СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је спојио 20. и 21. век и учинио…

SLOBODAN MILOŠEVIĆ je spojio 20. i 21. vek i učinio…

12 marta 2021

Autor: Vladimir KRŠLJANIN, sećanje

KAKO će se spojiti HH i HHI vek, mnogi Srbi nisu razumeli, pa ni mnogi u svetu. Da jesu, Sloba bi još bio sa nama.

HH vek je bio vek socijalističkih revolucija. A HHI vek je vek sinteze pravednog i efikasnog društva (socijalizma) sa vekovnim kulturnim tradicijama. I vek sinteze najboljeg u svim kulturama, najboljeg u čovečanstvu, stvarno rađanje čovečanstva.E, to spajanje vekova i tu opšteljudsku sintezu, čije divovske rezultate danas vidimo u Rusiji i Kini, započeo je Slobodan Milošević.

Slobodan Milošević je bio veliki Srbin, veliki socijalista i veliki čovek.

On je unapredio jugoslovenski socijalizam i oslobodio ga od istorijskih promašaja. Nažalost, tako unapređen, sistem je postao suviše dobar, da bi mu zapadni agresori dozvolili da opstane.

Slobodan je učinio da vaskrsne Istorijska Srbija – i kao velika ideja i dostignuće balkanske istorije, i kao pravoslavna vera, i kao prosvećena demokratija, i kao bratska i saveznička Velikoj Rusiji. I naravno, nezavisna, stvaralačka i pravedna. Pa iako su petim oktobrom i ubistvom Slobodana pokušali da je unište, nisu uspeli. Opet je tu.

U stvari, ako je vaskrsla, ona je večna. Kao i za svoj narod i njegovu veru postradali Slobodan.

Imao je bezgraničnu harizmu i bezgraničnu skromnost. Kao političar – najdosledniji socijalista, a kao čovek – najmoralniji pravoslavac.

Vratio je Kosovo i Metohiju u ustavni sistem Srbije, započeo duboke ekonomske i demokratske reforme, suprotstavio se razbijanju Jugoslavije i odvajanju delova srpskog naroda od matice.

Predvodio je borbu naroda za slobodu i odbranu od NATO agresije.

Zahvaljujući svojoj mudrosti i volji naroda, u najtežim međunarodnim okolnostima izvojevao je Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244.

Najviše pravoslavnih hramova je obnovljeno i izgrađeno dok je on bio na čelu Srbije.

Slobodan je bio i naš katehon. Srbija je privremeno izgubila samostalnost tek kada je on spolja organizovanim pučem oboren. Ni protiv puča nije primenio silu jer je bio siguran u demokratsku snagu i budućnost svog naroda.

SRJ je ukinuta tek kada je on poslat u Hag, a Crna Gora otrgnuta od Srbije tek kada je on ubijen.

Putinova Rusija je sporazum o slobodnoj trgovini potpisala sa Miloševićevom vladom.

Osigurala je miran tranzit vlasti posle puča.

Dala je garancije za Slobodanovo lečenje u Moskvi (na čemu se posebno angažovao bivši premijer Primakov), koje je Haški tribunal odbio.

Dala je saglasnost za Slobodanovu sahranu u Moskvi, uz državne počasti.

Javno i zvanično je u Savetu Bezbednosti odbacila izveštaj Haškog tribunala o Slobodanovoj smrti. Supruga i sin Slobodana dobili su politički azil u Rusiji, a sin Marko i državljanstvo Ruske Federacije.

Sudbina Slobodana je ujedinila slobodoljubivi i progresivni svet. Sa zahtevom za njegovu slobodu ulicama Haga, od centra do nacističke tamnice u Ševeningenu marširali su 2003. zajedno srpski rodoljubi iz dijaspore i zapadnoevropski komunisti, noseći krstove u spomen dotadašnjih haških žrtava, uz zvuke čuvenog „Slovenskog marša“, koji je još 1876. u slavu srpske borbe komponovao Petar Iljič Čajkovski.

Međunarodni komitet za odbranu Slobodana Miloševića, kao u vreme suđenja Dimitrovu za paljevinu Rajhstaga, okupio je najisktaknutije svetske intelektualce, umetnike i aktiviste.

Slobodan je obesmislio najskuplju i najogavniju grešku u istoriji UN, lakejski organ NATO pakta – Haški tribunal. Ovaj ilegalni i kriminalni kvazisud ga je zato ubio, uprkos kampanji za njegovo lečenje, koju je vođena širom sveta, ali koja se nije dovoljno čula.Jedan od prvih krupnih međunarodnih događaja o kojima je izveštavala tek formirana Russia Today – bila je sahrana Slobodana Miloševića.

Ostaje moralni dug Srbije i sveta prema međunarodnom pravu – da se izvrši revizija rada tribunala i sudsko gonjenje odgovornih za ubistvo Slobodana Miloševića.

Na ispraćaju Slobodana bilo je milion ljudi. U Beogradu i Požarevcu govorili su Genadij Zjuganov, Sergej Baburin, Konstantin Zatulin, general Leonid Ivašov, Remzi Klark, Peter Handke, Mihailo Marković, Milorad Vučelić, Aleksandar Vučić (pročitao poruku Vojislava Šešelja), Branko Rakić…

Ivana Žigon je govorila „Prkosnu pesmu“ Dobrice Erića.

Pročitane su i poruke Slobodanove supruge i sina, kojima je onemogućeno da prisustvuju. Opelo je služio vladika Mileševski Filaret.

Za pobedu nad fašizmom i čovekoljubivi svet, borili su se, rame uz rame, u HH veku, pravoslavni Rusi i Srbi. Borili i, uz ogromne žrtve – izborili, darujući svetu potpuno novi sistem međunarodnih odnosa i međunarodnog prava. Taj sistem mora biti očuvan, jer svet ulazi u period velike sinteze.

Slobodan Milošević je zauvek demontirao hladnoratovski pokušaj razdvajanje Rusa i Srba. On je tako svojom verom i žrtvom vaskrsao Istorijsku Srbiju i stvorio novu šansu za Evropu, Evroaziju, svet.

On je time najveća ljudska dostignuća prelio iz HH u HHI vek i otvorio put za saradnju država i kultura, za novi, mirniji i pravedniji svet, koji uspešno predvode moralne sile, Rusija i Kina, i u kojem Srbija danas zauzima dostojno mesto.

(Fakti)

KOMENTARI52 komentara

 1. Rista says:

  Klekao sam bez ikakvog stida ispred ovog istorijskog članka, ispred Slobodana Miloševića. Neće ga srpska istorija zaboraviti. Srbija nije pala. Hvala vam.

  • jovan says:

   Clanak je 1000% tacan! Domaci sljam koji je sve vreme lesinario na stradanje i genocid nad vaskoliki srpski narod, a ubistvo Milosevica je zlocin kojim su platili Nato fasistima sto su ih postavili da vladaju Srbijom! Jos zalosnije je sto pre 2 dana, na svim medijima zlo Vuk Draskovic i njegovi sledbenici "velicaju 9.mart 1991.!! A taj 9.3.1991. koji su organizovali NEPRIJATELJSKE SLZBE, je direktno RASPOLUTIO SRBIJU, NAROD, i od tog dana je "igraliste svih neprijatelja Srba", jer shvataju da ce imati podrsku u samoj Srbiji za CEPANJE SRPSKOG NARODA U NAJMANJE 8 DELOVA. Istovremeno u Hrvatskoj "komunista" Racan i ustasa Tudjan su JEDNO, tako je i u Sloveniji, kod muslimana, shiptara,... Za to vreme, vec u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH ubijaju i kinje Srbi,.. Genocid u najavi, a oni ruse Srbiju, u ime "LAZNE DEMOKRACIJE", a fakticki sluzenje nato fasizmu. To traje do dan danas, 2021!

   • Ivan says:

    Da sve je tačno ali je to radio i gledao kroz komunističke pogled. Zato smo i nastradali

    • jovan says:

     A pitanje svih pitanja, koje ja postavljam mrziteljima Milosevica, da li ovaj Zapadno-kolonijalni fasizam bolji time sto je sve na planeti vlasnistvo (direktno-indirektno) u ruke par hiljada ljudi Zapada. Oni su vlasnici sve zemlje, mora i okeana, svih fabrika, medija, socijalnih platformi kojim zabranjuju slobodnoumnih misljenja, uvode cenzuru ISTINE, pod izgovorom "politicka korektnost"- sto znaci favorizovanje lazi. I sta je doneo taj tzv. "antikomunizam"?? Nista dobro, samo laz, totalitarizM gori od Hitlera, pljacku naroda i bilon x bilon uvecanja bogatstva malog broja globalnih vlasnika svega zivog i nezivog na planeti! A geometrijskom progresijom raste broj beskucnika, gladnih i robovske radne snage! Razorili u paramparcad su pravoslavni Srpski (i Ruski narod- okupacija Sibira) uz pomoc kvislinga, u ime lazne i fingirane, nepostojece demokratije!

    • ostrogorski says:

     Ne sviraj Sebastijanu.

  • Suzuki Vitara says:

   Sloba je, u odnosu na ovaj nazovi DOS bio pravi DRZAVNIK.

 2. jovan says:

  Sve tacno, i precizno nabrojeni! Slobodan Milošević je bio veliki Srbin, veliki socijalista i veliki čovek!!! Ubili su ga Zapadne pljackaske horde uz "konja trojanskih"-DOS, Vuk, i NVO! Iako i pored najstrasnije propagandne lazi u istoriji sveta, deset godina bombardovanja, nije cak ni izgubio izbore, bilo je egal, istinski narod SRPSKI je znao gde je istina! Dolaskom kvislinske bande na vlast 5.x 2000. krenulo je TOTALNO unistavanje i predaja srpske ekonomije, banke, zemlje, vode i vazduha u ruke NATO OKUPATORU, to je bila tzv. "privatizacija" ili pravilno "BLEKFILD" investicije kojom su zatirane srpske firme, ustupajuci mesto okupatorskim. Corporativni fasizam!!! Bogatsvo zemlje i sveta postaje vlasnistvo malog broja ljudi, a ostali postaju "raja"-sluge bez igde icega. Sledilo je unistavanje Srpske Vojske, Policije, Pravde, gde na celo dolaze strani PROKURATORI bez cije dozvole nije moglo da se sudi krivima, ali je bilo obavezno SUDJENJE POSTENIM SRBIMA i teranje u smrt i na hiljadugodisnje robije! Ubistvo Slobodana Milosevica je ubistvo SLOBODE I ISTINE! Nije cudno sto su neki Zapadni mediji caki i Donalda Trampa nazvali drugi Milosevic, jer njima smetaju svi koji su na stranu pravde, slobode, obicnih belih radnika i donji srednji sloj, koji su za slobodu naroda! Tramp nije poveo ni jedan rat a njega su optuzili za "unutrasnji terorizam", tako su i Slobodana Milosevica za rat(ove), a on je jedini bio za mir; Tudjman, Alija, Kucan, Shiptari su bili za rat, Tudjman i Alija su to javno i kazali. Ali kod nas postoje "cepanice" koje sebe smatraju da su "elita" i "intelektualci"-doduse nemaju intelekt, alu zato non-stop pljuju po SRPSKI NAROD I pok. SLOBODANA MILOSEVICA! Imaju cak i podrsku desetak procenata kriminalaca koji su se u medjuvremenu dobrano napljackali, i glupana po raznim OKUPATORSKIM medijima i portala koji i dalje bez mozga ponavljaju papagajski lazi cnn, algemajnecajtunzi, postovi, tajmsovi,...

  • opet ja says:

   Koji ste vi kreteni. Pa prvo je razbio sa Tuđmanom SFRJ, pa je potpuno uništio privredu Srbije i pokrao staru deviznu štednju, penzijski i zdravstveni fond. Onda je Hrvatima predao Krajinu, pa je ušao u rat za Kosovo koje je predao potpisivanjem kapitulacije. Sve vreme njegove vladavine kriminal, koruipcija, raslojavanje društva, uništavanje državnih institucija i organa. On i jeste bio doveden od strane zapada da bi uništio prvo SFRJ pa onda i Srbiju kao najjaču državu. Glupani.

   • jovan says:

    Da li svestan koliko si NEINTELIGENTAN nemerljivo, verovatno ispod 20 IQ i samo PONAVLJAS ZAPADNU PROPAGANDU kao glupi papagaj! Sve je suprotno od misljenja takvih kao sto si ti. Cinjenice u prilog casti, slobode, pravde, srpstva su na strani predsednika Milosevica. Nemam vremena da te edukujem, ali pitaj nekog pametnog da ti objasni zasto su uvedene sankcije srpskom narodu, ko je kriminalizovao drzavu (samo kratko- to su uradili natofasisti) da bi lakse okupirali Srbiju!? Milosevic je ujedinio Srbiju sa Vojvodinom i Kosovom, i time sprecio cepanje Srbije "demokratskim izborima" na 3 dela, a celog srpskog naroda u 8 delova! Nato je sankcijama i bombama unistavao Srbiju i privredu, ali je nije unistio skroz. Privredu i drzavu su "blekfild investicijama" unistili kvislinzi posle 2000. Rat i raspad SFRJ je plan Vatikana, Nemacke i Engleza, ali ga bilo ne bi da ga Tudjman, Kucan i Alija nisu hteli. Milosevic je bio za mir, i to svi znaju, osim glupani ispranih mozgova od cnn, i ostali "cajtunzi"!

    • opet ja says:

     Daj ne lupaj, eno ti slika na netu gde stoji sa Rotšildima dok je bio predstavnik Bgd. banke u USA. Pri tom si kao i većina ovde zaboravio da je očistio Hrvatsku od Srba, što ni Pavelić nije uradio. Ušao u rat za Kosovo da bi potpisao kapitulaciju. Što si ulazio u rat kada si opet posle uništavanja naše infrastrukturre pristao na sve što su tražili??!! Najgori izdajnik i pion bankarsko-korporacijske oligarhije.

     • jovan says:

      Ja sam bio u drustvu kriminalaca i akademika, ali nisam ni kriminalac, a ni akademik! Milosevic nije usao ni u jedan jedini rat! Srpski narod je bio napadnut na prostoru SFRJ, od istih kao u Drugom i Prvom ratu, i morao je da se brani, brani svoju zemlju, svoj dom! Milosevic je izgovor Zapadnih hordi, a vi to prihvatate njihove propagandne lazi bez razmisljanja.

 3. Kosovac says:

  Da, Hrvati ustaše, Muslimani balije, Srbi posebne vrste „cepanice“, svi oni antisrpski po nalogu sorošoida gruvaju na Miloševića. ……………Da dodam, u vreme Miloševića, javljaju se prvi postupci da ćirilica bude državno pismo, skida se sa srpske grbače Hrvaštija i Slovenščina. Započinje proslava Svetog Save u školama i akademijama. ……………A Kosta Bulatović, kada ga pitaju zašto je napustio borbu Slobodana Miloševića i prešao u tabor Vuka Draškovića, kaže „Zato što je Slobodan KOMUNISTA“. Cvrc Milojka. To isto tvrde i danas svi oni kod kojih je još prisutna rezidualna energija SPOvaca, Đinđe Minđe i konkretna antisrpska energija Sorošoida. Sva srpska gamad koja su u službi rimokatolika i zloglasne Evroatlante, ogrnuti prošupljenom jagnjećom kožom pokreta, borbe za srpsku obnovu. I Jugonostalgičari, takođe sa prisustvom idiotske rezidualne titoističke energije. ……………Bravo za članak, hvala Bogu da jednom pročitam članak potpuno afirmativan za Slobodana Miloševića. I treba postavljti za nove generacije istinita pisanja, da mladi ne lutaju kao mi kada smo živeli u srpskom komunizmu, preteči današnjeg sorošoizma.

  • opet ja says:

   Jesu li na vama radili lobotomiju??!! Milošević je prouzrokovao rat u SFRJ a onda je Hrvatima dao celu Krajinu potpuno raseljenu od Srba. Zar ste zaboravili nepreglednu kolonu izbeglica iz maja 1995??!! Pa to ni Pavelić nije uspeo da uradi.

   • jovan says:

    Nismo.zaboravili, to je uradio NATO, Krajina je bila pod UN zastitom. Beograd je bio pod sankcijama i pritiskom domacih kvislinga koji su napadali Milosevica, kao Beograd se ne brani u Knin. I tu nema krivice Milosevica, osim da nije smeo da veruje Zapadnim fasistickim pljackaskim hordama-oni ne postuju ni jedan sporazum. Tvoje neznanje i glupost je vece od Vaseljene!

   • Kosovac says:

    @ opet...., ….. Da, Hrvati ustaše, Muslimani balije, Srbi posebne vrste „cepanice“, svi oni antisrpski po nalogu sorošoida gruvaju na Miloševića.

   • Kosovac says:

    @ opet...., ….. U vreme Miloševića, a ne u vreme Cimermanovih i tvojih Kroasana, RTS napušta hrvatsku latinicu i piše ćirilicom, skidaju se sa srpske grbače Hrvaštija i Slovenščina. Započinje proslava Svetog Save u školama i akademijama. ……….Pročitaj članak pažljivije, bez nervoze.

   • RASPUCHIN says:

    Milošević nije izazvao rat ali ste u pravu za Krajinu. Nije to baš tako jednostavna tema a posebno što se svakog ko ga kritikuje proglašava "mrziteljem" pomenutog. Proročki sam jednom prilikom rekao svojim Krajišnicima : " 'eba vas ta komunjara , taj će nas izdati". Tada sam jedva izvukao živu glavu jer sam bio sa čovjekom kojem su vjerovali u toj kafani i koji je objasnio da sam tu da pomognem oko nekih stvari u organizaciji i pripremi za odbranu. Da li nije znao? Da li su ga lagali? Da li je bio kukavica? Ili je samo živio u zabludi da je moguće očuvati bivšu državu sa Slovencima i 'rvatima? I da , rat se rješavao 1991. a najkasnije do kraja 1992.g.. Sve ostalo je tužna priča našeg naroda koja , na žalost , nije završena.

    • jovan says:

     Citam tvoje komentare Srbine, ali nisi u pravu da je izdao Krajinu, i to je deo nato propagande radi razdora Srba. Milosevic nije branio Jugoslaviju, vec da SRBI NE BUDU POCEPANI U 8 DRZAVA KAO POTLACENA NACIONALNA MANJINA. Utaska probaganda iz BG je rusila Krajinu, vucja- demonkratska opozicija Milosevicu, a saradnici NATO pakta, znas da je Nato okupirao Krajinu! Ima jos, ali sa ne duzim...

     • RASPUCHIN says:

      Vjerujem da čitate ali nisam siguran da čitate pažljivo? Doduše , komentare pišem oprezno bojeći se cenzure koja vlada na "netu". Da ste pažljivije čitali i imali strpljenja da razmislite možda bi shvatili i pitanja koja sam postavio na kraju komentara? Da , optužujem ga za izdaju ali ne smatram da je on krivac. Ako se pitate : Kako je to moguće da je izdao a nije direktni krivac? , vratite se na "pitanja". On je doveden pred "svršen čin" a izdaja je dogovorena dok on još nije imao toliku moć da je spriječi. Da li je mogao više uraditi? Tek je to pitanje ali mogao se , svakako , potruditi da se mnogo toga , u početku , postavi drugačije. Mislite da sam potpao pod uticaj zapadne propagande? To je isto kao da ja Vas optužim da ste stara komunjara koju je ideologija i država za koju je živio izdala i odbacila pa sada pokušava stvoriti nekog mutanta koji je "Srbin" sa j"U"goslovenskim genima? Ne optužujem Vas , da me ne shvatite krivo , ali primjećujem da ima mnogo , mnogo takvih koji su nekada bili "ono" a sada nameću svoju interpretaciju "srpstva" zasnovanu na Broz-zombizmu. Sve je to malo komplikovanije ali samo iz razloga što se u Srbiji pokušavaju opravdati mnoge izdaje i mnogi izdajnici koji su nas , u posljednjih sto i nešto godine , doveli u ovakvu situaciju. Bilo bi dobro da se svi i to iskreno pogledamo u oči i kažemo jedni drugima istinu a ne da svako štiti svoje sitne (a neki i prilično krupne) interese. I da , naravno da je ustaška propaganda radila protiv nas i to u sred Beograda a najkasnije je to radila od 1918.g. a radi i sada i radiće dok god žele jer mi kalkulišemo i koketiramo sa lažima.

      • jovan says:

       Nisam te optuzio jer citam tvoje komentare, i u pravu si da 90% sajtova, portala, platformi, tzv. "SRPSKI" su u rukama globalista, natofasista, "drugosrbijanaca", "autosovonista", gde VLADA JEDNOUMLJE, i gde mogu da se objave samo laz protiv Srba ili "blage" kritike okupatora i domacih kvislinga! Drugo, nisam "komunjara", a jos manje clan, ali me nervirao ovaj globalni corporativni fasizam, gde je mala grupa ljudi vlasnici svega zivog i nezivog na planeti. Njihovo PRIVATNO vlasnistvo su zemlja, voda, vazduh, reke, jezera, mora i ostrva. Ej, PLANETA njihovo privatno vlasnistvo, a ovamo "zvaka" za narod fingirana demonkratija, totalitarizam 1000x gora od Hitlerove Nemacke! Svi znamo da je USA i svet kolonija u vlasnistvu kriminalaca i mafije, jos od Titanika. I nervira me sto njima se vecina klanjate, jer zaboga ako nisi za njih onda si odvratni "komunista". Na kraju, za mene MILOSEVIC PRVO JE SRBIN, a tek na drugom mestu socijalista, ili kako vi kazete komunista, sto isto ne mora da znaci lose! Najgori su oni sto su njega smenili i ubili, DECA KOMUNJARA- Djindjic, Canak, Korac,...,deca funkcionera i generala koja su ziveli povlasceno prebogato u vreme komunizma, a pljuvali komunizam i postajali kapitalisti i feudalisti, TO su pravi krivci za srpsko stradanje 90-ih! Pad Krajine- pa svi muzikanti i glumatala u Beogradu su drzali koncerte i predstave za Vukovar, Dubrovnik, Sarajevo, Srebrenicu,.. i protiv Milosevic da obustavi agresiju na nezavisne i suverene zemlje Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Kosovu! To su istorijske cinjenice koje ima svuda ko hoce da ih vidi!

       • RASPUCHIN says:

        I ponovo se ne razumijemo. Skoro sa svim , što ste napisali , se slažem i jedino što se pitam (da sažmem sva ona pitanja) je : Šta se dogodilo pa da se čovjeku koji je u rukama držao sve poluge vlasti (ili ih je trebao držati) dogodilo pa da ovako tužno završi? Čak i da ga sada mi u komentarima "razvlačimo" do u nedogled. I da dodam , daleko sam od toga da se klanjam "zapadu" iako je i on imao neke svoje dobre strane koje su , uglavnom , nestale. Nekada davno , komunjare nisu znale gdje da me svrstaju a toliko sam ih nervirao pa su me proglasili da sam (pazite sada ovu kovanicu) : "pro-zapadni rusofil"! E sada Vi odgonetnite kakva su moja razmišljanja. I da , zar ne napisah da nam nedostaje istina i puno saznanje o devedesetima da bi mogli dalje (pa kom'opanci a kom'obojci)? Znam prilično toga jer sam nekim događajima svjedočio ili čuo od pouzdanih iz druge ruke a to se prilično kosi sa onim što kruži u javnosti. Čudno , zar ne? Kako to? Zašto to? Gdje su "naše" službe i za čije interese rade?

        • jovan says:

         Odgovori sam ti. Cela opozicija u Srbiji, Vuk, DS,Liga, bili su protiv Krajine! Svi muzikanti, glumatala, piskarala su napadali Milosevica, i govorili (i danas isto) da Milosevic i Srbi iz Srbije ne smeju da se mesaju u njihove "lijepe" "nezavisne i slobodne" drzave Hrvatske, Bosne, Kosova. Drzali koncerte i predstave za Vukovar Sarajevo, Srebrenicu, a NIKADA za Knin. Plus, jos tragicnije, nacelnici vojnih i civilnih sluzbi su bili saradnici stranih sluzbi, nacelnik generalstaba vojske Jugoslavije i njegovi saradnici. Pa nije narod srusio Milosevica, vec strane sluzbe uz pomoc domacih dobro placenih kvislinga. Jbg. Dobro smo i prosli.

     • opet ja says:

      Kako nije izdao Krajinu kada je zabranio RTSu da izveštava o kolonama izbeglica u maju 1995??!! Vi od svoje zaslepljenosti i idolopoklonstva ne vidite očigledne stvari.

   • Nostalgicar says:

    I ne samo to, nego je zajedno sa ostalim izrodima glumio velikog Srbina a u stvari bio agent zapadnih terorista koji je imao zadatak da Srbiju posvadi i zarati sa svim ostalim republikama i na kraju da izda i krajinu i Srbe u Bosni. Nemojte biti ovako tupavi i naivni, zapadni Goebelsi vas vozaju zedne preko vode a vi svi naivni do bola. Slobodan Milosevic je jedan od najvecih izdajnika srpskog naroda a uz sve to je i ziv, Dejan Lucic koji ipak ne govori nikad u prazno je saznao da je Milosevic ZIV i da se KUPA U VASEM NOVCU negdje u Rusiji i uziva boga svoga a vi ga tu velicate???

    • jovan says:

     Gluposti, gluposti, gluposti,... Ziv, trosi pare, ... Pare trose oni koji su postali vlasnici zemlje, vode i vazduha i fabrika u Srbiji posle 2000., pare imaju ti novokomponovani KAPITALISTI I FEUDALCI! Ali najgluplja teza svih "autosovinst-drugosrbijanaca" je posvadjao nas sa svima!!!! Budalastina. Pa Tudjman i Alija, Mesic, su rekli da rata ne bi bilo da oni nisu hteli! Neznaje ti je bezgranicno, ali umes lepo da.ponavljas nato-demonkratsku- fasisticku propagandu.

    • RASPUCHIN says:

     Da li je Milošević posvađao nas sa ustašama 1971.g. u vrijeme , više nego uspješno , zataškanog MAS-POKa? Taj MAS-POK nije uspio samo iz razloga što bi tada žestoko dobili po njuškama i što je Broz spašavao svoju stražnjicu kojoj se mnogi i danas klanjaju u "kući cvijeća". Ispao je taj MAS-POK generalna proba za ono što se dogodilo devedesetih pa čak i sa istim akterima koji nisu kažnjeni a "naši" i dalje ćute kao ... o tim vremenima i tek sada stidljivo (i prilično nezgrapno) govore o Jasenovcu iako je mnogo više Srba u Krajinama i BiH stradalo van tog sistema logora. Bilo bi krajnje vrijeme da se , kao narod , uozbiljimo.

 4. Gagi says:

  Sticajem zivotnih okolnosti, Gosp. Milosevica sam upoznao dalekih godina kada je bio direktor u Tehnogasu, tada je bio pravi Gospodin. Kasnije je politika od njega napravila drugog coveka. Ne bih komentarisao njegov politicki angazman, neka to ostane posao za istorijske istrazivace. Secam se samo, kada su ga hapsili u vili Mir, njegovih najblizih saradnika koji su se kleli u njega nije bilo nigde. Uvek najblizi saradnici svoju "ljubav" prema vodji dobro unovce, prvi se "izgube" i "nestanu" kada dodju odsudni momenti. Evo ih danas, svi bastine zasluge tog istorijskog coveka i puna su im usta njegovih zasluga. Evo vec decenijama njegovi naslednici prave politicke koalicije sa direktnim politickim neprijateljima koji su njihovog vodju okovali lancima i poslali ga njihovoj Rimskoj inkviziciji. Bitan je udoban zivot i parice, zar ne. Kakav crni Milosevic kada vise nema mogucnost da ih drzavno nagradjuje i da imaju korist od njega. Ovaj gore tekst mi ima "miris" moralnog kajanja, nije to lose, to samo pokazuje da postoji svest o moralnoj istini "najblizih" saradnika.

 5. Čist je ko Suza says:

  Sloba je bio poslednji i najveći srpski prorok, samo da je u to vreme imao dobro ministarstvo za ekonomiju, još bi mi njega imali ovde.

 6. petrovgrad says:

  Sa ponosom sam služio velikom državniku i obnovitelju Srbije. Opet bi to radio.Nisam se obogatio, ali nisam postao ekonomski rob.Zahvaljujući njegovoj politici građani Srbije su spašeni dužničkog ropstva. Inflacijom i denominacijom otpisao je sve dugove. Građani su stekli imovinu, odnosno otkupili stanove, isplatili kredite. Ja sam jedan od više miliona građana koji je 93 god. otkupio stan za 50 maraka. Zato sam mu zahvalan, inače ni kamatu ne bi isplatio do sada, a za otkup moja deca bi nastavila da plaćaju.U njegovo vreme plata je masimalno bila 1 prema 4, dakle najveća plata je bila 4 minimalca. Danas Danica Drašković ima 30 minimalnih plata, a koliko je takvih poput Vukove Dane. Ja se nadam da će u bliskoj budućnosti Milošević biti dostojno sahranjen i na zasluženo mesto gde počivaju velikani i da će mo mu podići grandiozan spomenik u Beogradu. Srbima je povratio slobodu, dostojanstvo, obnovio crkvu, Dolaskom Miloševića Srbi više nisu morali da se plaše da kažu da su Srbi. Petokolonašima će doći kraj, brzo će samo otići iz Srbije.

  • RASPUCHIN says:

   Znači u pitanju je lični interes jer , bar po komentaru , ispada da ga zbog toga poštujete. A šta je sa onima kojima je godinama od plate odbijan novac za stambenu izgradnju a nisu nikada dobili stan i šansu da ga otkupe za 50 "dojč maraka"? Šta su oni ostavili djeci? Da li su njihova djeca podstanari a Vi i Vaša djeca stambeno obezbjeđeni djelimično i na tuđi račun? Da li je to "dobro djelo državnika"? Ne mogu da shvatim to koliki je moralni sunovrat našeg naroda?

   • jovan says:

    Opet gresis, pogresnog optuzujes! Da se nije desio puc 5x 2000. i DOSmanlije, ne bi se desio "blekfild" ivesticije- privatizacija, i da su preduzeca ostala drzavna, i ti bi dosao na red za stan! Djindjic je napravio tu DISKRIMINACIJU I PLJACKU, jer njega nije bilo briga za takve radnike koji su ulacivali pare, a Djindjic i novokomponovani gazda ih nije obestetio. On je imao stan i pare! A drzao govore da radnici treba da rade po 16h/ dan, i suboti i nedelju!!! Za gazdu, naravno. Pogledaj na net! Milosevic, taj mrski komunista, nikada nije to govorio, bas suprotno, bio na strani radnika, i prava.

    • RASPUCHIN says:

     I ponovo Vi griješite. Do devedesetih sam živio u "lijepoj njinoj" a nakon demobilizacije iz Vojske Republike Srpske ostao sam da živim u Banjoj Luci i nikad do danas nisam , kao demobilisani borac , došao na red za obično zaposlenje a ne nekakav stan. Ono o čemu pišem odnosi se na izdvajanje iz plate za stanogradnju u vrijeme komunizma i djeljenje stanova po sistemu lutrije ali sa namještenim rezultatima. Kao što gore napisaste , poslije "oktobarske" revolucije vladaju potomci komunjara koji su se pobunili protiv svojih očeva i preuzeli vlast. Tako je i u R. Srpskoj u kojoj vladaju oni koji su pomogli KOS-u i ekipi koju ste nabrojali da izvedu revoluciju. Snaći ću se ja i preživjeti ali , koliko vidim , nema meni a i meni sličnima mjesta ni u R. Srpskoj , ni u Srbiji a , naravno , ni u "lijepoj njinoj" tj Krajini iz koje vodim (kako bi oni rekli) "tisućljetno" porijeklo. Možda Vam se moji komentari čine pomalo konfuznima ali nastojim ne otkriti svoj identitet a zbog nekih "sitnica" koje bi naveo to bi se moglo dogoditi. Tako da ...

 7. milorad 5 says:

  Da je slobodan milošević ZAISTA bio veliki političar i državnik mi ne bi imali ustašku državu da nam duva za vratom danas,srbi bi mirno živeli u hrvatskoj a i šire u bivšoj jugoslaviji i zmije iz nATO pakta se ne bi USUDILI ni da pomisle o bombardovanju a kamoli da ga izvedu.I tako su se dosta premišljali jer znaju da je milošević samo JEDAN srbin koga su oni mogli da vodaju na uzici kako su hteli ali su i znali da će ostali odmah da uzmu oružje i da se bore do smrti ako treba,što se i desilo na košarama.Nas su bre spasli ti momci na košarama a ne milošević,ONI su nam spasili i zemlju i naciju,da je milošević bio u rovu tamo on bi PREGOVARAO sa šiptarima,alooo dokle bre pregovori a oni nas kolju ,e TO je slobodan milošević ,lik koji se previše družio sa CIA-e momcima iumislkio da je neki faktor a samo nas je borba htrabrost i oružje spasilo od strašne okupacije,ratko mladić i svi oni momci koji su nesebično poginuli ,IZDANI i ostavljeni od VRHA države koju su branili (šta je bre sa nevinim regrutima u sloveniji , jel je milošević treba oposle toga nešto više da mu u tu praznu glavu udje SA KIM ima posla i KAKO sae sa tim zverima JEDINO POSTUPA?Miloševićeva glupost i kukavičlu se graniče sa IZDAJOM, a s obzirom da nikome posle njega više ništa ne verujem ovde, ja mislim da nas je laganica , natenane,politički skuvao kao žabu u loncu, da legnemo na rudu i prihvatimo SVE što su mu tražili ,jer bre SVE je potpisao na kraju,samo otvorenu izdaju i kapitulaciju nije imao muda u rambujeu da potpiše,To je ipak bilo previše za kukavicu njegovog kalibra.milošević je najveći PAD srpske politike u istoriji ako njega uopšte neko može da računa u SRBE preveslao nas je SVE žedne preko vode a na kraju su mu "prijatelji" iz USA i EU, spremili sprovod.Mi ni dan danas od njegove "mudrosti" ne mož da se oporavimo,glupi vo da je bio na čelu srbije pa bi mu bilo jasno da treba da brani telad od vuk9bva m i to bez mnogo priče.

  • jovan says:

   Najveci pad "srpske politike" su Vuk Graskovic, Djindjic,... koji dok u Sloveniji, Hrvatskskoj, Bosni ubijaju i zlostavljaju Srbe, oni CEPAJU srpski narod i slede politiku fasistko- pljackaske horde sa Zapada, oni su pod kontrolom cija, mija, bnd. DOKAZ. 4.oktobra u Laktasima VOA dogovara sa njima PUC, i okupaciju Srbije! Placena sa 100 milona dolara saradnici nato zlocinaca, pravi saradnici okupatora, krimnalce postaj vlast i JEDINA BAGRA NA CELOM SVETU KOJA IZRUCUJE NEPRIJATELJU PREDSEDNIKA! Sam blazenopocivsi mitropolit Amfilohijr, egzarh Peckog trona lepo objasnio (glupanima kojima je zapadna propaganda isprala mozgove lazima) da je Milosevica stradao na Vidovdan, kao i sveti car Lazar, na braniku SRPSTVA! I sve sto je Milosevic rekao da ce se desiti sa Srbijom, KiM, fabrikama, radnicima, SLOBODOM, to se i desilo. Slepci, plus bez mozga, to ne mogu da vide i shvate!

  • opet ja says:

   E konačno pametan komentar. Ne razumem kako ga nisu do sada prozreli kao najvećeg izdajnika i agenta banakrsko-korporacijske oligarhije. Zaboravili su da kada su naši bežali u kolonama iz Krajine u maju 1995. RTS nije to ni spomenuo u Dnevniku, a takođe se znalo da Krajina ne može sama da se brani. Ni za vreme NDH Srbi nisu raseljeni iz Hrvatske, ali je to uspeo Sloba izdajnik. Zapad ga je sklonio tek kada je odvojio Kosovo od Srbije sramnom kapitulacijom i pre toga nepotrebnim ratom.

   • jovan says:

    Mozda nije uspeo da sacuva Srbe da ne budu potlacena manjina u 8 banana natodrzavica, ali je uz pomoc Srba Srba da sacuva Vojvodinu u sastav Srbije, Republiku Srpsku i KiM rezolucijom 1244 pod upravom UN. I sve to pod najgorim sankcijama u istoriji civilizacije, ravna konclogoru. Sve to kada protiv srpskog naroda rat vodi najveca vojna sila u istoriji sveta, veca od najbolje ikada Hitlerove! Sve to kada u Beogradu ima dolarsko placena "ustasko-shiptarsku" opoziciju koja je pod upravom natoagresora i raspolucuje Srbiju na dva dela, sabotira, "vucja-demonkratska" opozicija i "vojno-drzavna agentura" vodi tuv."antiratnu" kampanju, podrzava Tudjmana i Aliju! Milosevic pokusava da mirovnim sporazumima sa Zapadnim hordama zla sacuva sto vise srpske teritorije, ali previda da "ZAPAD NE POSTUJE NI JEDAN SPORAZUM"! O Milosevicu najbolje je rekao blazenopocivsi mitropolit Amfilohije, egzarh trona Peckog, koji ga izjednacio sa stradanjem cara Lazara na Kosovu na Vidovdan zbog odbranu Srbije i srpstva! Da to nije tacno ne bi ga " peta kolona"- "trojanski konji" DOSmanlije izrucile agresorskom sudu u Hagu, i tamo ga ubili! Amin.

    • opet ja says:

     Idi sad na Kosovo, Šiptari na granici odlučuju da li ćeš da uđeš ili ne. Toliko o sačuvanom Kosovo po rezoluciji 1244. Pri tom imaju sve elemente države: ustav, zakone, vladu, parlament, policiju, sudstvo, vojsku... Od naših instucija je ostao PIO, nešto malo zdravstva i prosveta. Svi naši na Kosovu moraju da imaju šiptarske lične karte, a Kosovo ima i svoj pozivni telefonski broj. Naravno za većinu toga je zaslužan Vučko koji je sproveo u delo Briselski sporazum.

  • Kosovac says:

   @milorad 5, …..Mislim da si ti savremenik događaja devedesetih. I ako sada kažeš „milošević je najveći PAD srpske politike u istoriji ako njega uopšte neko može da računa u SRBE preveslao nas je SVE žedne preko vode….“, onda znaš i da nam kažeš koja ličnost bi bila SPAS Srbije. Ovo tvoje pisanije je bolje i od „Vreme“ srpsko, Radio Slobodna Evropa, Al Džazira, Dojče Wele, Hrvatskih autora, Bošnjačkih autora. Od izjava Drugosrbijanaca autošovinista. Ubeđen sam da nisi upregnut u ove antisrpske medijume, ali me zdravo interesuje razlog da se tvoje mišljenje poklapa 100% sa mišljenjem ovih srpskih dušmana. ……………Miloševićevi onovremeni konkurenti koji bi bolje od njega SPASILI Srbiju, su ove ličnosti: Vuk Drašković, Zoran Đinđić, Vojislav Šešelj, Vojislav Koštunica, Ivan Stambolić, Aleksandar Vučić, Kosta Čavoški, Dragoljub Mićunović, Nenad Čanak, prestolonaslednik Aleksandar, Atanasije Jeftić, Milan Panić, Vesna Pešić, Ibrahim Rugova, Azem Vlasi, Jovo Kapidžić, Koča Popović, Latinka Perović, Vladan Batić, Veljko Ražnatović Arkan, Milan Komnenić, Rade Šerbedžija, Sulja Ugljanin….. To je deo aktera političkog života u Srbiji iz tog vremena. Ako sam promašio sa ovim spiskom, lako ćemo rešiti problem tako što ćeš nam ti reći ime spasitelja Srbije.

   • jovan says:

    NATO zlocinackia propaganda je svuda oko nas 30 godina non-stop, pa me ne cudi ljudi plitke pameti, i dobroplaceni "elita- drugosrbijanci" da papagajski ponavljaju razne delove te propagande. Ali svakom ISTINSKOM SRBINU je sveta SPC, i misljenje mitropolita Amfilohija,egzarha Peckog trona- "Milosevica su ubili neprijatelji srpskog naroda, kao i Svetog cara Lazara, na Vidovdan, na odbrani Kosova. I to ce potvrditi vremena koja sezu u Vecnost!" Znam da to i ti znas. "Trojanski konji" koji su otvorili vrata okupaciji Srbije 2000. bice samo jos jedna izdajnicka epizoda otpalihh od srpskoga roda.

    • opet ja says:

     Milošević nije ni kršten verovatno, a za pravoslavlje nije uopšte bio zainteresovan. Uništio je Srbiju kao niko do tada, pa ni Turci ni NDH.

     • jovan says:

      Vidim da slabo znas! Milosevic je 1992. ucestvovao u pomirenje sa "raskolinickom crkvom" u USA. Tako da danas imamo jednu SPC, mada neki opet pokusavaju pod uticajem Zapadnih sluzbi da naprave novi raskol, i to ne samo na Zapad, vec i na prostoru ex YU! Mala edukacija nece da ti skodi.

     • Kosovac says:

      @ opet...., …..Ne vidim čemu tolika tvoja briga da li se Slobodan Milošević krstio. Mene na primer, uopšte ne interesuje da li je Franjo Tuđman krstio svoju decu.

   • milorad 5 says:

    Da je milošević bio lider i političar PRVO bi počisitio sve dole popisane, aloo, prijatelju, pa nama je država bila pod takvim sankcijama ,napadima i udarima, da ne vidim baš ništa što bi suzdržalo PRAVOG lidera da se OBRAČUNA sa stranim agentima i odbije direktne napadne na stanovništvo SILOM. Imali smo SILU kojom je to moglo da se uradi ali NIJE,stalno neko odlaganje, stani,kreni,pregovori ,dogovori i SVI nekako, majku mu na našu štetu.Miloševićeva "politika" je napravila veći DEFETIZAM i DEZERTERSTVO u srbiji od bilo koje "žene u crnom" ili neke druge "NVO" filijale.Što je duže on "pregovarao" to smo dublje SVI MI TONULI U PROPAST BRE,dok na kraju nije bilo sasvim moguće naparaviti 5.OKTOBAR.Pa englezi nisu mogli ni da sanjaju pokušaj državnog udara u beogradu pre toga.SVESNO ili NESVESNO milošević je jedan od najbitnijih faktora poraza srbije,samo patriotizam i heroizam OBIČNOG naroda koji je ZNAO kako se brani država i nacija i samo IZDRŽLJIVOST,UPORNOST i DOVITLJIVOST običnog srbina nas je spasla,inače SVAKO DRUGI bi se od miloševićeve politike RASPAO I NESTAO BRE.Oni na zapadu sus se ČUDILI organizaciji i upornom funkcionisanju naše države i posle SVIH naoada da se to rasturi i zaustavi,znaš ko je to uradio , ko je držao državu u funkcionalnom stanju iako je bilo predvidjeno da prestane SVE sa rado?Pa likovi koji su išli na POSAO iako nisu primilli ŠEST MESECI PLATU,ljudi koji nisu skočili komšiji za grlo zbog 100g kafe,ljudi koji su krenuli da razbijaju blokadu bilo kako ,šverc komerc, buvljak bre. Jel je i to organizovao milošević?Armija koja je radila svoj posao ,oficiri koji su odbili direktna izdajnička naredjenja iz beograd, bezbednjaci koji su VIDELI a kim imaju posla,paralelna struktura koju NIKO NIJE organizovao sem što su se ljudfi samoorganizovali jer su videli bre sa kim imaju posla i u beogradu i u inostranstvu.TO SU TI prijatelju DEVEDESETE u SRBIJI,i milošević NEMA NIKAKVE ZASLUGE ZA TO,jer naš narod je toliko plemenit ,mudar i možan da je čak i miloševića PREVESLAO,pa mi se bre uopšte posle 95 nismo ni OBAZIRALI na miloševića , mi smo se svi KOLEKTIVO BORILI ZA OPSTANAK,ZBOG njega i NATO.NEMA ON VEZE SA TIM sem što je SMETAO a nije smeo da suzbije švercovanje mada je pokušao pa je video da će da ga oduvaju sa vlasti za 2min. onda je po instrukcijam svog "prijatelja" holbruka iz state departmenta nastavio da politički uništva svaku opciju UJEDINJENJA patriotskih snaga u srbiji.E to ti je milošević i JUL.Jedini gori od njih su Djindjić i "demokrate", oni su OTVORENO saradjivali sa okupatoriom i zato i nisu dugo ostali na vlasti kao milošević koji nas je vukao za nos preko 20.god.

   • Gagi says:

    Kosovac... Nikola Secerovski.

    • Kosovac says:

     @ Gagi, …..Hvala na komplimentu, Šećerovski je svima bio simpatičan. Meni je bitno da ti čitaš moje komentare, glupo bi bilo sa moje strane da očekujem da se uvek slažeš sa napisanim. ……….Moj savet ti je da uvek napraviš jednu pauzu od nekoliko minuta pre nego što odbaciš moj komentar.

 8. Gagi says:

  Nijedan, ali NIJEDAN predsednik naseg naroda NISTA kvalitetno nece moci da uradi za nas narod. Moze ta osoba da bude vrhunske pameti i besprekornog moralnog karaktera, cim udje u arenu sa hijenama i krvopijama, bitka je izgubljena. U mracnoj pozadini te arene se nalaze sive eminencije nase drzave koji zapravo sve koordiniraju i planiraju. To su Univerzitetski profesori, novinari, diplomate i sluzbenici bezbednosnih sluzbi, mnogi od njih su u penziji. Za ovu "elitu" su politicari kao carape, njihove marionete. Treba napomenuti da su napred pobrojani u stalnom profesionalnom kontaktu sa kolegama "naprednog" zapada jer profesionalnom "usavrsavanju" nema kraja. Najveca opasnost za tako izabrane i postavljene politicare je Srbovanje, ko se drznuo da predje na ovu stranu, svedoci smo kako su prosli. Jedino se Vuk izvadio jer se javno pokajao tako sto je klekao i ljubio ruku koja ga hrani. Kasnije, kada je bio kod Pape, trajno je osigurao svoju zivotnu aboliciju. To je otprilike situacija sa nasim predsednicima, pisati ovo i ono, tvrditi da je mogao ovako ili onako su samo bezvezne price. Svaki predsednik koji krene nekim svojim putem koji nije zacrtan i dogovoren,odmah dozivljava unutrasnje "miniranje" i nametnute probleme o kojima nije mogao da sanja. Nasi unutrasnji neprijatelji su imali sedamdeset godina da usavrse system vladanja nad Srbima, kako vidimo, to odlicno rade jer niko do sada nije "provaljen". I dalje su oni nosioci politike ovog drustva, oni vedre i oblace.

 9. petrovgrad says:

  To što nije branio Krajinu, kako da je brani kada je većina pobegla u Srbiju. Šta da Šumadince šalje da ginu, dok Ličani šetaju po Beogradu. Kako da napadne suverenu zemlju koja je međunarodna priznata, pa da pet generacija u Srbiji plaćaju ratnu štetu. Tačno je da je mnogo oficira i državnih službenika ostalo bez stana jer ga nije otkupilo. To nije dozvoljavala Hrvatska, Slovenija i BiH a Srbija, odnosno Milošević jeste Dao je pravo na otkup stanova bez obzira na nacionalnost. Tako da su mnogi oficiri Hrvati i Slovenci i ostali otkupili stanove u Srbiju, potom ih višestruko prodali i otišli u svojim državama.

  • Gagi says:

   Petrovgrad...Sve to sto si napisao je tacno, objasnjenje postoji u mom gornjem tekstu. Otimanje Srpske drzave od njenog naroda je nastalo posle 45-e god. i nastavljeno je do dana danasnjeg. Nasi dusmani izuzetno dobro analiziraju nase stanje i slabosti, zatim nadju neku pogodnu licnost koja je "hrabra" i mirise na nacionalizam da zavaraju nasu psihicku potrebu. Mi se naravno "primimo" jer nam je u podsvesti "taj neko" slican kao Car Lazar i Jugovici. Naravno da smo obmanuti jer ovi nisu Srbi odavno, nije moguce da to budu, odavno oni jedu tudj okupatorski hleb. Komunisti su gori i perfidniji od pounijacenih i poturcenih "srba", za ove znamo KO su i STA su, vrlo dobro znamo sta od njih da ocekujemo. Od ovih koji su "unutra" i koji su nevidljivi a rastacu nas svakodnevno, odbrane nema. Isti su kao rak, ziv si i funkcionises a on se siri a da za to pojma nemas, samo jednog dana kolaps i katastrofa. Sve ove nedoslednosti koje se desavaju u drustvu su oni vidljivi simptomi i pokazatelji te bolesti, nase nacionalno bice je strasno bolesno. Danas su najveci nacionalisti upravo oni koji su u celoj svojoj "karijeri" rusili Srpski nacionalizam i borili se protiv njega. Vec decenijama su "ugledni" komunisti u upravi Crkvenih odbora i vode racuna kako se paroh obraca narodu i sta radi, Marxisti su preuzeli Bozju kontrolu. Ma, opste ludilo, STA i KAKO da nam bude bolje kada smo svi mi tesko poludeli i nemamo ljudske snage da na svakom mestu kompromitujemo i raskrinkavamo te odrode, jer ONI i dalje cvrsto drze okupacione poluge vlasti. Ceo narod su preplasili svojom okupacionom silom, izivljavanjima i ubistvima, otimanjem. Neverovatno je da su deca junackih predaka tako brzo postala bezlicna masa i trula krpa od naroda.

   • jovan says:

    Krivica srpskih komunista od 1945. je velika, ali oni nisu imali fakticku vlast ni u SFRJ, ni u uzaSrbiju- pravu vlast su imali Tito. Kardelj, Bakaric, Krajacic, koji su pod kontrolom KAPITALISTA sa Zapada, Vatikana, Engleza, Nemaca! (To je kontinuitet od 1918.) U Srbiji je drzavna bezbednost do dan danas u rukama "montenegrina", ustasa i shiptara, i zato je i rusenje Milosevica krenulo od Mila Djukanovica iznutra, a vidljivi deo predvodnik mase "montenegrin" juce preminuli "tupandzija" Djuricica! A i revizija "Jasenovca", "lazni genocid u Srebrenici", "krivica Srbije i Milosevic za rat" je izmisljotina DEMONKRATIJE I ZAPADA! Posle 1990. Pa debilasti propagandna laz filmovi "Quo vadis Aida"- ili idiotsko autosovinsticki razni "Tereti" , "Turneje", su kapitalisticko- demokratski! Znaci, izdaja Srpstva nije ideoloska, vece samo ANTINACIONALNA, AUTOSOVINISTICKA, ANTISRPSKA a ideolosko etiketiranje sluzi za sludjivanje naroda. Placeni od Zapada jednako su razbijali srpski narod pojedinci iz Komunisticke i kapitalisticko- demokratske ideoloske strane. I jos jedno. Od svih, SLOBODAN MILOSEVIC je bio na PRVOM MESTU SRBIN, i borac na strani srpskog naroda CELOG! Ne kako danas demokrate pricaju da mi ne smemo da se mesamo u "nezavisne drzave" NDH, dzihad Bosne, Kosova, Montenegrina, i da Srbi treba da budu nacinalna manjina svuda pa i u Srbiji. Mozda ne vidite, ali Srbi su jos uvek potlacena i najsiromasnija manjina i u Srbiji!

    • Gagi says:

     Jovane... Volim da citam tvoje komentare jer si ih puno puta lepo i smisleno napisao,sta ti se desilo ovog puta. Pomesao si demokrate i komuniste, babe i zabe, oni koji su rukovodili - nisu imali vlast, oni koji su bili najugledniji komunisticki kadrovi su bili zapravo Srpski nacionalisti. Hoces reci da njihovim zenama Biblija u koju su se kleli nije bila Kapital vec Gorski vijenac i deset zapovesti. Nesto si ovog puta nenamerno grdno pobrkao. NIKADA Srbi iz C. Gore nisu rusili svoju bracu iz Srbije (puno pmagali u I ratu) to su radili neki drugi, oni koji su se borili za uspeh u okupatorskoj hijerarhiji. Uporno svodis pod isto i mesas Srbe sa antisrbima koji su prihvatili antisrpsku ideologiju i Savin krst bacilli u blato okitivsi se nekim drugim i tudjim znamenjem. Kako ti pada na pamet da komuniste proglasavas Srbima, jesi li nekada u zivotu video da su ti "srbi" usli u Srpsku vekovnu postojbinu vere i pradedovskog secanja - Savinu crkvu, osim kada su je unistavali. Znam da postoje namere da se "sve" zabasuri i zaboravi kao da toga nije bilo. Da se zlotvori aboliraju za sedamdesetogodisnju nesrecu i izdaju svog naroda sto se u velikoj meri dogadja, to ipak pored velikog truda nije moguce. Kako vidimo, njihove gazde im se zivotno svete sto su izdali zakletvu koju su polozili nad Kapitalom i petokrakom i sto su promenili stranu, sta mi imamo sa tim. Prema tome, Srbin je samo JEDNO i vekovima ima nepromenljive karakteristike po kojima se prepoznaje, sve drugo se svrstava u odrode i konvertite a njihova vekovna istorijska loza je Vuk Brankovic.

     • jovan says:

      Mada moj komentar Tebi izgleda kontradiktoran, sabiranje babe+zabe, ali NE! Ja kao apologeta lika i dela S. Milosevica, ubijenog u udruzenom zlocinackom poduhvatu domacih kvislinga Vuk,Djindjica & dos, Otpor,.. i Nato fasistickog okupatora Srbije, DOKAZUJEM APSURDNOST OPTUZBE NA RACUN MILOSEVICA KAO KRIVCA ZA OKUPACIJU SRBIJE I SVIH SRPSKIH ZEMALJA! Niko ko je Srbin i srpskoga roda, ne moze ni zarez da promeni u njegovom oprostajnom govoru pred cija-mija pucu 5.x 2000. jer je 1000% ISTINA! Milosevic je satanizovan i stradao jer ( kao jedini od svih "komunista", "kapitalista- demokrata") on je rusio plan Zapada o cepanju srpskog naroda na 8 delova, Srbiju na 3 (da je Srbija prva odrzala "demokratske" izbore, jos 1989. Vojvodina i Kosovo bi bile "neovisne " drzave sa "demokratskom vlascu"), a na koje su pristali njegovi predhodnici iz komunisticke partije. Drugi prst u oku pljackaskoj hordi Zapada je drzavna imovina ostaje u vlasnistvu Srbije ( mogu samo 49% biti upliv stranog vlasnistva)! A ono sto sto ga je verovatno direktno doneo presudu na smrt je odluka " zajam za privredni preporod Srbije" i tako bude stvarno slobodna i nezavisna, a da se Srbija ne zaduzuje kod "teroristicko- kolonijalnih" banaka MMF, Svetske banke, dr. Ta odluka da Srbija ne padne u DUZNICKO ROPSTVO i sva POKRETNA I NEPOKRETNA IMOVINA SRBIJE, zemlja, voda, vazduh, bude vlasnistvo Zapadne Globalne Mafije.  Predaja svih resursa zemlje prirodnih i ljudskih u ruke  Zapadnom kolonijalizmu! Uostalom Causesku je ubijen onog trena kada je vratio poslednji dolar, ni dana pre. Gadafi ubijen iz istog razloga, Asad takodje napadnut njihovim Amerikanskim dzihadistima el Bagdadi, jer NIJE DOZVOLJAVAO DA SVE U SIRIJI bude VLASNISTVO ZAPADNIH PLJACKASA. Zapad je bogat samo zato sto je vekovima pljackao, a ne zato sto je sistem zapadnog kapitalizma dobar. Naprotiv. Zapad u svakoj zemlji protezira i pomaze kriminalce koji im pomazu da pljackaju tu zemlju i to zovu DEMOKRATJA, a realno to znaci da 99% neba i zemlje bude vlasnistvo njih 1% Gospodara conlogora i manji deo njihovih kapo-a! E ja sam protiv tih Gospodara sveta koji je zgazili srpski narod samo sto se protivio njihovom pljackaskom pohodu ("BLEKFILD investicije") i cepanje Srba u paramparcad jer jedini narod na Balkanu "ne ljubi lance", sto rece prepametni Srbin Njegos. Kad sam pomenuo negativno "montenegrine" nisam mislio na Srbe iz Crne gore, vec antisrbe-"crvene ustase", koji su rusili Srbiju iznutra, zajedno sa "autonomas-vojvodjanere", shiptare, itd... Za sve vreme AGRESIJE na srpski narod od 1989. protivnici Predsednika Srbije, ruse Srbiju optuzbom da je "komunista", ,a da nas ceka "suvo zlato", milijarde $, kada na vlast dodju oni "kapitalisti i demokratija" Zapada! (naravno da to bila laz, "sir u misolovci") , i sto rekao seljak, "plast sena je branio najlonom od spolja dok su mu ga u stvari razorili pacovi iznutra"! Pljackasi-lopovi sa Zapada su propagandom postigli cilj oprobanim- "drz' te lopova Milosevica, drz' te lopove komuniste"!  Apsurd, tu parolu su ponavljali ONI KOJI SU NAJPOVLASCENIJI DEO KOMUNISTICKE YU, I PREDMILOSEVICEVSKE SRBIJE, i sami sebe i od Zapada proglaseni za DEMOKRATE I KAPITALISTE.  A jedina istina je da su bili kvislinzi-"nesrbi" do kraja pomogli u satanizaciji Srba, i pretvaranje Srbije u "sprzenu zemlju", a NEMERLJIVO su gori od Milosevica. Ovo je moje "kratko" objasnjenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *