„СЛОМИЋЕМО АМЕРИKУ, и то БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТKА!“ Kинески генерал ОТKРИО како се Пекинг БОРИ против САД

„SLOMIĆEMO AMERIKU, i to BEZ ISPALJENOG METKA!“ Kineski general OTKRIO kako se Peking BORI protiv SAD

15 januara 2019

Kina i Sjedinjene Američke Države imaju zajedničke političke, ekonomske i bezbednosne interese, uprkos sporu oko država u Kineskom moru.

U poslednjih nekoliko meseci i Si Đinping i Donald Tramp održali su vojne vežbe na kopnu i na vodi kako bi demonstrirali najsavremeniju tehnologiju i vojnu silu.Kineski vojni strateg Vang Sijangsuj, međutim, tvrdi da bi njegova zemlja, ukoliko bi to bilo neophodno, mogla da skrši moć SAD, ne ispalivši nijedan metak.

On je objasnio da je trka u naoružanju postala besmislena kada je u pitanju nastojanje sila da ostvare dominaciju u svetu. U programu pod nazivom „Imperije u ratu“ na Amazonovom kanalu „Prime video“, Vang je istakao da se Kina, umesto toga, usredsredila na ovladavanje globalnom ekonomijom kako bi uspostavila potpunu kontrolu nad svetom.

– Nova pretnja više nije direktna konfrontacija zemalja. Danas to više nije borba oružja protiv oružja, aviona protiv aviona i tenka protiv tenka – objasnio je on.

– Konfrontacija poprima mnoštvo različitih oblika u različitim oblastima, na primer u domenu finansija, ili medija – rekao je Vang i dodao da su ciljevi nove vrste konflikta „jednaki kao i u slučaju vojnog sukoba“:

– Želimo da prisilimo neprijatelja da prihvati određene uslove.

Iako je to i dalje rat, on prevazilazi vojne okvire, mi to nazivamo „neograničenim ratom“ – rekao je strateg.

KOMENTARI5 komentara

 1. Deda Micko says:

  Pametniji od Amera hiljadu puta. Kauboji, gde ste, nesto ne pomazu koltovi???

 2. Velika Metla says:

  Nova pretnja više nije direktna konfrontacija zemalja. Danas to više nije borba oružja protiv oružja, aviona protiv aviona i tenka protiv tenka – objasnio je on.....! Stvarno? Ajdeeeee.....! Pa koji će vam moj toliko naoružanje?

 3. Budi Bog s nama says:

  Kina zna caku kako doći nekom glave, na glavi su usta a ona zavise od ekonomije. Pašće banke Rotšilda uzdići će se Kina. Kina, Rusija, Srbija ne treba nam druga unija.

  • Cetnik says:

   Nama ne treba ali vucicu treba debilska evropska.

 4. Uskok says:

  Problem je što ameri znaju da su još uvek jači u samo jednoj - ratnoj disciplini. I MORAJU ISKORISTITI PREDNOST, DOK JE IMAJU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *