Случај политичара Веље и…

Slučaj političara Velje i…

31 januara 2017

aleksandar-apostolovski 789346

Piše: Aleksandar Apostolovski

Kako god pokušate da sastavite delove usisivača „Slobode” iz Čačka sklopi se ručni raketni bacač. Kako god pokušate da sastavite Velju Ilića sklopi se politički bestrzajni top. Kad god se pomisli da je Velja konačno zarđao i spreman za otpad, te se razmišlja da se postavi kao muzejski eksponat na Kalemegdanu ili eventualno kao Palmina voštana figura, on ispali nekoliko plotuna koji ga vraćaju na prvu liniju fronta.

Umesto granata, lider Nove Srbije ispaljuje sličice iz albuma političko-podzemnog života Srbije, koje mu volšebno upadaju u sanduče, i taj album u kome dominira Zlatibor Lončar iz rane hirurške mladosti, u zagrljaju s ubijenim šefom „zemunskog klana” Dušanom Spasojevićem, predstavlja ozbiljan udarac na zidine vladajuće tvrđave premijera Vučića. Kako je hajduk postao fotograf?

Ko veruje da Čačanin to čini zbog iznenadnog prosvetljenja koje ga je obasjalo taj veruje da će se zamonašiti, odreći se pečenja i živeti na hlebu, vodi i molitvama. Velja distribuira sličice iz osvete, jer ne samo da nije ostao ministar, već ga neće grejati ni fotelja direktora „Koridora”.

Njegov razvojni put je pokazao da on nije od onih koji bi sedeo na termoforu, već mu je mnogo udobnije ako pod stare dane održava unutrašnju temperaturu i spokoj motajući se oko plamena vlasti. Kada je osetio Vučićevu hladnoću, odlučio je da sačeka najpovoljniji trenutak da uzvrati udarac, a to su predsednički izbori koji još nisu raspisani, iako je kampanja uveliko u toku.

Melanholični predator je počeo da se rasanjuje kada je ponovo započeo kavgu, razmenjujući psovke i uvrede s Vojislavom Šešeljem i omiljenim neprijateljem Nebojšom Čovićem, što ga je vratilo na naslovnice tabloida, gde se uz Macu Diskreciju i Acu Lukasa oseća kao u svom šljiviku. Dakle, udobno!

(Politika)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *