СЛОВЕНИЈУ ЗЕЛЕНОГ ШОЛТЕСА СТВОРИЛИ СУ СРБИ, а он Србима геноцид…

SLOVENIJU ZELENOG ŠOLTESA STVORILI SU SRBI, a on Srbima genocid…

1 decembra 2018

Igor Šoltes je poslanik slovenačkih Zelenih u Evropskom parlamentu. Poslanik u jednom ogromnom birokratskom telu koje ni o čemu ne odlučuje – sve je kod njih odlučeno: malčice u Nemačkoj, a sve drugo, i to ogromno sve drugo, u Vašingtonu. Tim „europskim“ nazovi-poslanicima ostaje da zagorčavaju put onima, a pre svih Srbiji, koji u taj pounijaćeni mastodon navaljuju a da, verovatno, ni sami ne znaju zbog čega. I to u vreme kad Velika Britanija ode iz njega i kad neke od drugih članica udaraju iz sve snage po njemu, kao, na primer, Mađarska, Poljska, Italija…

I taj zeleni Šoltes je u deklaraciju o Srbiji, a izveštaj o tome šta je Srbija učinila na putu ka Evropskoj uniji podneo je Dejvid Mekalister, izvestilac za Srbiju, i to veoma pozitivan izveštaj, uspeo da ubaci, taj Šoltes, i „svoj“ amandman o tome da se Srbiji uslovi prijem u EU priznanje genocida u Srebrenici. I rezolucija je s tim amandmanom i usvojena.Dakle, Slovenac, čiju su državu stvorili Srbi, Srbija, koji su oslobodili slovenačka plemena rasuta po Alpima, plemena koja su vekovima služila Austrijancima, Italijanima, delom Mađarima, Nemcima… plemena koja nikad u istoriji nisu imala svoju državu, on se prvi i jedini javio da se u rezoluciji unese i „genocid“ u Srebrenici.

Dakle, Slovenac, čija je socijalistička republika Slovenija prva krenula, devedesetih godina, u secesiju i prva sa svojim paravojnim teritorijalnim jedinicama izvršila udar na svoju međunarodno priznatu suverenu državu – SFR Jugoslaviju. I na njenu Jugoslovensku narodnu armiju. Koju su i oni služili i u kojoj su zauzimali, kao starešinski kadar, kao generali i admirali i najviše komandne i razne druge rukovodeće položaje. Za koju, falsifikujući istoriju, pišu i govore kako je ta „armada“ stigla, početkom devedesetih, sa istoka i napala njihovu mirnu „deželu“. A za mučko ubistvo blizu pedeset nenaoružanih devetnaestogodišnjaka (Srba, Hrvata, muslimana, Makedonaca…), koji su tek pristigli na odsluženje vojnog roka, nikad niko u Sloveniji nije odgovarao.

Dakle, Slovenac, čija dežela nikad više neće živeti onako dobro kao što je živela u socijalističkoj Jugoslaviji. U kojoj je njegov zemljak Edvard Kardelj (i ne samo on, jer tu su i Mitja Ribičič, Franc Leskošek, Sergej Krajger, Stane Dolanc… a o ovima pred raspad Jugoslavije da se i ne priča) krojio je po Beogradu kapu isključivo Srbima.

Dakle, zeleni Šoltes, koji se nije setio pa da pomene masovna ubijanja koja su počinili Slovenci, Mitja Ribičič i ostali, u maju 1945. godine nad od Britanaca zarobljenim pa Titovim partizanima isporučenim ustašama, domobranima, četnicima, pripadnicima slovenačke Bele garde, njihovim domobranima… bez suda i suđenja, po jamama bezdankama oko Kočevja.

Sećam se, jedne godine, osamdesetih, prošlog veka, književnih susreta po Kosovu i Metohiji, na kojima su učestvovali književnici iz svih republika i pokrajina ondašnje Jugoslavije. Svi književnici voze se , od mesta do mesta, rasklimanim starim autobusom, a za Slovence je bio obezbeđen nov automobil. A da se ne priča o mnogo čemu što se dešavalo u vreme postojanja i jedne i druge Jugoslavije kad su u pitanju odnosi Slovenaca i Albanaca, odnosno kad su Slovenci Albancima ispoljavali bezrezervnu podršku, savetodavnu i materijalnu pomoć u svemu i svačemu, samo nek se radi protiv Srba i Srbije.

I sad je taj zeleni Šoltes izvestilac Evropske unije za takozvano Kosovo. I očekivati od njega pravedan i istinit izveštaj o tome kako je srpskom narodu u južnoj srpskoj pokrajini isto je kao da ste dali Ramušu Haradinaju da sam, svojom rukom, napiše taj izveštaj.

A što se Srebrenice tiče, zna i sud kakav je on i čiji je on sud. Jer genocid je nešto drugo. Da, bio je to težak zločin. I s mnogo manje žrtava od za potrebe Klintona, njegove Bele kuće, i za potrebe muslimana, odnosno Bošnjaka, napisane brojke. Naravno da sve to dobro zna i zeleni poslanik Igor Šoltes. Ali veoma je unosan biznis udarati po Srbima i Srbiji. Dok za Nasera Orića, koji je upravo oslobođen, i srpske žrtve u Srebrenici i po bezbrojnim selima tog kraja neko bi mogao pomisliti da Šoltes nikad nije čuo. Čuo je on, čuo. Ali…

Ali Šoltesu neće smetati njegovi mladi Slovenci koji će za nešto manje od mesec dana pohrliti put Beograda i još nekih srpskih gradova. Na doček Nove godine. Jer toliko slobode, toliko radosti, toliko pesme i piva do zore, pa još i dalje (i treba da je tako!), ne postoji u Ljubljani ni u bilo kom slovenačkom mestu. Gde je odlazak na spavanje u 21:00. Jer Slovenija je danas u vlasništvu Evropske unije. A Evropska unija u vlasništvu Sjedinjenih Država.

A onda se Srbiji još nakalemi priča o Rusiji (sa kojom Slovenija ima veoma dobre trgovinske odnose), Belorusiji, pa Ukrajini, pa tu je Krim… Pa kad Srbija dođe na red za prijem u EU, tu će biti možda još samo Nemačka, Holandija, Slovenija, Bugarska,  Ukrajina, Crna Gora…

(M. Kordić. Intermagazin)

KOMENTARI15 komentara

 1. trikornjanin says:

  Cekajte ljudi bre. Ovde se niko ne pita hoce li Srpski narod da dozvoli EU da udje u Srbiju. Akoi udju onda smo gotovi, to pokazuju svojim panasanjem pojedinci koji se na ocigled bombardovanog naroda iz sve snage grle i ljube sa njima - pa jer ima nesto pokvarenije od toga, ajde kazite.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Janezi su navikli da budu austrijski konjušari ko i hrvati, nije ih trebalo spašavati od austrougarske, odnosno, austrougarska jeste uništena u ratu, ali nije trebalo da ih primimo u Kraljevinu Srbiju i od nje pravimo Kraljevinu SHS. Koliko su ta 2 narodića poremećena govori i to što oni tu državu nazivaju Kraljevinom slovenaca,hrvata i Srba !!! Zamislite poremećene umove, koliko bezobrazluka i bestidnosti taj katolički ološ mora da ima u svojim bolesnim umovima, da svoju bedu postavljaju ISPRED državotvornog naroda te države,naroda koji je jedini među njima ratovao protiv te austrougarske, dok su oni poslušno služili u okviru armije te carevine,čineći teške zločine i svinjarije,pokušavajući tako svojoj deci kojoj su uskratili istinu u obrazovnom sistemu, da posreduju misao o svojoj vrednosti !!!

 3. Vesko says:

  Na stranu moralna strana tog 'podviga' jednog 'zelenog' neonaciste iz Slovenije, sa prakticne strane mislim da je to izuzetno korisno za nas. On je dupeglavac kao i 99% tih vazala nemackog EU Rajha, pamet mu je kratka. Ako misli da nas je isprovocirao ili ponizio ili zabrinuo, grdno se prevario.

 4. Aleksandar says:

  Ne vidim razlog zašto Vama smetaju Slovenci. Zašto Srbi ne postave jedno drugo pitanje? Šta traže Srbi u EU? Čemu ovakvi tekstovi, zašto krivimo druge za svoje probleme? Šta su nam krivi Slovenci? Što smo ih oslobađali, što ima je kralj poslao 5000 vojnika? Šta smo mi od njih u istoriji dobili? Nisu problem Slovenci, Hrvati, Muslimani, Makednoci, Crnogorci. Ja i ne bih išao tamo gde taj odpad od naroda ide. Gledajmo svoja posla. Bavimo se sobom, živimo kao pravi vitezovi Pravoslavci, Srbi Božiji sinovi. Čistimo svoje dvorište. Piši o svom velikom vođi, šta on radi. Pusti Slovence da muče svoju muku. Nije njima lako. Ni rođena majka ih ne voli.

  • Pastrovic says:

   Bravo gospodjo, gospodjice ili kako god da je!

  • harry neron says:

   Da bi poznao istoriju drugače bi pisao tekstove. Familija Karađorđević je bila produžena ruka parpanojičnih engleza koji su sve uradili u ono vreme da dođe do prvog svetskog rata i da oni kao pomorski narod što je više moguče ograniče pristup moru narodima kontinentalne Europe, pre svega germanima. Iz tog razloga ej bila formirana posle rata Jugoslavija, zbog istog razloga je Italija dobila JUžni Tirol i teritorije na istočnoj obali jadrana sve je bilo urađeno da englezi zadrže potpunu kontrolu mora. I deo toga plana bilo je i slanje srbske vojske do alpi da se kontroliše germane što je maksimalnije moguče. Ali to je od jednom i vaša največa nesreča. Jer da ste se opredelili za političko partnerstvo sa narodima kontinentalne Europe umesto sa englezima i rusima danas ne bi imali nikakvih problema na KiM.

   • Aleksandar says:

    Poznato je meni da su Englezi organizovali I WW. Ja o tome upravo i pišem. Mi Srbi ne treba da brinemo o interesima Slovenaca, Engleza ili bilo kojeg drugog naroda na ovom svetu. Švabe su napravile Sloveniju ali su im u tome u prethodnom koraku pomogli Srbi. Ko je bolji švaba ili englez? Ja bih rekao daleko im lepa kuća obojici. Mi treba da se bavimo da je naša kuća sređena, da mi znamo više da mi radimo bolje.

  • Mi says:

   Aleksandre, podržavam komentar! Gledajmo svoja posla i borimo se za sopstveni boljitak! Mnogo je onih koji su zadnjih dvadeset godina sipali drvlje i kamenje po Srbima , možda nekada sa razlogom, ali najčešće da bi uskladili svoj stav sa glavnim policajcem. Sve komentarisati je zaludno....

  • Nebojša says:

   Nek Slovenci idu kuda hoće, ali, neka nam ostave Slovenke.. ☺️

 5. Pastrovic says:

  Ma batalimo! Da nema Slovenaca, Hrvati bi bili "nasa" najveca govna!

 6. Dragan says:

  Šoltes, šoltes, kornjačino levo jaje...

 7. petrovgrad says:

  Uskoro će Slovenija biti većinski Srpska. Podjimo od statistike krajem 90-tih bilo je 2 posto Srba, sada krajem 2018 godine nezvanično oko 20 procenata. Za 30 godina biće 50 plus 1 posto. Vreme radi za nas. Slično je i sa Hrvatskom. Alternativa im je da prime Somalijce, što lično mislim da se baš ne uklapaju. Vidimo se za 30 godina.

 8. teoretičar says:

  Većina srpske istorije je istorija koju je zapad stvorio. Danas imamo srpskih istoričara koji pokušavaju da podmetnu neke svoje fantastične ideje a sve zarad javnog pojavljivanja i sakupljanja nekih poena, najmanje od Srba a najviše od tog istog Zapada. Čak po nekim novoistoričarima svi Rusi su Srbi, svi Nemci i Britanci su Srbi i ide se toliko daleko da na kraju tvrde da su svi narodi Evrope i bele Azije srpskog porekla. Prvo, to je uništavanje srpske istorije a drugo ona odgovara samo Zapadnim narodima jer naši udžbenici istorije se više čak i ne pišu u Srbiji. Poneki se čak i ne štampaju u Srbiji. Danas, kada je Srbima potrebno jedinstvo koje se uništava na sve strane, ovi istoričari samo doprinose cepanju srpskog naroda a tajming im je savršen. U zlo doba, kad im vreme nije. Tako je isto i sa KSHS. Nisu niti Srbi niti Srpski kralj posle Prvog svetskog rata insistirali na KSHS nego na Kraljevini Srbiji po granicama Srpskog naroda ali im je od te iste Evrope kratko rečeno "Ili KSHS ili Beogradski pašaluk" Negde usput se zagubila istina i Srbi danas krive ondašnje Srbe i Kralja koga niko i ništa nije pitao ni onda ni danas da su oni tvorci KSHS. Kratko i jasno, KSHS je stvorena da bi se AustroUgarska ipak raspala a kasnije da te dodatke Srbiji transformišu u korisne novo konstruisane narode od par izdajničkih plemena i da Srbiju steraju opet u BGD pašaluk. Nije im uspelo u potpunosti, ali oni svejedno to rade na duže staze i ipak su Srbima definitivno oteli i more i bar trećinu srpskih teritorija stvarajući nove države i novonarode. Da su Srbi onda mogli da stvore samo Kraljevinu Srbiju, taj raspad ne bi bio moguć, bar ne na način kako su nas rasturili devedesetih godina prošlog veka. Istu tu Svrhu, samo korak napred, je imalo i stvaranje FNRJ. Ne misli neko da je Tito bio toliko moćan pa da stvori toliku i takvu državu? nego je on samo nastavio i redefiniso teritorije za otcepljenje od Srba kad dođe vreme i većina Srba je sa čuđenjem gledala šta Tito radi i kakve republike i pokrajine stvara na Srpskim teritorijama. Moglo mu se, jer ga je Zapad podržavao na svakom koraku. Brod Galeb mu je poklonio Britanski Kralj. A to što je Kralj voleo svoju KSHS državu, pa makar i sakatu, sasvim je prirodno i normalno. I majka rodi sakato dete pa ipak ga bezrezervno voli.

 9. triglav says:

  pa ... svi beli ljudi na planeti su u biti srbi ...

 10. petrovgrad says:

  Ja to posmatram na sledeći način. Više je nego jasno da smo naseljeni sa neke planete. Najverovatnije bela rasa sa jedne, žuta sa druge, crna sa treće itd. Bela rasa ima nešto zajedničko, tako i ostale rase. Narodi, nacije, vere sve je to izmišljena stvar sa ciljem da jedan sloj živi na grbači većine. Postoji sila koja drži ravnotežu, svako je zove na svoj način. Da nije nje odavno bi se svet preokrenuo. Neko iz kosmosa sve to kontroliše. E sad gde smo mi Srbi u svemu tome, lični mislim da smo u vrhu. To nam donosi i radost i patnju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *