Словенци купују Телеком!?

Slovenci kupuju Telekom!?

12 novembra 2015

Telekom-Srbija 65Vodeći slovenački telekomunikacioni provajder, Telekom Slovenije, podneo je zajedničku obavezujuću ponudu sa američkim fondom Apolo za kupovinu Telekoma Srbija, saznaje agencija STA iz nezvaničnih, ali dobro obaveštenih izvora.

Kako navodi slovenačka novinska agencija, takvu odluku je juče doneo Nadzorni odbor Telekoma Slovenije, a „zeleno svetlo“ za dostavljanje ponude dao je takođe i Nadzorni odbor Slovenačkog Suverenog Holdinga (SSH).

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujucih ponuda za ucešće u prodaji kapitala Telekom Srbija i ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

Za kupovinu ove srpske kompanije zainteresovan je i Telekom Kine, čiji su se rukovodeći ljudi tim povodom prošle nedelje sastali sa nadležnim predstavnicima Vlade Srbije u Beogradu.

Reprezentativni sindikati tog državnog preduzeća u privatizaciji se protive prodaji kompanije, a premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da Telekom neće biti prodat ako se ne dobije dobra cena za tu firmu.

KOMENTARI2 komentara

  1. triglav says:

    opet entiteti, kao "slovenci", "amerikanci", "rusi" kupuju ... a pitanje je ko je u biti, stvarna osoba iza ovih substantiva i što tu osobu povezuje sa slovencima, amerikancima ili rusima.

  2. Za Srbiju says:

    Nismo samo zapadna kolonija, već i kolonija njihovih kolonija, slovenije i hrvatske. Bravo za Srbiju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *