SLOVENIJA: Premijerka ostavku objavila na Tviteru

SLOVENIJA: Premijerka ostavku objavila na Tviteru

5 maja 2014

Alenka-Bratušek-1Alenka Bratušek poručila je preko Tvitera građanima Slovenija da je podnela ostavku na mesto premijerke. “Ako zaista svi misle ono što govore idemo na izbore pred leto. Građanke i građani će reći ko će da vodi vladu i to je jedino ispravno. Lep dan”, napisala je na društvenim mrežama Bratušekova iz Pariza, gde je na službenom putovanju.

O ostavci je obavestila i predsednika Slovenije Boruta Pahora i predsednika parlamenta Janka Vebera, zamolivši ga da poslanike što pre o tome obavesti. Odluka o datumu izbora biće donesena u parlamentu, ali saglasnost još nije postignuta. Naime, mnogi smatraju da nema dovoljno vremena da se organizuju vanredni izbori, a i političke stranke žele da imaju više vremena za trgovanje i sklapanje novih koalicija.

Nova politička kriza u Deželi dolazi u vreme kada je vlada Bratušekove imala prve rezultate, a to potvrđuje i Brisel. Naime, nakon dugo vremena recesije, Slovenija bi mogla ove godine da zabeleži rast, a lošije rezultate od nje u EU imaće samo Hrvatska, Italija, Finska i Kipar. Nova kriza mogla bi zaustaviti pozitivne tokove i odraziti se na ionako krhku slovenačku ekonomiju.

Šef opozicije Janez Janša takođe na društvenim mrežama komentariše ostavku vlade i tvrdi da premijerka i ministri pripremaju teren za nove fotelje. Tako Janša smatra da Bratušekova želi da postane komesarka u novoj Evropskoj komisiji, a dosadašnji šef diplomatije Karl Erjavec ambasador Slovenije u Srbiji.

ANTRAKS U PISMU?

Ljubljanska policija je u ponedeljak rano ujutru obaveštena da je pronađen prah u pismu naslovljenom na Skupštinu opštine Ljubljana. Nije poznato da li je pismo bilo upućeno gradonačelniku Zoranu Jankoviću, a policija i vatrogasci proveravaju da li je reč o antraksu.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *