СЛУЧАЈНОСТ ИЛИ НЕ? Амерички пуковник српског порекла нови командант Бондстила! (ФОТО)

SLUČAJNOST ILI NE? Američki pukovnik srpskog porekla novi komandant Bondstila! (FOTO)

20 marta 2018

Pukovnik Nik Dučić, Amerikanac srpskog porekla, novi je komandant baze Bondstil kod Uroševca i Multinacionalne brigade Kfora Istok, javljaju kosovski mediji.

„Prvi sam američki oficir srpskog porekla koji komanduje Multinacionalnom borbenom grupom Istok“, rekao je pukovnik Dučić, navodeći da će trupe pod njegovom komandom nastaviti da pomažu razvoj stabilnog Kosova.

Na Kosovo je stigao kao komandant 79. pešadijske brigade Nacionalne garde Kalifornije i danas je preuzeo dužnost od dosadašnjeg komandanta Istočnog sektora, pukovnika Majkla Spraginsa.

Nik Dučić je završio ratni koledž 2014. godine, a magistrirao je na Univerzitetu Merilend kao nuklearni inženjer. Visoko školovanje počeo je na Kalifornijskom politehničkom univerzitetu.

Bio je angažovan i na projektu obuke ukrajinske vojske, smišljene kako bi oružane snage te države do 2020. godine bile u skladu sa NATO standardima, navodi se na njegovom Linkedin profilu.

Po fotografijama na internetu vidi se da je boravio i u Iraku 2011. i 2012. godine.

Na Fejsbuk profilu pukovnik Dučić je, između ostalog, lajkovao stranice srpske Crkve Svetog Đorđa u San Dijegu i srpski klub „Oplenac“ iz Toronta.

(Rts)

KOMENTARI11 komentara

 1. Rade says:

  Znam za neke ustaše srpskog porekla koji su bili revnosniji u ubijanju Srba nego hrvati...pustite ovakve gluposti,imali smo mi,Srbi janjičare...znamo za jadac.

 2. Hruscov says:

  Hajde da vidimo ovog Ducica, jedan se dokazao kao pravi Srbin i patriota.

 3. Svetislav Surina says:

  Nema od toga lika leba za Srbe.

 4. Idi begaj:) says:

  Izdajnik ili "trojanski konj",pitanje je sad!?

 5. Mali Vuk says:

  Neznam ali mislim po prezimenu da su ti preci bili dobri Srbi a ako pljunes na njih seme ti se zatrlo. Pamet u glavu i budi castan i cuvaj nasu Srbsku svetu zemlju koja ce biti opet nama vracena i na kojoj vise ti zlotvori nece ziveti. Zasluzili su da im i pile proteramo, a i hocemo!!!

 6. zoka says:

  Svi koji u]u u USA vojsku, yaboravljaju svoje porijeklo i samo se gleda karijera tj. budu'nost

 7. zoka says:

  Svi koji u]u u USA vojsku, zaboravljaju svoje porijeklo i samo se gleda karijera tj. budućnost

 8. Milutin says:

  Puko je on čim je sa tim ubicama SRBA I SRBSKE DECE. KO SE OPOGANI I UDRUŽI SA TIM UBICAMA I PLJAČKAŠIMA NIKAD NEMOŽE OPRATI NI SEBE NI SVOJU DUŠU A NI SVOJE NASLEDNIKE.

 9. Šmajser says:

  Osramotio je slavno prezime

 10. Ivan Grozni says:

  Moramo shvatitida je pukovnik Ducic prvo Amerikanac pa onda naucnik pa vojnik.Za njega je naredjenje svetinja. Sa druge strane; dali se pitamo kako su predci danasnjih "vladara" Srbijom tretirali oca ili dedu gospodina Ducica. Iz licnog iskustva znam da su mnogi Srbi u zadnjih 70 godina prosli kroz pakao i nazad. Ko su bili dzelati? Pa ocevi i dedovi danasnje vlasti. Ako je porodica Ducic, jedna od tih progonjenih i unizenih STA ON DUGUJE SRBIJI?Kako sejes tako ces i znjeti. I oni, koji su dobrovoljno postali muslimani ili katolici, postali su naj ljuci dzelati bas srpskom narodu.

 11. Nebeska Srbija says:

  Nije on Srbin nazalost,svaki normalan Srbin bi odbio tako nesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *