СЛОВАЧКА ПОРУЧИЛА СРБИЈИ: „Ништа од отварања поглавља у октобру!“

SLOVAČKA PORUČILA SRBIJI: „Ništa od otvaranja poglavlja u oktobru!“

25 oktobra 2016

1101107488-srbija-eu-34r

„U EU trenutno ne postoji konsenzus svih zemalja članica potreban da bi Srbija do kraja ovog meseca otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima“, saopštilo je danas slovačko predsedavanje Unijom.

U slovačkom predsedavanju za Tanjug ponavljaju da je za napredak na putu evrointegracija, odnosno za otvaranje novih poglavlja, neophodan napredak Srbije u oblasti vladavine prava, kao i u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Kosovom.

Diplomatski izvori Tanjuga u Briselu podsećaju da Srbija i dalje čeka na zeleno svetlo nekih država članica, u prvom redu Nemačke, koja, kao preduslov za svoj pristanak za otvaranje novog poglavlja u pregovorima sa Srbijom, očekuje suštinski napredak u procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Konkretno, Berlin insistira na primeni dogovora o telekomunikacijama.

U briselskim diplomatskim krugovima navode da su svesni činjenice da je primena dogovora o telekomunikacijama teža za Beograd, dok je formiranje Zajednice srpskih opština komplikovanije za Prištinu. U Briselu napominju da su evrointegracioni procesi i Srbije i Kosova u velikoj meri uslovljeni napretkom u normalizaciji međusobnih odnosa.

(Vesti onlajn)

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  povraca mi se kad vidim zastave koje predstavljaju fasisticu EU a stoje u Vladi Srtbije. Zasto vam samo zauzimaju mesto kad nikad necemo uci u EU? Izbacite ih i pregovori ce biti mnogo brzi.

  • Kosovac says:

   Mečku smo rodili da kod nas izbacimo petokraku, čak nam je svesrdno i EZ pomagala u tome. A sada nam uvališe 12 petokraka.

 2. Ivan Grozni says:

  Izvinjavam se Pa nije Slovacka rekla da nema otvaranja poglavlja vec je to doneseno na sastanku u Briselu. Sto se tice slovacke mozda bi i otvorili. Ja mislim da Vuckovi prijatelji koce. Oni kojima se On divi

 3. Kosovac says:

  Nije to ništa strašno, ako ne otvori poglavlje, Picinousti će otvoriti neku veliku trafostanicu ili neko javno kupatilo. Ako on bude zauzet, tu je Zorana, ona je stekla dobru praksu, nije više pripravnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *