СЛОВЕНЦИ ТВРДЕ: Босанска обавештајна служба најбоља на Балкану! ЕВО КО СТОЈИ ИЗА ЊИХ

SLOVENCI TVRDE: Bosanska obaveštajna služba najbolja na Balkanu! EVO KO STOJI IZA NJIH

25 maja 2019

Iztok Podbregar, bivši direktor obaveštajne agencije Slovenije (SOVA), bivši general, vojni pilot i trenutno profesor i dekan na Univerzitetu u Mariboru u opširnom intervjuu za slovenačko Delo govorio je o bezbednosnim pitanjima, a dotakao se i regiona.

Podbregar smatra da teritorija Slovenije nije najsigurnija zbog brojnih pretnji i da je potrebno raditi na novim bezbednosnim sistemima. Govorio je i o levom, desnom, ali i verskom ekstremizmu.Rekao je da su Slovenija, ali i region veoma izloženi radu obaveštajnih, ali i kontraobaveštajnih službi. Posebno je govorio o stanju obaveštajne službe Slovenije s obzirom na burne odnose, pre svega sa Hrvatskom.

Na konkretno pitanje koja je obaveštajna služba najbolja u regionu, Podbregar jasno odgovara da je to ona u Bosni i Hercegovini.

– Nesumnjivo bosanska, prošla je rat i izgradila se, a istovremeno radi uz snažnu podršku partnerskih službi u Evropskoj uniji i SAD-u, koje opremaju i obučavaju bh. obaveštajce – poručio je bivši čelnik SOVA.

KOMENTARI6 komentara

 1. istina says:

  Veće gluposti nisam pročitao...možda je ovo neka prvoaprilska šala ali neznam od kada su slovenci eksperti za obaveštajne službe? Oni nisu mogli da zadrže talas od 1000 migranata a o komentarima obaveštajnih službi koje oni iznosne da ne komentarišem. Najbolja obaveštajna služba na balkanu je sigurno FSB ostale mogu da se sakriju...

  • harry neron says:

   Zašto bi sprečavali migrante kada jim ti isti migranti trebaju ko sahari voda. Još uvek postoje prosta radna mesta koja se ne mogu robotozovati i avtomatizovati i platena su ispodprosečno. Za sva ta radna mesta trebaju se migranti i radi toga razloga se masovno uvoze u sve zemlje EU ne samo Sloveniju.

   • mrzim sve hrvacko says:

    Slovenci misle na službu Republike Srpske, ne verujem da govore o muslimansko-KROmanjonskoj federaciji

  • Djoka says:

   Uopste nije glupost. Razmisljaj malo sire ! Ko obucava teroriste u celom svetu, ko momentalno u Bosni i Na KiMu ? Pa americki psi rata ! Ko je smislio unistenje juge ? unistenje Srbije ? otimanje Kosova ? Pa ko komanduje muslimanima celog sveta ? Pa jevreji pobogu, preko svojih najacih kolonija, amerike, engleske i celog komonvelta, a sada i sa eu ! I sad ta masinerija ubijanja, klanja, unistavanja svih postenih ljudi na planeti, da nema svoju jaku organizaciju u muslimskom delu Bosne ?

 2. Dusan says:

  Nama rusija treba pod hitno Poslati s400 i eskadrilu mig35

 3. padre says:

  Koga oni to obaveštavaju, i o čemu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *