СЛОВЕНЦИ ОТКРИЛИ ШТА СЕ ДЕШАВАЛО на састанку лидера Балкан! НЕ ПИШЕ НАМ СЕ ДОБРО!

SLOVENCI OTKRILI ŠTA SE DEŠAVALO na sastanku lidera Balkan! NE PIŠE NAM SE DOBRO!

15 juna 2017

Stanje u jugoistočnoj Evropi poslednjih godinu dana se promenilo na gore, ocenio je u sredu ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec.

On je posebno apostrofirao unutrašnje napetosti u BiH, odnose Beograda i Prištine i nestablnost u Makedoniji.

Erjavec je govoreći pred parlamentarnim odborom za spoljnu politiku odgovarao na pitanja o nedavnom samitu predsednika država Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo-Brioni, rekavši da su se tom prilikom pokazale suprotnosti i različiti stavovi lidera.

Pročitajte još: „Oštra rasprava, teške reči sa Tačijem, podržao me Ivanov“

Iznoseći detalje sa tog samita, Erjavec je rekao da su se po prvi put nakon 2004. godine opet mogli osetiti elementi neprijateljstva, netolerancije i napetosti.

Erjavec, koji je zajedno s kolegama iz regiona prisustvovao zatvorenoj raspravi predsednika i ministara spoljnih poslova, iznoseći svoje impresije iz rasprave predsednika različitih država u regionu, ocenio je da su se prilike u regionu u poslednjih godinu dana znatno promenile i to na gore.

„Pre se činilo da region ide u meru evroatlantskih integracija i vladao je duh saradnje, ali nakon ovog sastanka možemo biti zabrinuti“, kazao je Erjavec.

Posebno je istakao unutrašnje političke napetosti u BiH i Makedoniji, napete odnose Beograda i Prištine, što je posebno bilo uočljivo na tom sastanku, prenela je HINA.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Cim pocne rat, bice nam svima bolje. Sve ostalo su fraze dokonih politicara koji zive na grbaci naroda.

 2. Pitagora says:

  Gluposti! Ima li nečega što nismo znali? Sigurno ima, ali ne u ovom besmislenom članku.

 3. kuka says:

  Evo komentara sa jednog drugog portala sa kojim se ja uglavnom slažem: "Mi nemamo predstavu šta se u Srbiji radi. Uvaljivanje nuklearnog otpada je najopakiji zločin koji se može zamisliti. Nemačka se odavno nameračila da nama uvali sav svoj nuklearni otpad, a imaju ga u ogromnim kiličinma. Kod njih je na snazi takozvani atomski zakon kojim je regulisan rad nuklearnih elektrana i postrojenja i odlaganje nukl. otpada kojim je predvidjeno zatvaranje svih nuklearnih elektrana. Prvobitno je bilo predvidjeno da sve nuklearne elektrane moraju biti zatvorene do 2015. i neke su zaista i zatvorene do tog roka (mislim njih 5-8), a gde je smeštena demontirana elektrana nisu javili. Ali je ostalo na stotine elektrana koje tek treba zatvoriti. Pritom treba i trajno odložiti i sav dotad privremeno odloženi otpad i sve zagadjene elemente elektrane (beton, metal). To su milioni tona smrti i bolesti koje nameravaju da smeste kod nas. Ovom dronjku od čoveka AV su sigurno već odavno dali neki novac da im u tome pomogne. Zbog tog novca se on topi od miline u prisustvu Nemaca, a naša zemlja i naši ljudi propadaju. I tek će propadati. Nemačka sigurno neće biti jedina koja će koristiti za njih jeftine usluge ovih bitangi koje vladaju Srbijom. Francuska ima još više nuklearnih elektrana. I ostale evropske zemlje (osim Austrije) ih imaju i mnoge se zatvaraju, a nuklearni otpad i one moraju negde odlagati. Odavno je u Špiglu osvanuo naslov da je Balkan predvidjen za nuklearni WC Evrope. Pozivam novinare da ovu temu tretiraju kao prioritetnu, da istražuju šta je vlast dosad uradila i šta planira da uradi i da nas obavesti o svemu potanko." Pozivam i gradjane da svako smeštanje otpada ili sumnjive naročito noćne aktivnosti slične vrste prijave medijima i oglase preko Interneta. Situacija je toliko alarmantna da svi moramo da se uključimo.

  • kuka says:

   Pardon. Pogrešno plasiran komentar. Moderator može da ga izbriše, ali s obzirom na to koliko je tema važna i goruća, možda je bolje da ga ostavi. Pitanje nuklearnog otpada, uostalom, diktira kompletnu politiku prema Srbiji, pa nije neumesno o njemu otvoreno govoriti i u ovom kontekstu.

  • ekson says:

   Odlican komentar,i zapazanje i ja sam malopre citao o otpadu i kako planiraju da ga daju nama na cuvanje.Ni malo ne sumnjam da ce ova vlast napuniti dzepove dolarima,i napuniti nase planine i rudnike nuklearnim otpadom.Ne verujem im ni malo....

 4. Vojna I ojdeSe says:

  Biche sve u redu... Idemo nA Mars

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *