СЛОБА ЈЕ ПРОДАТ ЗА 11 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА: Борис Беговић, који је преговарао у име Србије, ОТКРИО СВЕ О ИЗРУЧЕЊУ

СЛОБА ЈЕ ПРОДАТ ЗА 11 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА: Борис Беговић, који је преговарао у име Србије, ОТКРИО СВЕ О ИЗРУЧЕЊУ

24 априла 2021

Борис Беговић, некадашњи економски саветник Мирољуба Лабуса, у време док је овај био потпредседник Савезне владе, открио је да је Слободан Милошевић изручен Хагу да бисмо добили 10,98 милијарди долара кроз бесповратна давања, зајмове и опроштај дуга.Стручњак који је водио директне преговоре са свим међународним финансијским институцијама то назива разменом, каже да је иза свега недвосмислено стајала Америка и да је од првог до последњег тренутка о свему обавештавао Зорана Ђинђића, Војислава Коштуницу и Лабуса.

У великом интервјуу који је дао Недељнику Беговић је на питање да ли је Милошевић продат Хагу одговорио овако:

– Да. Мада бих лично радије употребио реч размена, будући да је реч о купопродајном односу. Није Србија била принуђена, није морала то да учини, него је политичка елита тог времена донела одлуку да се то учини, и то је била одлука која је узимала у обзир све њене добре и лоше последице.

Тражили-добили

На питање шта смо све добили за то, каже:

– Србија је добила практично све оно што је тражила. Кључно је, сматрам, било опраштање 66 одсто дуга Париском клубу и репрограмирање његовог остатка. Укупан дуг према земљама Париског клуба износио је око 4,85 милијарди америчких долара, што значи да је отписано око 3,2 милијарде. Рочност остатка дуга је 40 година, тако да последња обавеза доспева 2041. Преговори с Лондонским клубом су трајали нешто дуже, завршени су тек 2004, али је на крају резултат у погледу опраштања нашег дуга био сличан. На донаторској конференцији су нашој земљи одобрена средства од 1,28 милијарди долара за 2001. Такође, вредност размене се најбоље сагледава тако што се вреднује шта би било пропуштено да до размене није дошло. Колики би били, жаргоном економиста речено, опортунитетни трошкови. Што се мене тиче, све бих урадио исто онако како сам урадио. Ништа не бих променио. Ни тачку ни зарез.

Беговић истиче и да су преговори о интеграцији земље у међународну финансијску заједницу у потпуности били условљени хапшењем и изручењем Милошевића.

– Притом за другу страну, за међународну заједницу, оличену, пре свега, у САД, хапшење Слободана Милошевића није било ништа осим корака ка његовом изручењу. Тако нешто није било неочекивано. Оног тренутка када је подигнута оптужница против Милошевића, мислим да је свима требало да буде јасно да се ниједна америчка администрација неће смирити док се он не нађе пред тим судом. Америка је уложила у своју репутацију делотворног владара планете, једине преостале суперсиле крајем прошлог века, у формирању тог суда и њена репутација би била нарушена да се главнооптужени не појави на суђењу у Хагу. Прво и основно, изручење Милошевића је било америчка идеја. Коначно, Милошевићево хапшење је спроведено под притиском резолуције Конгреса, која је означила 31. март као рок у ком амерички председник треба да саопшти Конгресу да ли Србија испуњава своје међународне обавезе да би се наставило пружање америчке финансијске подршке.

Поуздани канали

Он је, као наш главни преговарач, све до детаља преносио врху државе.

– Преносио сам све, без остатка, државном врху. Да будем прецизнији, председнику Коштуници, премијеру Ђинђићу и потпредседнику Савезне владе Лабусу. Некима директно, а некима преко добро разрађених, поверљивих и поузданих канала, знајући да ништа неће бити искривљено или изостављено.

Како су гледали на изручење

* За Мирољуба Лабуса приоритет је била пуна интеграција земље у међународну финансијску заједницу и у том погледу нисам могао да приметим никакву дилему код њега. Ни најмању

* Зоран Ђинђић је морао да размишља о многим другим стварима и изручење Милошевића и финансијска питања му нису била једини приоритет. Ипак, показало се, када је направио рационалну политичку калкулацију, када се одлучио, да је у потпуности преломио на страну изручења

* Војислав Коштуница је једноставно имао друге приоритете. Тврдити да Коштуница није знао шта се дешава, да није био обавештен, не само да није тачно, него је увредљиво за политичара тог ранга

Беговићева рачуница

– 1,28 милијарди долара за Србију додељено на донаторској конференцији, од тога 64 одсто бесповратно

– 0,25 милијарди долара од сарадње са ММФ

– 1,8 милијарди долара од репрограма дуга према Светској банци путем консолидационог зајма

– 3,2 милијарде опроштеног дуга према Париском клубу

– 2,2 милијарде опроштеног дуга према Лондонском клубу

– 2,68 милијарди директне штете да је изостао аранжман и од финансијских санкција које би нам биле уведене.

(Српски Телеграф)

KOMENTARI26 коментара

 1. miliorad5 says:

  pa nisu loše pare za zapadnog saradnika.Ne ludujte ljudi slobodan milošević i njegova nedosledna lažna i prevrtljiva politika prema SFRJ a posle i prema srbiji nas je unakazila i još dugo nećemo da se oporavimo od toga.On je DIREKTNO saradjivao sa amerikancima na rasturanju SFRJ iako je MOGAO da to spreči a takvo ponašanje je kasanije i SRBIJU osakatilo politički i ekonomski.Zato ako su nešto dobro uradili žutaći to je bila ta prodaja roblja (mada je gnusno zaista).

   • Ivana says:

    Lupa on puno ujko podmeće i glumi Srbina ti su najgori.

  • jovan says:

   Fakat br1, Milosevic nije ucestvovao u raspad SFRJ, bas suprotno. ISTINA je da je potpisivao sporazume za mir od stavljanje Krajine pod garancije UN,Lisabonskog sporazuma da ne bude rat u BiH, rusi ga AlijA, kome Milosevic nudi mesto predsednika Jugoslavije, dogovorio sa Grigorovim da Makedonija ostane u Yu, ali onda Zapad vrsi atentat na njega i propada. Cinjenica br 2, Vatikan i Zapad( D, US, USA) je planiraju raspad YU jos 1976 na 8 banana i cepanje srpskog naroda, i da to pocne "demokratski" na Kosovu, ali Milosevic to sprecava vracanjem Vojvodinu i KiM u Srbiji, koja se pre dolaska Milosevica zvala "uzaS"! Trece, sada vec znamo od mnogo "vikiliksa" da su mnogi kvislinzi u Srbiji radi protiv Srbije na racun cije, mije i svoj dzep u rusenje vlasti u Beogradu u korist Slovenaca, Hrvata, Shiptara, muslimana, i podrzavali ih medijski, propagandno od Dusana Mitevica i drugih u rts-u, pa glumatala, piskarala, politicara Vuk u prvom esalonu cepa narod na 1/2 dok u Hrvarskoj i Sloveniji ubijaju Srbe, a lazno se predstavljao kao srbin. I da skratim, Kucan u dokumentarcu stranom kao agent bnd, rekao da su Slovenci po svaku cenu isli na cepanju SFRJ, i da su i sa tomidejom i isli na Kongres SKJ. Znaci, ti ili ne znas bas mnogo pa pnavljas nato, cnn, propagandu ili si partijas kome je ideologija vaznija od ISTINE I SRPSKOG NARODA, koga je Zapad 5x bombardovao u XX veku, i ubio preko 3 milona Srba.

  • Prizren says:

   Srbiju su ekonomski ostetile Nato zemlje najmonstruoznijim sankcijama u istoriji sveta izmisljenim razlogom, isceniranom bombom u Sarajevu i bombardovanjem Srbije izmisljenim zlocinom u Racku(dokazana laz)! Ustasa Mesic je rekao da je on obavio posao YU vise nema, a Tudjman javno u kameru, da RATA NE BI BILO DA GA HRVATSKA NIJE HTELA! Itd, itd. Zuti DOSmanlije su izdajnicko zlo i placeni od Nato da izvse puc i da Nato okupira Srbiju i pretvori u svoju africku koloniju jeftine radne snage i besplate prirodne resurse rude, vode i vazduha. Sve sto si naveo kao krivicu Milosevica su samo propagandna LAZ. Tacka.

 2. Pingback: SLOBA JE PRODAT ZA 11 MILIJARDI DOLARA: Boris Begović, koji je pregovarao u ime Srbije, OTKRIO SVE O IZRUČENJU – Prava istina o svemu

 3. jovan says:

  DOS dobio 10milijarde kredita, a oprostio 300 milijarde dolara nato stete od bombardovanja, sankcija i pljacke posle 5.x 2000. DOSmanlije su prodale celu Srbiju, ne samo Prvog i Jedinog predsenika Srbije. Prodali su za 1 dolar stotine hiljade preduzeca, radnike, vodu, vazduh! Prodali su sve koji su branili Srbe u Vojnoj Krajini, BiH, KiM,... prodali su SLOBODU i postali smo kolonija Nato gde od vojske, policije, do suda i prosvete sede nato kontrolori! I danas na rts i svim portalima krive Milanovica sto je Nato ubio novinare u rts-u. Koriste glupu nato propagandu kaO znao je. Pa svi su znali i svaki Srbin i civili su bili meta Nato aviona i bombi svakog dana. Ali Nato placenici su dobro placeni da ponavljaju Nato mantru o krivici Srba i Milosevica. Na zalost istina je sve suprotno. Zapad i Nato su izazvali rat i raspad SFRJ, a okrivili Milosevica kojije sve vreme bio za mir i mirovne sporazume. Ne vredi. U XX veku 3 rata su Zapad vodili i 5 puta bombardovali Srbe i ubijali bombama i propagandom. Kvislinzi se i dalje hvale izdajom i saradnjom sa nato fasizmom.

  • Ivana says:

   Ako se ikad Srbi oslobode i Srbija postane država sve izdajnike treba na bandere i tačka.

 4. Косовац says:

  Борис Беговић лаже, то ни пас са маслом не би појео. ……….Не да нам нису опроштени дугови, него је Лабус пристао и да плати (задужи) и камате за период када нисмо исплаћивали рате због санкција и изолације. Једино што је истина је да када се Лабус вратио са „успешних“ преговора, када су га на аеродрому дочекали Досманлије са тортом, изјавио са пуно поноса: „Постигли смо велики успех, ДОЗВОЛИЛИ су нам да враћамо кредите“. Било је то и за смејање и за плакање.

  • jovan says:

   "Uspeh" koji vodi u duznicko ropstvo, a bez da nam plate kamate na nase zamrznute pare,avione, brodove, plate stetu od sankcija i bombardovanja, je van pameti. Objasnjenja "bg ustasa" DOSmanlija kako su isporuceno fasistickom mehanizmu u Hagu da ga ubiju je nivo ispod nivoa kretena! A ovi profesori ekonomije, prava, istorije, .. koji opravdavaju ubistvo Milosevica i okupaciju Srbije 5.oktobra 2000. su i pored titula su "intelektualci" bez intelekta! PRODAJA MILOSEVICA JE PRODAJA SRBIJE I SRPSKOG NARODA. Tacka.

 5. test01 says:

  lazes zlato -lazes duso - lazes vestice !!! Srbija je danas zaduzenija VISE nego ikada pre i to je istina. Nikakvi dugovi nisu "oprosteni", naprotiv, jos ste vise zaduzili, rasprodali i rasturili Srbiju. PRODALI ste Milosevica za nekoliko miliona dolara (sicu) a pare su zavrsile na privatnim racunima. CEDA je jedan od tih bandita a po ovom tekstu sada vidim da vas ima mnogo vise koji ste radili i dan danas radite za agresore ! Neko od vas nisu dobili nista, samo milovanje po glavi i obecanje da vas nece goniti ako nastavite da radite za njih i slusate. Zato imamo i ovu okupacionu, kriminalnu vladu.

 6. rade n says:

  Gde su te pare koje su izdajnici dobili?Uz to su I privredu unistili,vojsku raspustili,domace banke ukinuli,zemlju opustosili?I danas su savetnici,analiticari,profesorina fakultetitima ,clanovi nevladinog sektora koje drzava placa a isti najveci autosovinisti,tajkuni idr.A gde je lustracija,lustracija,lustracija?

 7. Pravda says:

  sve ove bager revolucionare o bandere.

 8. Karital says:

  Sloba je vredio više.Za đaba ste prodali legendu, takvog više nećete imati.

  • milanm says:

   Biti ce ih biti. Rastu klinci!

 9. Ivke says:

  Smrdlijvi izdajnik nema pojma ni osecaja o cemu orica i sta je uradio i koliko je stete naneo Srbiji............ Pa ko ce nam u buducnosti verovati?Sreo sam vise ljidi iz Jermenije, Libije i dr. koji su mi mnogo prebacivali to sto smo jadno predali svoga predsednika ma kakav bio

 10. Риста says:

  Па има типова који би и маму своју продали за "добро државе и свога народа" , мада су ми сва та имена врло чудна. Лабус, Беговић, Ђинђић, Коштуница...и слична имена су мени страна иако сам ја Србин скоро 80 година. Није то толико важно, има чудних имена али је важно да се сва та чудна имена некако све више пењу у врх државе. Степановићи. Лазаревићи, Милошевићи се убијају. Успут, има две ствари које нису јасне. Прво, ова лутка на канапу каже "Није Србија била принуђена, није морала то да учини, него је политичка елита тог времена донела одлуку да се то учини..."??? Не, нисмо били принуђени ми, НАРОД, али јесте Лабус. Био је принуђен да све то изпреговара на начин како би њиховим женама било омогућено да пљачкају Србију без дуга, сасвим слободно и да је поново задужују. што и јесу урадили врло савесно а ла Беговић. Запад ће им то омогућити ако предају Милошевића и спасу образ Запада. Онда лепо каже да све лаже ко кер и додаје "Коначно, Милошевићево хапшење је спроведено под притиском резолуције Конгреса...(америчког, наравно)…" Па да не би патили, јер смо до тада уживали под бомбама и геноцидним активностима свих зомбија око Срба, Беговић би све то поново учинио од а до ш, до задњег Србина. Ето две ствари које живот значе. Живот Лабусима, Ђинђићима и Беговићима а смрт народу. Српски народ је данас потпуно изнурен и посран, затрпан "препаметним" потезима Беговића и Лабуса, медијским пируетама лепоте живота а живи на ивици беде и још горе, на ивици опстанка. Супротстављање нацистичким нападима је завршено са Октобром у Србији, после кога су дошли на власт све сами божији отпадни људи који продају своје маме. И још једна ствар. Ко је Србију задужио те немиле милијарде долара? Наследство Југославије, колико се ја сећам. Ни једна територија која је призната као држава на српским територијама није прихватила дугове Југославије. Све је пало на Србију. Гадне ствари су одрадили петоколонаши Србије. Гадно су десетковали српски народ и још слободно тврде како би они то све поново урадили на исти начин. Срамота од човека и његове дружине. То бре нису Срби. То бре наказе и изроди. Слика дрипаца који имају по једно брицу за сваку длаку.

  • jovan says:

   Komentar tvoj o prezimena me je potsetio da su mnogi zapadno od drine INDOKTRINIRANI ZAPADNOM PROPAGANDOM DA JE MILOSEVIC KRIV ZA KRAJINU, imaju i licnu mrznju, pa neki "lazni srbi sa laznog fakulteta za bezbednost" Trifunovic, Obradovic, i jedan koji se preziva slicno Bjegovic sire pricu da je Milosevic kriv i za rat na Kosovo jer "navodno Srbi maltretirali Shiptare", pa je Nato morao da reaguje???? Najveci neprijatelji Srba su u Beogradu od 1918, a 2000. "ustase" su dosli na vlast.

 11. rajko says:

  Rumuni traže Čaušeskua, Iračani Sadama, Libijci Gadafija a mi ćemo tek tražiti Miloševića.

 12. Gagi says:

  Eto, ucesnici i organizatori se javno oglasavaju i priznaju svoje kriminalno delo. Naravno da posledica nema niti ce ih biti, SPS-ovci mudro cute i gledaju svoja posla, radikali koji danas vode ovu drzavu takodje gledaju svoja posla. Nema mitinga i zahteva za odgovornoscu okupatorske razbojnicke druzine vec u TV studijima prave rijaliti i cirkus za narod sa oganizatorima i menadzerima ovog kriminalnog "posla". Nema Srbija danas snage da opera dusu i spere ljagu, dusu joj uzese zivotni profiteri i razne vucibatine koje se bave politikom jer nista drugo u zivotu nisu licno umeli da stvore. Hipoteticki, da su im merikanci trazili sarkofage sa mostima nasih istorijskih velikana iz Markove crkve, sta mislite, da li bi im tu zelju ispostovali i sve to isporucili. Sreca je nasa sto ove sotone u ljudskom obliku nisu dosli na tako morbidnu ideju, imali bi ovde medju nama odlicne saradnike za taj poduhvat. Razvlacili su po haskom kazamatu nase Nacertanije i istoriju, cudi me da nisu optuzili Cara Lazara za udruzeni zlocinacki poduhvat i nepostovanje ljudskih prava. Mozda ovim pisanjem dam ideju olosima za "nove projekte" jer se oni ovoga nisu dosetili, a bile bi verovatno lepe donacije za "uspesnu" politicku saradnju. Pojesce Vas Srpski narode krpelji i pijavice, isisace Vam svu Srpsku krv - ako vec nisu, svi su postali anemicni i nemo posmatraju svoju propast.

  • Косовац says:

   @ Gagi, .....Нису још оптужили Цара Лазара, али је зато оно говедо Драган Јовановић из групације Српска Еколошка Банда, Стефана Немању упоредио са злочинцем већим од Анте Павелића. Комуњара постао Нововерац старе вере, па у то име неразумљиво са екологијом спојио своје антисрпско деловање.

 13. Obican covek says:

  Kako ovog izroda nije sramota da elaborira i analizira profitabilnost isporucenja predsednika nase zemlje i svrsishodnost tog postupka?Jadna Srbijo sta si dozivela da ti ovaki satrapi vaspitavaju generacije i predstavljaju elitu.!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u