„Slovenski narod postepeno strada zbog bosansko-muslimanskog usuda“

„Slovenski narod postepeno strada zbog bosansko-muslimanskog usuda“

21 августа 2013

mehmedalija-nuhic-2Verski analitičar Mehmedalija Nuhić upozorava da je cilj bh. muslimana, bez obzira kojem pravcu pripadaju i kako ispoljavaju islam, uvek isti – da je BiH njihova zemlja, zemlja Bošnjaka – muslimana.

„Nemuslimani, po tom automatizmu, pripadaju onim zemljama po kojima se i nazivaju“, objašnjava Nuhić.

On ističe da ne postoji sukob unutar bosanskih muslimana na relacijama – klasični islam, socijalistički islam, Titov islam, sa današnjim tzv. narodnim, izvornim islamom, šiitskim ili vehabijskim – već je to samo zavaravanje javnosti.

„Nema sukoba u islamu sa islamom. Oni, bez obzira kako ga ispoljavaju, žarište problema vide u onome što ne pripada islamu“, ocenjuje Nuhić.

Prema njegovim rečima, „različiti stavovi muslimana kako da se reše tog žarišta nameću neslaganja o rešenju onog što su planirali kao problem, pa je u tom smislu i sukob unutar Islamske zajednice BiH i Rijaseta“.

Nuhić smatra da „bosanski muslimani lažu sebe i celi svet“ i da „nikako ne žele da shvate da su deo južnoslovenskog bića i životnog prostora“.

On smatra da bh. muslimani „beže od složene problematike koja potresa južnoslovensko područje od dana kada su pristali da budu sluge tuđim interesima na slavenskom Balkanu“.

„Muslimani sukobom, koji permanentno i intenzivno podstiču još iz vremena srpskih, a i hrvatskih buna i ustanaka protiv osmanlijskog okupatora, usmeravaju žarište krivice na ustanike, ističući ih kao glavne vinovnike nestabilnosti balkanskog regiona“, navodi Nuhić i pojašnjava:

„Oni, u stvari, žele da stalnim pritiscima drže intenzitet svetske pažnje na balkanskom regionu.“

Prema njegovoj oceni, „bosanski muslimani na više načina žele da drže pažnju krugova uticaja nad balkansko-slovenskom problematikom, koju su oni i te kako proizveli svojim tvrdokornim stavovima“.

Podloga svih tih stavova, kako trenutno tako i kroz istoriju, jeste njihova religija, navodi Nuhić i ocenjuje da se „bosanskim muslimanima oko islama okreće celi svet“.

„Oni taj svet varaju islamom i uz pomoć njega. Oni tim istim ideološkim i dogmatskim odnosom varaju i sami sebe već duže vreme“, navodi ovaj verski analitičar.

Prema njegovim rečima, „kada osete da dolazi kraj varanju, kada shvate da nema obećanih zlatnih kašika bez rada i muke, sve više posežu za raznim delima da bi zadržali pažnju javnosti nad radnjama koje su sami izazvali i kojim su sopstveni vinovnici“.

„Da bi se vratili na put istine, na jedini put koji vodi stanju normalnog života, muslimani treba da priznaju sebi ko su oni, u stvari, i gde su kao takvi u životnom prostoru smešteni“, ocjenjuje Nuhić u intrevjuu Srni.

Nuhić zaključuje da celi slovenski narod postepeno strada zbog „bosansko-muslimanskog usuda“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u