СЛУЧАЈ ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА: У Бањалуци бесни рат наркобанди, истина може бити јако тешка за Републику Српску

SLUČAJ DAVIDA DRAGIČEVIĆA: U Banjaluci besni rat narkobandi, istina može biti jako teška za Republiku Srpsku

26 maja 2018

Slučaj smrti mladića iz Banjaluke Davida Dragićevića je otvorio i sukob između ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i MUP Republike Srpske, piše sajt B 92.

Mektić je na televiziji BN rekao, misleći na građane okupljenje u pokretu “Pravda za Davida”, da nekoga ko poziva na pravdu ne može da bude nazvan rušiocem Srpske ili da radi protiv institucija Srpske i time se osvrnuo na ranije izjave zvanicnika Srpske.

“Ako je i neko iz MUP-a umešan u čitav taj dogadaj, a bojim se da toga ima jer vidimo da se pojavilo svakakvih informacija i indicija, svejedno, trebalo bi da se energično uđe u taj slučaj i da se sve rasvetli i kaže šta je istina o celom tom dogadaju. Ta istina može biti jako teška po Srpsku i njene institucije. Međutim, nekoga ko poziva na pravdu, ne možete da nazivate rušiocem Republike Srpske i da radi protiv institucija Republike Srpske”, rekao je Mektić.Ministar bezbednosti BiH tvrdi da u Banjaluci počinje rat narko kartela.

“Videli ste ovu eksploziju u Banjaluci, a koja se definitivno vezuje za obračun narko kartela u Banjaluci. I ovaj slučaj na određen način, vrlo lako može biti da su umešani narko dileri. Ja sam mesecima upozoravao da je Banjaluka preplavljena drogom. Na svakom koraku, u svakom lokalu nalazi se droga. Čak i u noćnim klubovima redari prodaju drogu, a nocne klubove obezbeđuje policija”, tvrdi Mektić.

A umesto da reši mnoge sumnjive slucajeve kao i slučaj “Dragićević” vlast Republike Srpske se trudi da umori i kompromituje masu koja se svako veće okuplja u Banjaluci, rekao je Mektić i ističući da je napravljeno dosta namernih grešaka koje su sprečile put do istine.

Reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS saopštenjem u kojem demantuje navode Mektića, ističući da se njegove izjave zasnivaju na netačnim informacijama, “koje stvaraju nepoverenje gradana u rad institucija Republike Srpske, što je najteža posledica ovakvih i sličnih izjava”.

“U vezi sa izjavom ministra Mektića da pripadnici MUP-a treba energicnije da postupaju u slucaju Dragićević, podsećamo ministra Mektića da je na ovom predmetu direktno angažovano više desetina policijskih službenika više organizacionih jedinica MUP-a, veštaci razlicitih oblasti iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, nadležno tužilaštvo, te konsultovani strucnjaci FBI-a. Policijski službenici su u okviru ovog predmeta obavili više stotina kriminalisticko-tehničkih, operativnih i istražnih mera i radnji u kojima je obradeno preko 170 lica, o čemu je dostavljen Izveštaj nadležnom Tužilaštvu“, kaže se u saopštenju.

U konkretnom slucaju, navodi se, Ministarstvo je javnosti omogućilo uvid u celokupan postupak, i to izlaganjem ministra u Narodnoj skupštini, ali i u okviru postupka pred Anketnim odborom koji je u toku.

„Izjava ministra Mektića da je moguce da je neko iz MUP-a umešan u slucaj Dragićević je, kako i on sam navodi, zasnovana na neproverenim, odnosno „svakakvim informacijama i indicijama“, ističe MUP RS.

„Ove izjave su tendenciozne i štete institucijama Republike Srpske. Takode, informaciju da pripadnici MUP-a Republike Srpske rade u nocnim klubovima i da se bave nedozvoljenim prometom narkotickih sredstava, kategoricki odbacujemo”, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Kokajte se, deco, kad za drugo ne znate.

 2. doktrina soka says:

  Nema droge bez dozvole drzavnih institucija koje to trba da sprecavaju u interesu drzave.Jer krilaatica iz ne tako davne proslosti "OZNA,sve dozna" vredi i danas.A dozna od naroda,koji zna.Zato nemojmo se praviti blesavi.

 3. goran says:

  Ovaj sa slike kao da je iz Kingstona, ne bih voleo da budem iste nacionalnosti kao i on.

  • Bogomir says:

   Svi ti melezi koji zive ovde su protiv Srba. Svaki kojeg sam upoznao je srbomrzac.

 4. Trifun says:

  Narko karteli vode ratove po citavom svijetu. Tuzna realnost. Mislim da to dolazi iz Crne Gore i sa Kosova, koje su 100% narko teritorije koje kontrolise NARKO-NATO koji preko novih opijumskih ratova protiv Srba zeli da nas pokori, kako su to Britanci radili u Kini. Cinjenica je da su pokusavali 1000 i jedan trik da nas pokore ali nisu uspjeli. Manje vise su ispucali sve svoje podvale i nemaju ideje kako da izvedu neku novu podvalu koja bi nas mozda samo na trenutak izbacila iz ravnoteze, nakon cega bi zbili redove jos jace. Uopste im ne prolaze napadi, preko Srbije ili Sarajeva, u stanju smo da ratujemo protiv njih na vise frontova istovremeno. Uz pomoc Rusije. Cija armada ce osvanuti na planinama RS jedno jutro, zapamtite sto sam rekao. Onog momenta kada izgube zivce i ispale prvi metak na nas. Nema nazad.

 5. Cp6a says:

  Kakvi bre veštaci iz BiH, Hrvatske, Slovenije i FBI-ja? Posle onolikog junaštva stvarno je smešno braćo da padate na ovakve fore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *