Словеначким полицајцима веће плате због грешке

Slovenačkim policajcima veće plate zbog greške

14 novembra 2016

slovven-polic_620x0

Više od šest hiljada policajaca u Sloveniji primalo je tri meseca previsoke plate zbog greške koja je kasno otkrivena, nakon čega je bilo neophodno da im poslednja plata bude znatno smanjena, prenose slovenački mediji.

„Ako je policajac u proseku tri meseca dobijao na platu 150 evra više, to znači da je u masi preplaćeno skoro tri miliona evra. Teško mi je da poverujem da to niko nije primetio. Verovatno su svi ćutali sve dok greška nije ispravljena kod isplate plata za prošli mesec“, rekao je za ljubljanski „Dnevnik“ neimenovani član policijskog sindikata.

Dodao je da bi sve trebalo dodatno proveriti jer je nešto sumnjivo, a mnogi koji su poslednji mesec dobili nižu platu ne veruju u dato objašnjenje.

Slovenački policajci su do sredine ove godine više meseci bili u belom štrajku, zahtevajući više plate. Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije je navelo da je do greške došlo kod plata za jul, avgust u septembar zbog „greške u aplikaciji“ kojom su zaposlenima bili obračunati udvostručeni dodaci na rad noću, rad nedeljom i za državne praznike, kao i neki drugi dodaci.

U proseku je reč o 68 evra preplaćenih dodataka po policajcu, ali su neki dobijali i do 300 evra više, pa će im se omogućiti da preplaćene iznose vrate na rate, potvrdili su u Ministarstvu unutrašnjih poslova za mariborski dnevni list „Večer“ od subote.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *