraja predaju i prodaju Kosovo i Metohiju, a onda Vojvodinu i Rašku oblast. Ko će da ih preda i proda, našim neprijateljima nije ni važno. Oni na tome rade dan i noć, a mi kao hipnotisani samo ćutke posmatramo i ni prstom da mrdnemo. Zato što neprijatelji ozbiljno rade, oni se, na bilo koje oglašavanje koje im nije po volji, na svaku pojavu nečeg srpskog ili prosrpskog, obruše na nas. Naši vekovni neprijatelji, a uvek i ustašoidi, to iz momenta satanizuju i pokose kao mladu biljku koja samo što je provirila iz zemlje i uvežbano i bez dvoumljenja odmah mlate po njoj. Momentalni napad iz svih oružja i oruđa. U tom napadu svi su im dobrodošli, pa čak i naši dobri Srbi, pa i srpski rodoljubi koji iz nerazumevanja situacije ili nerazumevanja teme, nesvesno podržavaju njihov naum ili njihov napad na srpski stav ili neko srpsko konkretno delovanje. Ja, braćo, o ovim pitanjima ovako mislim oduvek, a imam sasvim dovoljno godina života tokom koga je bilo i problema, ali mogu da tvrdim da se, na neki način, ponosim sobom što se nisam ponašao kao što se ponašaju deca komunizma, odnosno što nikada, ali baš nikada, nisam bio ustašoid. Zato je dovoljno, za početak, da svi dobri ljudi i sve dobre patriote, ali i iskreni i pošteni ljudi drugih naroda koji žive s nama, a koji nisu ustašoidi i ne podržavaju ustašoide, podrže našu srpsku borbu, a dovoljno je da makar samo odbace ustašoidne programe i stavove. A neće im biti teško da ih prepoznaju, jer se ustašoidi prepoznaju odmah posle njihove prve izgovorene ili pročitane rečenice koju su sročili. Samo počnite da obraćate pažnju i videćete kako se ustašoidi lako prepoznaju. Sve najbolje i pozdrav od Miće iz Niša Niš, 26.05.2021. godine

  • Suzuki Vitara says:

   Sve ustase i ustasoidi postase usrase i usrasoidi. Smrde na kilometre.

 15. Lusik05 says:

  Koliko kosta urina vladara? Sta moze da se dobije za urinu dok si ti u kancelariji i jako je bucno.. Hvala..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *