СЛОВЕНАЧКИ СОЦИЈАЛИСТИ ТРАЖЕ од председника, премијера и владе да ПОВУКУ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА

СЛОВЕНАЧКИ СОЦИЈАЛИСТИ ТРАЖЕ од председника, премијера и владе да ПОВУКУ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА

26 октобра 2018

Социјалистичка партија Словеније упутила је позив председнику, премијеру и члановима Владе те земље да се заложе да Република Словенија по угледу на све већи број земаља повуче признање Косова и подржи територијални интегритет Републике Србије.

У писму те странке се наводи да је Словенија 2008. године начинила велику грешку признањем независности дела територије Републике Србије, братске земље.„Косово и Метохија је саставни и неодвојив део Србије, као што пише у Резолуцији 1244 УН“, истиче та словеначка ванпарламентарна странка.

У поруци се напомиње да Косово и Метохија, „јужна покрајина нама братске земље“, према међународном праву није имала никакво право да се изјасни као држава и додаје се да је 10 година након признавања још очигледније да је Косово од почетка југословенске кризе 1980-их било инструмент Запада.

На Косову САД база Бондстил ствара немире на јужној граници Србије и на самом Косову и оваква пракса је усмерена ка братској Србији, братској Русији, Словенији и Европи, пренео је Танјуг.

„Европа је буре барута, Балкан је детонатор и са садашњом ескалацијом ситуација постаје врло опасна, чак и за грађане Републике Словеније. Зато Западу треба дати јасан сигнал да се нећемо потчинити његовој политици“, истиче Социјалистичка партија Словеније.

(Спутњик)

KOMENTARI5 коментара

 1. gomez says:

  "...ističe ta slovenačka vanparlamentarna stranka..." - i sve ti je jasno, da ne gubimo dalje vreme...

 2. triglav says:

  "slovenački socialisti" su na poslednjim izborima od 890727 sakupili 1433 glasova. (= 0,16%)

 3. rajko says:

  Razbijanje SFRJ, a pogotovu priznavane Kosove je nevidjena istorijska svinjarija koja će se čovečanstvu obiti o glavu jer će za večna vremena predstavljati presedan na koji će se mnogi pozivati.

 4. Zimska Idila says:

  Samo vi nastavite da se fircate u bulju, zmajceki, nemojte da se uzbudjavate, snacicemo se mi (fala Bogu) i bez vas!

 5. Aleks says:

  Zimska Idila ti si legenda zmajceki😁 de se seti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u