СЛОВЕНАЧКИ СОЦИЈАЛИСТИ ТРАЖЕ од председника, премијера и владе да ПОВУКУ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА

SLOVENAČKI SOCIJALISTI TRAŽE od predsednika, premijera i vlade da POVUKU PRIZNANJE KOSOVA

26 oktobra 2018

Socijalistička partija Slovenije uputila je poziv predsedniku, premijeru i članovima Vlade te zemlje da se založe da Republika Slovenija po ugledu na sve veći broj zemalja povuče priznanje Kosova i podrži teritorijalni integritet Republike Srbije.

U pismu te stranke se navodi da je Slovenija 2008. godine načinila veliku grešku priznanjem nezavisnosti dela teritorije Republike Srbije, bratske zemlje.„Kosovo i Metohija je sastavni i neodvojiv deo Srbije, kao što piše u Rezoluciji 1244 UN“, ističe ta slovenačka vanparlamentarna stranka.

U poruci se napominje da Kosovo i Metohija, „južna pokrajina nama bratske zemlje“, prema međunarodnom pravu nije imala nikakvo pravo da se izjasni kao država i dodaje se da je 10 godina nakon priznavanja još očiglednije da je Kosovo od početka jugoslovenske krize 1980-ih bilo instrument Zapada.

Na Kosovu SAD baza Bondstil stvara nemire na južnoj granici Srbije i na samom Kosovu i ovakva praksa je usmerena ka bratskoj Srbiji, bratskoj Rusiji, Sloveniji i Evropi, preneo je Tanjug.

„Evropa je bure baruta, Balkan je detonator i sa sadašnjom eskalacijom situacija postaje vrlo opasna, čak i za građane Republike Slovenije. Zato Zapadu treba dati jasan signal da se nećemo potčiniti njegovoj politici“, ističe Socijalistička partija Slovenije.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. gomez says:

  "...ističe ta slovenačka vanparlamentarna stranka..." - i sve ti je jasno, da ne gubimo dalje vreme...

 2. triglav says:

  "slovenački socialisti" su na poslednjim izborima od 890727 sakupili 1433 glasova. (= 0,16%)

 3. rajko says:

  Razbijanje SFRJ, a pogotovu priznavane Kosove je nevidjena istorijska svinjarija koja će se čovečanstvu obiti o glavu jer će za večna vremena predstavljati presedan na koji će se mnogi pozivati.

 4. Zimska Idila says:

  Samo vi nastavite da se fircate u bulju, zmajceki, nemojte da se uzbudjavate, snacicemo se mi (fala Bogu) i bez vas!

 5. Aleks says:

  Zimska Idila ti si legenda zmajceki😁 de se seti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *