СЛОВЕНАЦ ЗАЛЕДИО АМЕРИКУ! ЕУ се неће отворити за Авганистанце који беже

SLOVENAC ZALEDIO AMERIKU! EU se neće otvoriti za Avganistance koji beže

23 avgusta 2021

Premijer Slovenije Janez Janša rekao je danas da Evropske unija neće otvoriti nikakve humanitarne ili migracione koridore za Avganistan, kao i da neće dozvoliti ponavljanje migrantske krize iz 2015. godine.„Nećemo dozvoliti da ponovimo strateške greške iz 2015. godine. Pomoći ćemo samo pojedincima koji su nam pomogli tokom misije NATO-a i državama članicama EU koje štite našu spoljnu granicu“, objavio je Janša na Tviteru, prenosi agencija STA.

U drugom tvitu, on je ukazao na to kako se žene organizuju i bore protiv talibana u određenim delovima Avganistana i da bi tako trebalo i muškarci da se bore.

„Nije dužnost EU ili Slovenije da pomažu i plaćaju svima na planeti koji beže, iako bi mogli da se bore za svoju domovinu“, dodao je Janša.

Slovenački zvaničnici poslednjih dana su u više navrata ponavljali da će samo oni koji su radili za strane snage i misije u Avganistanu biti evakuisani i biće im pomognuto pri preseljenju, a ostalima bi trebalo da pomognu susedne zemlje Avganistana.

Jedan avganistanski prevodilac i njegova porodica već su stigli u Sloveniju, dok drugi pokušava da stigne na aerodrom u Kabulu.

KOMENTARI6 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Bravo Janšo, čak ni ti nisi više plašljiv kao zec - zaec. Valjda si nešto naučio iz tih srpskih zatvora koje si apsolvirao na početku svoje "Dežela karijere" kao novinar za list "Mladost". Tako si ih zaledio i uzdrmao da će odmah da mu pošalju kontigent izbeglica iz Avganistana. Janša je jako uspešno radio na razbijanju tadašnje Jugoslavije, sada bi mogao to svoje umeće da primeni i na samu evropu.

 2. Neka ide život says:

  Tako je prijatel slovenac. Nešto gadno smeraju, razdvajaju narode od terorista, jer izgleda da im budu bacili kakvo nuklearno bombo? Slovenac pita bombu: "Buš ti pukla"? a ona veli:"Boooom!" Za kaj pa ne?

 3. independend says:

  Konacno glas razuma iz Evropske unije.

 4. Rista says:

  Eto ti ga sad. Nemam pojma jer naručio govor iz Amerike pa samo dodao ponešto, ili je slušao Bajdena pa ga kopira, ili ga EU isturila ko budalu. Amerika neće da prima ničije izbeglice i ne prima ih osim izuzetaka koji su joj služili direktno. Nije ih ona pravila da ih ona ugosti. To isto kaže i Slovenac. Izbeglice iz Avganistana će, po Američkom planu, biti usmerene samo i samo prema Rusiji. Možda nekoliko stotina puste čak i u EU uz foto efektivne snimke da izgleda kao 10 miliona, ali to samo radi reklame. To sada EU podržava i nije ništa iznenađujuće. Zašto bi ih njihovi rođaci i braća u Uzbekistanu, Turkmenistanu i Tadžikistanu sprečili? Možda samo simbolično i na početku a kad Rusija spusti gard...Čečenija se delimično ali ne potpuno smirila tek posle upotrebe ogromne količine bombi, a ipak i danas ubijaju ruske policajce po Čečeniji, odlaze u ISIL i sigurno će vrlo rado ugostiti i ovu finalnu mešavinu koju je Amerika pravila decenijama a sastoji se od svih do danas najpoznatijih terorističkih islamskih grupa. Ne znam kakvo će im ime dati. Rusija ima užasan problem. Ne može zatvoriti granice prema susedima u tri islamske države iz prijateljskih i savezničkih razloga, ali ti razlozi nemaju istu težinu i u ove tri države kao u Rusiji. Šta god uradi, Smeša Islam ratnika će ipak imati otvoren put. Uz Talibane je već bilo 10000 mudžahedina iz islamskih država, sa njima je ostatak Al Kaide i Isil. Zadnjih godin dana je Amerika prebacila deo ISIL ratnika u Avganistan i naoružala ih sa oružjem koje je ostavila u Avganistanu jer je "panično pobegla" kako neki ovde lupaju uz kilavi osmeh. Ne zaboravite da Amerika ima Holivud. A tom osnovnom timu od nekoliko hiljada Avganistanaca koji "moraju"(ako ne moraju smisliće se razlog) da brišu iz Avganistana, uskoro će se priključiti i sve vrste islamskih ratnika koji su trenutno u Avganistanu i raspoređuju oružje koje im dodelila Amerika. Amerika je njih očigledno usmerila sada prema Ruskim južnim susedima i otuda odgovor EU koji iznosi picin poštar Slovenac, da im je pristup u EU zabranjen. U Kini će se slabo ovajditi, mada će i tamo krenuti u manjem broju jer i tamo imaju prolaz kroz Ujgurska plemena. Kina pokušava to da spreči ekonomskim povoljnostima za Avganistan. Ja znam brate mili, jer sam igrao tenis i ćaskao o politici sa Peskovom i Kisindžerom, što neke površno dresirane tipove ovde dovodi do ludila. Još malo pa će me gristi kroz tarabu.

 5. Ovcoizovani covid idioti says:

  Znaci sam izdajnicima ce pomoci a narod lp j... Pouka narodu-ne verujte da ce vam SAD i EU dafi ISTA, demokratiju, ekonomski prosperitet...NISTA !!!

 6. Gagi says:

  Sve je to lepo smisljeno od strane amera, Evropa i ovaj istocni deo sveta ce dobiti stalnu nestabilnost. Usput ce na jugu Balkana naseliti neke njihove eksperte za distribuciju narkotika sa jakim kontaktima u Avganistanu.Izvoz osnovnog proizvoda mora da se poboljsa i strucno unapredi jer se do sada to organizovalo amaterski. Opet je udar na istok kao u vreme Lenjina i kompanije, sada im u tome pomazu muhamedanci da im vrate uslugu jer su ih pustili u razvijenu Evropu iz onog peska i jada. Opet ameri razvaljuju Evropu kao u II ratu kada su podmetnuli Hitlera i prevarili Nemacki narod da izgine da bi oni bili veliki i jedini oslobodioci Evrope. Treba napomenuti da se sve istorijski slicno ponavlja, ponovo je udar na istok a sada se konsoliduju i spremaju nove snage za udar na Rusiju. Ta teznja da se pokori Moskva nikada nije prestala ni izbledela. Sada se vidi koliko je sve dugorocno planirano i zbog cega su otcepili S. Makedoniju i KiM od Srbije, to ce im u buducnosti biti distributivni centri za pravljenje velikog "biznisa", sada na novom i visem profesionalnom nivou. Kao sto neko rece, slucajnost ne postoji. Sve je odavno i precizno planirano, a Vi narode, spasavajte decu od narko propasti ako mozete i uspete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *