СЛОВЕНЦИ изнели шокантне тврдње у вези Јасеновца и партизана!

SLOVENCI izneli šokantne tvrdnje u vezi Jasenovca i partizana!

5 novembra 2016

juzna-kapija-logora_big

Slovenački publicista Roman Leljak, poznat po publikacijama o zločinima iz posleratnog vremena, izjavio je da radi na pripremama za film o Jasenovcu kao „partizanskom logoru“ koji je, po njegovim rečima, zatvoren tek 1948. godine na osnovu naređenja samog Josipa Broza Tita.

Po njegovim rečima, film će se baviti jasenovačkim logorom od 9. maja 1945. godine, pa do 21. avgusta 1948. godine, kada je kako tvrdi Leljak, Broz naredio njegovo zatvaranje.On je naveo da će to biti film prvenstveno za hrvatsko tržište, dodavši da je Jasenovac kao ustaški logor za Hrvatsku „bolna tačka“, ali da postoje dokazi da je zatvoren tek 1948. godine, tri godine posle rata.

Leljak je objavio više knjiga s tematikom delovanja tajnih službi iz vremena komunizma, o ratnim i posleratnim likvidacijama i masovnim grobnicama iz tog perioda u Sloveniji, a nedavno je izdao i knjigu i dokumentarni film „Huda jama – strogo čuvana tajna“.

Leljakovo delovanje na otkrivanju „tajni prošlosti“ u Sloveniji podržavaju desne stranke i udruženja koje su za lustraciju i distanciranje od totalitarističkog bivšeg režima, dok levica, antifašistička i partizanska udruženja navode kako on o posleratnim događajima piše kao „amater“, a ne stručnjak, ne uvažavajući istorijski kontekst, navodi Hina.

KOMENTARI9 komentara

 1. obren says:

  50 domobrana je cyvalo Jasenovac a Josipovi sumci nisu ispalili metak na Jasenovac kao Staljin na Poljski geto - cekali da sto vise fasisti pobiju. zasta ti takozvani borci primaju penzije niko i nezna. imaju i svoju bolnicu i velike penzije al zasto to niko nezna. Sve UBICE UDBE SU BILI GENERALSKA DECA OD OCA NESLEDILI. 1 NEMAC POGINUO U BG ZA 4 GODINE RATA ALI ZATO SUMADISKI SELJACI I DOMACINI POSTRADASE,

 2. jovo says:

  to je tacno da je tito pobijo srbe sa svojim saveznicima srbi trebaju traziti odstetu od titinih saveznika sza genocid u srbiji i srbskoj krajini

  • Alpinist says:

   Tebi nikako ne ide u glavu da ne postoji pravna osnova za bilo kakvo vaše potraživanje. Vi uporno hoćete po svome, iako ne možete. A kad vidite da vam zakoni ne pašu, onda se dižete na oružje. Pravi primitivci.

 3. Nemanja says:

  Au sto se israste :)

  • Goran says:

   ,,,,ma ovaj zadnji je bio cist proljev garant :-)

 4. Željko says:

  @ obren Oprostite da li vam je točna ta info da je samo 1 Nijemac poginuo ( ubijen ) u BG za 3,5 godina koliko su Nijemci bili u BG?

 5. Zoran says:

  Leljak Roman - nije baš Slovensko ime...smatram da je obično domobransko đubre sa slovenske desnice , spreman da prima prvi metak. Bakarič, Krajačič i Tito so kidnepovali NOB za stvaranje velike rvatske, sve na račun Srba in nas Slovencev. Ne bomo pozabili: Kordun, Lika, Slavonija, Dalmacija...Međimurje, Istra! V bližini Buzeta(Istra) so rvatski partizani iztrebili slovensko vas brez razloga- niso bili usrani rvati.

  • ralence says:

   Da nagradi Hrvate za zlocine protiv Srba Tito je pripoio Istru,Dalmaciju,Krajinu I Slavoniju I napravio novu Banovinu Hrvatsku tamkozvanu Republiku Hrvatsku. Najveci broj stanovnika Istre sacinjvali su Italijani koje su hrvatski Komunisti posle rata proterali I oduzeli im svu imovinu. Isto tako su prosli Italijani iz Dalmacije i Nemci iz Slavonije. Tako su Tito i Bakaric gradili Hrvatsku a nisu dirali Madjare,Albance i Muslimane koji su bili Fasisti i borili se. Na strani Nemacke.

 6. Gordan says:

  Božidar Simić je napisao dobru knjigu o tome...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *