СЛУЧАЈ ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА: У Бањалуци бесни рат наркобанди, истина може бити јако тешка за Републику Српску

СЛУЧАЈ ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА: У Бањалуци бесни рат наркобанди, истина може бити јако тешка за Републику Српску

26 маја 2018

Случај смрти младића из Бањалуке Давида Драгићевића је отворио и сукоб између министра безбедности БиХ Драгана Мектића и МУП Републике Српске, пише сајт Б 92.

Мектић је на телевизији БН рекао, мислећи на грађане окупљење у покрету “Правда за Давида”, да некога ко позива на правду не може да буде назван рушиоцем Српске или да ради против институција Српске и тиме се осврнуо на раније изјаве званицника Српске.

“Ако је и неко из МУП-а умешан у читав тај догадај, а бојим се да тога има јер видимо да се појавило свакаквих информација и индиција, свеједно, требало би да се енергично уђе у тај случај и да се све расветли и каже шта је истина о целом том догадају. Та истина може бити јако тешка по Српску и њене институције. Међутим, некога ко позива на правду, не можете да називате рушиоцем Републике Српске и да ради против институција Републике Српске”, рекао је Мектић.Министар безбедности БиХ тврди да у Бањалуци почиње рат нарко картела.

“Видели сте ову експлозију у Бањалуци, а која се дефинитивно везује за обрачун нарко картела у Бањалуци. И овај случај на одређен начин, врло лако може бити да су умешани нарко дилери. Ја сам месецима упозоравао да је Бањалука преплављена дрогом. На сваком кораку, у сваком локалу налази се дрога. Чак и у ноћним клубовима редари продају дрогу, а ноцне клубове обезбеђује полиција”, тврди Мектић.

А уместо да реши многе сумњиве слуцајеве као и случај “Драгићевић” власт Републике Српске се труди да умори и компромитује масу која се свако веће окупља у Бањалуци, рекао је Мектић и истичући да је направљено доста намерних грешака које су спречиле пут до истине.

Реаговало је Министарство унутрашњих послова РС саопштењем у којем демантује наводе Мектића, истичући да се његове изјаве заснивају на нетачним информацијама, “које стварају неповерење градана у рад институција Републике Српске, што је најтежа последица оваквих и сличних изјава”.

“У вези са изјавом министра Мектића да припадници МУП-а треба енергицније да поступају у слуцају Драгићевић, подсећамо министра Мектића да је на овом предмету директно ангажовано више десетина полицијских службеника више организационих јединица МУП-а, вештаци разлицитих области из БиХ, Хрватске, Словеније и Србије, надлежно тужилаштво, те консултовани струцњаци ФБИ-а. Полицијски службеници су у оквиру овог предмета обавили више стотина криминалистицко-техничких, оперативних и истражних мера и радњи у којима је обрадено преко 170 лица, о чему је достављен Извештај надлежном Тужилаштву“, каже се у саопштењу.

У конкретном слуцају, наводи се, Министарство је јавности омогућило увид у целокупан поступак, и то излагањем министра у Народној скупштини, али и у оквиру поступка пред Анкетним одбором који је у току.

„Изјава министра Мектића да је могуце да је неко из МУП-а умешан у слуцај Драгићевић је, како и он сам наводи, заснована на непровереним, односно „свакаквим информацијама и индицијама“, истиче МУП РС.

„Ове изјаве су тенденциозне и штете институцијама Републике Српске. Такоде, информацију да припадници МУП-а Републике Српске раде у ноцним клубовима и да се баве недозвољеним прометом наркотицких средстава, категорицки одбацујемо”, наводи се у саопштењу.

KOMENTARI6 коментара

 1. goran says:

  Kokajte se, deco, kad za drugo ne znate.

 2. doktrina soka says:

  Nema droge bez dozvole drzavnih institucija koje to trba da sprecavaju u interesu drzave.Jer krilaatica iz ne tako davne proslosti "OZNA,sve dozna" vredi i danas.A dozna od naroda,koji zna.Zato nemojmo se praviti blesavi.

 3. goran says:

  Ovaj sa slike kao da je iz Kingstona, ne bih voleo da budem iste nacionalnosti kao i on.

  • Bogomir says:

   Svi ti melezi koji zive ovde su protiv Srba. Svaki kojeg sam upoznao je srbomrzac.

 4. Trifun says:

  Narko karteli vode ratove po citavom svijetu. Tuzna realnost. Mislim da to dolazi iz Crne Gore i sa Kosova, koje su 100% narko teritorije koje kontrolise NARKO-NATO koji preko novih opijumskih ratova protiv Srba zeli da nas pokori, kako su to Britanci radili u Kini. Cinjenica je da su pokusavali 1000 i jedan trik da nas pokore ali nisu uspjeli. Manje vise su ispucali sve svoje podvale i nemaju ideje kako da izvedu neku novu podvalu koja bi nas mozda samo na trenutak izbacila iz ravnoteze, nakon cega bi zbili redove jos jace. Uopste im ne prolaze napadi, preko Srbije ili Sarajeva, u stanju smo da ratujemo protiv njih na vise frontova istovremeno. Uz pomoc Rusije. Cija armada ce osvanuti na planinama RS jedno jutro, zapamtite sto sam rekao. Onog momenta kada izgube zivce i ispale prvi metak na nas. Nema nazad.

 5. Cp6a says:

  Какви бре вештаци из БиХ, Хрватске, Словеније и ФБИ-ја? После оноликог јунаштва стварно је смешно браћо да падате на овакве форе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u