Slom postojećeg režima u Siriji omogućio bi potpuno zatiranje hrišćanstva u ovoj oblasti

Slom postojećeg režima u Siriji omogućio bi potpuno zatiranje hrišćanstva u ovoj oblasti

12 septembra 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPiše: Jugoslav Kiprijanović

Posle godinu dana od objavljivanja ovog teksta, naše slutnje su se obistinile: rat u Siriji jeste i rat protiv pravoslavne hrišćanske civilizacije, inače strategijski nebitno selo Maalulu ne bi bilo napadnuto!

Nimalo slučajno od bomardovanja Srba u Bosni, „Bljeska“ i „Oluje“, bombardovanja 1999, rušenja „Kula bliznakinja“ na Usekovanje Sv. Jovana Krstitelja 2001, pa preko „demokratskih“ pobuna u Egiptu, Libiji i sada u Siriji, najmračnije sile preko NATO-a i Al-kaide sprovode tajni pakleni plan – satiranje pravoslavne hrišćanske civilizacije, kao jedinoj istinskoj smetnji konačnom zacarenju Imperije.

Otkud rušenje zgrada Svetskog trgovinskog centra u ovom nizu? Malo poznata činjenica je da prilikom rušenja „kula bliznakinja“ u Njujorku, do temelja srušena pravoslavna crkva posvećena Sv. Nikoli, koji su podigli Grci pre stotinjak godina, i za koju još uvek nemaju dozvolu za obnovu. To, naravno ne smeta Obami da podrži podizanje sajber-džamije dva bloka dalje sa posebnim spratom za molitvu za vernike svih svetskih religija. Ovaj pogubni sinkretizam samo je deo plana koji je dobio na svojoj eskalaciji nakon 11. septembra 2001: stvoren je terorizam po modelu Al-kaide, novi pojam za zastrašivanje planete, novi pojam koji će dati opravdanje za nadgledano civilno društvo bez privatnosti i vojni intervencionizam svugde u svetu.

Srbija, 2012. Slobino vreme je prošlo, a medijski mrak i cenzura na glavnim medijima ne jenjava. Gotovo redovno pratim „neutralna“ pisanija o događajima u Siriji na internet portalu javnog servisa. Nekako uvek skliznu u navijanje za opoziciju režimu Al-Asada.

Više od lošeg poziranja plaćenih razbojnika koji sebe nazivaju „Sirijskom oslobodilačkom armijom“, kakve smo takođe gledali dok je „demokratski“ svrgavan režim Moamera Gadafija, i više od toga što Srbija uvodi sankcije režimima u Libiji tad i Siriji sad (sic!), iritira što medijski „zaprašitelji“ u Srbiji i dalje misle da smo, i posle na svojoj koži proživljene NATO intervencije na Balkanu 1995. i 1999, toliko zatupljeni da verujemo onome što oni pišu!

Scenario je jasan: ubaci novac, naoružaj, obuči (pogledajte dr Srđu Trifkovića u razgovoru sa novinarom RT-a o aktiviranju kampova na Kosovu za pobunjenike iz Sirije), isceniraj i izazovi sukob, pripiši ga protivniku, proglasi ga genocidom, pusti bande da vrše zločine i pokupe svoj plen, i kad konačno padne odbrana narodnog režima, postavi svoj režim i kreni u beskurpulozno iskorišćavanje prirodnih resursa, telesa i duše naroda dok ne utihne i poslednja svest o kontinuitetu države, postojanju nacije, o pripadnosti veri i narodu.

Bilo je za očekivati da Srbi kao pravoslavni narod geografski najistureniji, pozicioniran ka centrima Imperije, posluže kao prva meta u sprovođenju nove, a u isto vreme i drevne, ali podjednako mračne strategije. Dešavalo se to i ranije u istoriji našeg naroda počev od Kosovske bitke, pa preko mnogih bitaka u krajinama i vojvodinama srpskim, do stravičnih stradanja u čitavom 20.veku, samo je oblik bio drugačiji.

Medijska satanizacija Srba koja još uvek nije prestala u medijima pod kontrolom Imperije, koristi istu strategiju u rušenju režima Al-Asada, samo što za razliku od pre 15 godina, Internet je mnogo dostupniji, te, barem za sada, možemo naći i drugačiju informaciju od one skuvane u CNN –u. Interesantna je i paralela o pojačanim napadima na hrišćane-kopte u Egiptu u vreme svrgavanja Mubaraka, koji su kulminirali masakrom na Božić 2010. sa zlodelima nad Srbima u Podrinju koja čini Naser Orić sa svojom bandom baš na Božić i Đurđevdan 1992. Do naših internet portala, a kamo li do medija sa nacionalnom frekvencijom ne dolaze ni informacije o stradanju pravoslavnih hrišćana u Siriji, kojih, kao i u Egiptu, ima između 10 i 13%. Na sledećem linku možete videti snimke sa sahrane oca i ćerke koje je razneo bombaš-samoubica iz tzv. Oslobodilačke armije Sirije.

Kad se uzme u obzir da je Al-Asad zaštitio prava Hrišćana u većinskoj muslimanskoj Siriji, sa kojima muslimani žive u miru, opravdan je strah pravoslavaca da će se rušenjem Asadovog režima pojačati muslimanski ekstremizam i da će opstanak drevne hrišćanske civilizacije u Siriji biti doveden u pitanje. Koliko je Sirija važna kao mesto živog pamćenja celokupnog hrišćanskog sveta svedoči i obraćenje Svetog apostola Pavla, koji od progonitelja Hrišćana postaje Apostol naroda na putu za Damask. O kako se dragocenom prostoru za čitavo čovečanstvo radi i kakvih dragocenih svedočanstava možemo sresti u Siriji primer je Maaluli, mali grad sa mešovitim stanovništvom koje govori Aramejski, drevni, gotovo izumrli jezik, kojim je govorio Isus Hristos i na kome je napisana Prva knjiga Svetog Pisma Novog Zaveta.

Slom postojećeg režima u Siriji omogućio bi potpuno zatiranje hrišćanstva u ovoj oblasti.

Strahujem da uključivanjem muslimanskih ekstremista iz Al-kaide sa svim metodima borbe koje primenjuju, neće doneti boljitak nikome u Siriji, a hrišćanima pogotovo.

Ne ulazeći u ispravnost vladavine dinastije Asad (a i čija je vladavina uvek do kraja ispravna?) smatram da motiv Imperije napada na Asada nije samo slom režima već da je pravi motiv zatiranje civilizacije sa smislom.

(Dveri srpske)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *