Slučaj Beko – novi detalji stare burleske

Slučaj Beko – novi detalji stare burleske

6 januara 2015

medenicaPiše: Mihailo Medenica

Ekskluzivno: novi detalji slučaja Beko, ministar lično stegao obruč oko NN pucača, očekuje se hapšenje čim provali kako se otključavaju „lisice“, nešto isprobavao pa tokom novogodišnjih praznika ostao vezan za radijator u kabinetu.

„Odem ja na lice mesta, ovog puta sam, prerušen u poštara, da ne privlačim pažnju i na miru odradim uviđaj!

Zvonim na vrata prvih komšija Beka, izađe gospodin srednjih godina, viknem: „Muštuluk, penzija“, opali mi šamarčinu i zalupi kapiju!
Kakav bih to ministar bio da zapnem na prvoj prepreci- vratim se nešto kasnije kao Jehovin svedok, pozvonim na druga vrata, otvara mlađa gospođa suprotnog pola od mojeg, ljubazno se predstavim i ponudim spasenje sudnjeg dana i Kulu stražara u zamenu za nekoliko informacija i upotrebu toaleta.

Pristaje, otrčavam do toaleta, pa šta ako sam malo zaplakao od onog šamara, uhvatio me nespremnog inače bih ga tako počupao za kosu i izgrebao po licu, no…

– Da niste u noći atentata na gospodina Beka kojim slučajem širili veš u dvorištu i videli nešto: nekolicinu amatera, prelepih, verovatno su u žbunju kampovali duže od nedelju dana, pronašli smo, ovaj, policija je pronašla ambalaže od gotovih jela, krevete na sprat, onaj toi – toi wc, tuce rešenih ukrštenica, flajere za naručivanje pica, poruku urezanu u kori drveta: „Ljubica i Dragan forever“, ali nema materijalnih dokaza, DNK, neke kontakt mejl adrese, zahteva za prijateljstvo na „fejsu“- ništa što bi nas, pardon, njih odvelo do napadača?! Uzgred, ako nam se priključite nudimo sigurno spasenje sudnjeg dana i vrlo povoljnu zimnicu preko sindikata policije- tako vešto pletem mrežu da gospođa pristaje bez premišljanja da se priključi Jehovinim svedocima, o napadačima ne zna ništa, jbg!

Odlazim u žbunje u kojem su se krili, profajlerski ulazim u njihov mozak, shvatam kako su razmišljali, čujem o čemu su razgovarali čekajući Beka da se pojavi: „Jao, pile, kako su ti nežne ruke, koju to kremicu koristiš?! Hoćeš ja da pucam, ispucaće ti koža na rukama od hladnoće?! Bolje da skineš tu fantomku skorz će ti upropastiti to prelepo lice, ko zna ko je sve nosio, izaći će ti bubuljice, biće te blam ako te ikada uhapse, a ne verujem da će te iz pritvora puštati na tretmane kod Milke kozmetičarke“…

Više sam nego ikada siguran da je zaista reč o amaterima, pa profesionalc bi se sakrio iza bandere, a ne u žbunje po kojem mokre ovi psi lutalice, fuj!
Pronalazim dokaz koji je promakao svima: pedesetak opušaka cigareta rzličitog tipa! Zaključak: napadač je strastveni pušač, verovatno kašlje i prsti mu smrde na duvan, fokusirati se na takvu ciljnu grupu! Različite vrste cigareta upućuju da je izlazio iz žbunja i žickao od prolaznika- locirati sve pušače koji su proteklih nekoliko meseci prošli ovuda i dali cigaretu prelepom amateru upadljivo nežnih ruku!

Eto, uz samo malo truda krug se očas posla suzi na samo pola Beograda i nešto unutrašnjosti, ako izuzmemo one ružne profesionalce sa fantomkama, bljak!

Sad ću lepo da smenim komplet beogradsku policiju, jer nije logično da ja kao ministar budem odgovoran za propuste u radu MUP-a!

Ostaću preventivno još nekoliko dana u žbunju, kažu da se zločinac uvek vraća na mesto zločina, a ovi nisu inače bi se javii na oglas koji sam zalepio na banderi: „Zgodan i izuzetno lep ministar policije traži cimera! Prednost za prelepe ametere ubice, samce, eventualno sa jedim do dvojicom pomagača! Kirija moja, infostan i struja vaši“!

E, sad imam razloga i dovoljno dokaza da sazovem konferenciju za štampu: „Sve smo bliže hvatanju napadača na Milana Beka! Usresredili smo se na kozmetičke salone, solarijume, parfimerije i „fešn- vikove“! Sigurni smo da su naručena ubistva tek dodatna delatnost za napadača, verujemo da živi od poziranja za opskurne ženske magazine i kao model za neki od šampona protiv peruti, s obzirom da ima tako divnu, odnegovanu i mirišljavu kosu, arome manga u zrenju… Posumnjali smo i na Kosmajca, ali priznajmo- nije lep, bez uvrede, a i slučajno smo ga uhapsili pre toga! No, ništa nije nemoguće, ako se niko ne javi na oglas možemo i njemu da prikačimo, o ukusima se ipak ne raspravlja, možda se u onom mraku nekom učinio lepim, ko zna?..

U svakom slučaju, preuzeo sam istragu u svoje ruke, ostalo mi je da obiđem još samo par kuća i sklopim mozaik! Neću otkrivati masku, ali nemojte se iznenaditi ako vam pozvoni prodavac usisivača… To, naravno, neću biti ja, ali pomozite čoveku, primite ga u kuću, lako je ošamariti- teško je biti čovek i priznati da vam tepisi nisu čisti koliko tvrdite“…

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *