СЛОВЕНАЧКИ НАУЧНИК ТВРДИ: Тито и Броз нису исте особе! ЕВО ДОКАЗА

SLOVENAČKI NAUČNIK TVRDI: Tito i Broz nisu iste osobe! EVO DOKAZA

12 juna 2020

Profesor Univerziteta u Ljubljani i član Evropske akademije nauke i umetnosti Boštjan Marko Turk tvrdi da se na osnovu fotografija Jopisa Broza Tita iz mladosti i onih snimljenih kasnije može utvrditi da nije reč o istoj osobi!

Turk je u emisiji “Moja Hrvatska” na Laudato TV-u 2. juna govorio o dokazima prema kojima Josip Broz nije ista ličnost onoj koju smo kasnije znali kao „Tito“.– Odmah sam uočio da između bravara Josipa Broza i Tita nešto fali. Uzeo sam karaktere fizionomije, kakav je bio u licu, polazište mi je bila policijska kartoteka iz bombaškog procesa 1928. godine. Uporedio sam taj portret Josipa Braza iz 1928. da jednim od prvih Brozovih portreta kada je postao Tito. Između prve i druge fotografije prošlo je nekih 14-15 godina, ne više. Ako uzmete resice ušiju videćete da Tito ima izrazite, snažne resice, Josip Broz slabe. Broz ima izrazite izbočine na lobanji, Tito je bez izbočina. Meni ove fotrografije uopšte ne ukazuju da je to ista ičnost, već su dve različite ličnosti. To su stvari koje čovek ne može da sakrije – kaže Turk.

On, dalje, tvrdi da se i na osnovu visine bravara Broza i Tita može uočiti drastična razlika.

– Josip Broz je bio visok čovek, Tito nizak. Vidite na fotografiji da je Tito niži od svih sa kojima je sarađivao. Ako, pak, uzmemo fotografiju bravara Josipa Broza, vidimo da je viši od svih sa kojima je tada radio. To je uočila i CIA već u pedesetim godinama. Tokom 1978. godine neko je pravio izveštaj o Titovom načinu govora Tita. Pitao sam prijatleje stručnjake, on nije govorio jezikom svog roda, hrvatske Zagore, nego je govorio nešto između poljskog, ruskog i ukrajinskog, a tako kaže i analiza CIA – navodi Turk, dodajući i da je kod Broza postojala i jedna očigledna telesna „oznaka“ koju Tito nije imao.

– U policijskog kartoteci Jospia Broza pisalo je „Imade brazgotinu na kažiprstu…“. Dedijer u radnoj biografiji opisuje prvi susret sa Titom, prvo je primetio da je visok čovek i da mu nešto fali na kažiprstu. Ali samo u prvoj verziji, ostale verzije su iste, sem ovog detalja. Kada je francuski nobelovac i ministar u De Golovoj vladi Andre Marlo video Ttita, rekao je: „Pa, to nije ista osoba s kojom sam ja ratovao u građanskom ratu!“ – navodi Boštjan Marko Turk.

KOMENTARI18 komentara

 1. Bravo za nas says:

  Zar jos o bravaru-klaviristi. Ceo svet nam se smeje da nam je vladao Hazar odgojen u baskijskom jezuitskom samostanu. Majka mu je poljska jevrejka, a otac najverovatnije Cercilov brat. Jedina razlika je sto je vladao bolje od ovih nasih politickih kepeca. Imao je petlju da se suprotstavi strancima, a ne samo da progoni svoj narod kao ove balkanske ulizice. Bio je jedini koji se zabranio $ i ostale prestampane valute, a da mu dlaka sa glave nije falila. E, kada su se njegovi dokopali FED-a i on je pukao kao i drzava.

  • Kosovac says:

   @ Bravo za nas, …..I ja se pitam dokle, ali se onda jave srpski zombi i nastave da guslaju. Eno onomad Ivica Dačić održao sentimentalan srceparajući govor, samo što mu suze nisu potekle. Bilo je toliko dirljivo, da je čak i meni kapnula jedna suza s' qrca. ……………Prokletstvo Srbije može da se prekine tek onda kada poruše „Kuću Cveća“. Prokletstvo Crne Gore može da se prekine tek onda kada sazidaju Njegoševu kapelu.

   • Istina oslobađa says:

    Posle bitke je lako biti general. Zadužio je narode i narodnosti države Jugoslavije i još narednih 100 godina, se nemožemo razdužiti. Projekt sa kojim nas zapad drži u šaci i kroji nam gaće ima da pukne kao demonstracije u USA

    • milos says:

     Jeste zaduzio ali je iza njega nesto i ostalo , iza ovih demokrada nece ostati ni kamen na kamenu

     • Zaliv says:

      Najvece zlo koje je snaslo Srbe i Srbiju eto to ce ostati iza njega

      • persida says:

       Srbi ga i dalje vole, kao sto vole Vucica. Srbi samo vole one koji ih unistavaju, duboko bolestan narod. Vecina je takva, izbinjavam se izuzecima kojih je premalo da bi se opsta slika promenila.

       • zaliv.net says:

        @Perso, ti zeno nisi bas cista kad mozes da poredis Tita i Vucica....Vucic je ipak Srbin, dalje od toga i ne moramo jer taj Vucic je ipak ucionio dosta dobrog za Srbiju iako se mnogima ta cinjenica ne svidja tj smeta im

        • šiško says:

         Hajde, nabroj nam 3 dobre stvari koje je Vučić učinio. Mislim da nisu valjali ni Broz ni Vučić. Obojica zlikovci, uništivači Srbije i Srba.

         • zaliv.net says:

          @shishko po kom osnovu je Vucic zlikovac?

          • šiško says:

           Prvo ti odgovori na moje pitanje koje su 3 dobre stvari koje je on učinio za Srbiju.

          • šiško says:

           Vidim da ne možeš da se setiš ničeg dobrog, evo ja ću tebi da nabrojim samo deo zla koje nam je on naneo: rasprodao je sve što je mogao, preduzeća, rudnike, vode, šume, vazdušni prostor, čak i nas je prodao Kinezima kao pokusne kuniće, a novac od svih tih transakcija je završio na njegovim privatnim računima. Opljačkao je penzionere, a i taj novac strpao sebi u džep. Potpuno je uništio i onu tanku vezu KiM sa Srbijom i šiptarima (pro)dao sve što im je bilo potrebno za nezavisnu državu tj. veliku albaniju. Potpisao je marakeški i dablinski sporazum o prijemu miliona migranata, čime nas je unesrećio trajno za sva vremena. Potpuno je satro kulturu, prosvetu, zdravstvo, sve grane privrede i poljoprivrede. Pokrenuo je čitav niz promašenih investicija kao što je Beograd na vodi, pokupio pare, a našem potomstvu ostavio probleme. Srušio je i ono malo pravne države kršeći ustav svakodnevno, na sitno i na krupno. Doveo nam je najnesposobnije, najkorumpiranije i moralno najsumnjivije ljude na čelo države, čime nam je zadao dodatne glavobolje kako da ih se oslobodimo. Od Srbije je napravio veliku praonicu para, a narkodileri su postali i on i svi u njegovom okruženju. Sve je srušio i upropastio, a ništa dobro nije uradio.

       • bilje says:

        BRAVO

 2. M says:

  To s lamentiranjem o Titovim porijeklu bi bilo debilno,da nije jadno!Što se svi ti teoretičari s svojim teorijama nisu javili dok je Tito bio živ,pa mogli su to naročito stranci iz inozemstva,izvan dohvata Titove represivne ruke!Pa da Tito odgovori na to!A sad kad ga nema da odgovori,da mu ovako lijepe etikete razne slabići razni,to je jadno!To je kao da sad ja kažem da je Nikola Tesla vanbračni sin Rotšilda iz vremena njegovog planinarenja Velebitom,i da je zato Nikola Tesla tako pametan jer je Rotšild gmazohibrid!To bi zbilja bilo debilno i jadno od mene,da se uopće bavim Teslin privatnim stvarima,a ne javnim djelovanjima i djelima!

  • spira says:

   I za života se znalo da "bravar" koji svira klavir a nezna ni Hrvatski da nije iz Kumrovca. ........https://www.youtube.com/watch?v=6S94hulvSAk

 3. padre says:

  Da je naučnik, bavio bi se naukom, a ne kretenizmima!

  • šiško says:

   A čemu treba da služi nauka? Valjda da bismo bolje razumeli svet. Pa i ovo treba tome da posluži. Druga je stvar što ovakav pristup nije ni nalik naučnom. Naučnik se udubljuje u problem i pokušava da ga prikaže i objasni iz svih uglova i u svim dimenzijama. Ali možda je ovo samo novinarska verzija nekog naučnog rada. Ili se uopšte i ne radi o naučnom radu, nego o uzgrednom razmišljanju jednog naučnika u trenucima odmora i razonode.

 4. uddu says:

  U pravu je ovaj M.Što niko nikad o ovome nije govorio dok je Tito bio živ ,pa i godinama posle toga,čak su i oni iz inostranstva čutali!A što se tiče zaduživanja,taj dug se javno znao a ne kao dug ovih današnjih "budalokolovođa".Mi današnji dug ne znamo,samo ga ,nažalost,osećamo i osetiće .ga i naša deca,i naši unuci.Tito danas samo služi nekima pre izbora da bi dirnuli ove starije u nekakvu nostalgiju iz titove ere a posle tu njihovu nostalgiju koriste da bi i dalje vladali.

  • Suzuki Vitara says:

   udddu, to da se u inostrnstvu cutalo o Brozovom dvojniku nije tacno, ali ga nisu napadali, dokle god je radio za njih, a protiv Srba, a to je bilo do kraja njegovog zivota, a i posle toga [ ti i slicni ste egzemplar za to ].

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *