СЛОВАЧКА ће због поклањања Украјини 13 МиГ-29 судити свом бившем министру одбране

СЛОВАЧКА ће због поклањања Украјини 13 МиГ-29 судити свом бившем министру одбране

13 јуна 2024

ВЛАСТИ Словачке ће кривично гонити бившег министра одбране Јарослава Нађа који је Украјини предао 13 ловаца МиГ-29.

Ово је саопштио Нађов наследник на положају војног ресора Роберт Калињак:„Министарство одбране ће доставити одговарајући захтев правосудним органима. Предаја тих борбених авиона другој држави обављена је супротно Уставу Словачке и не може се оквалификовати другачије него као велеиздаја“.

Калињак је открио да је Кијев бесплатно добио авионе иако Словачка нема могућност да замени другим ловцима поклоњене МиГ-29, а још је изгубила и цео систем ПВО.

Словачка влада је у марту 2023. предала Кијеву 13 ловаца МиГ-29 и део својих ПВО система Куб.

Странка садашњег премијера Роберта Фица саопштила је да Нађ и тадашња влада у Братислави нису имали овлашћења да доносе такве одлуке и да стога морају да одговарају за своје поступке.

KOMENTARI3 коментара

  1. Дуле says:

    ако Бог да, многи неолиберално-нацистички еу лидери ћа одговарати пред судом ускоро

  2. michael pan says:

    Tako je braco Slovaci, kaznite izdajnika, imate od mene punu podrsku.

  3. milorad5 says:

    hahahah to bi trebalo i sa konobarom ovde uraditi...konačno jedna smislena DRŽAVNA odluka negde u evropi...bez takvog stava slovačka a ni OSTALI i nemaju državu realno nego im vladaju tipovi iz pozadine posadjeni u fotelju kroz "lica" koja "vrše dužnost" u odredjenim ministarstvu koje je to samo na papiru...stvarno je neobično da neko "poklanja" državnu imovinu stranoj državi bez ikakvi ovlašćenja ili prava da po svojoj definisanoj funkciji u vladi to radi samostalnim upravnim dekretima:)...to jeste veleizdaja i to jeste za robiju...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u