SLOBODA ZA ŠEŠELJA: Darko Miličić dao javnu podršu haškom optuženiku

SLOBODA ZA ŠEŠELJA: Darko Miličić dao javnu podršu haškom optuženiku

30 oktobra 2013

CaptureSrpski košarkaš Darko Miličić dao je javnu podršku haškom optuženiku Vojislavu Šešelju.

Miličić je u utorak uveče bio gost Srpske radikalne stranke na skupu u Novom Sadu kako bi podržao zahtev za oslobađanje lidera radikala iz zatvora u Hagu.

„Ono što mene boli kao laika je što mi Srbi u našoj Srbiji ne smemo da srbujemo. To je sad problem. Čovek koji je tamo deset godina bez ikakvog razloga, mi ne smemo da ga spominjemo. Naše komšije s kojima smo imali konflikte, svoje haške optuženike smatraju herojima, imaju bilborde, dočekuju ih milioni ljudi, a mi u Srbiji spomenemo Šešelja i nas hapse na ulici. To je mnogo ružno. Dolazeći ovde u sedište Radikala, dosta ljudi me pitalo gde idem i pitalo, da li ti je to pametno? Ja nikad u životu nisam razmišljao da li je to pametno, ako je to u srcu ja idem. Ono što sam ja video na televiziji tokom suđenja, svaka čast Voji, želim mu sve najbolje. Nadam se da ćemo ga uskoro videti ovde. Kosovo je Srbija“, rekao je doskorašnji NBA igrač.

Vojislav Šešelj se od 24. februara 2003. godine nalazi u pritvoru Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju u Hagu, gde mu se sudi po optužbama za ubistva, nehumana dela, progone na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi, istrebljenje i napade na civile na teritorijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *