СЛОВАЧКА ће због поклањања Украјини 13 МиГ-29 судити свом бившем министру одбране

SLOVAČKA će zbog poklanjanja Ukrajini 13 MiG-29 suditi svom bivšem ministru odbrane

13 juna 2024

VLASTI Slovačke će krivično goniti bivšeg ministra odbrane Jaroslava Nađa koji je Ukrajini predao 13 lovaca MiG-29.

Ovo je saopštio Nađov naslednik na položaju vojnog resora Robert Kalinjak:„Ministarstvo odbrane će dostaviti odgovarajući zahtev pravosudnim organima. Predaja tih borbenih aviona drugoj državi obavljena je suprotno Ustavu Slovačke i ne može se okvalifikovati drugačije nego kao veleizdaja“.

Kalinjak je otkrio da je Kijev besplatno dobio avione iako Slovačka nema mogućnost da zameni drugim lovcima poklonjene MiG-29, a još je izgubila i ceo sistem PVO.

Slovačka vlada je u martu 2023. predala Kijevu 13 lovaca MiG-29 i deo svojih PVO sistema Kub.

Stranka sadašnjeg premijera Roberta Fica saopštila je da Nađ i tadašnja vlada u Bratislavi nisu imali ovlašćenja da donose takve odluke i da stoga moraju da odgovaraju za svoje postupke.

KOMENTARI3 komentara

  1. Dule says:

    ako Bog da, mnogi neoliberalno-nacistički eu lideri ća odgovarati pred sudom uskoro

  2. michael pan says:

    Tako je braco Slovaci, kaznite izdajnika, imate od mene punu podrsku.

  3. milorad5 says:

    hahahah to bi trebalo i sa konobarom ovde uraditi...konačno jedna smislena DRŽAVNA odluka negde u evropi...bez takvog stava slovačka a ni OSTALI i nemaju državu realno nego im vladaju tipovi iz pozadine posadjeni u fotelju kroz "lica" koja "vrše dužnost" u odredjenim ministarstvu koje je to samo na papiru...stvarno je neobično da neko "poklanja" državnu imovinu stranoj državi bez ikakvi ovlašćenja ili prava da po svojoj definisanoj funkciji u vladi to radi samostalnim upravnim dekretima:)...to jeste veleizdaja i to jeste za robiju...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *