Službenik Komercijаlne banke ukrao 800.000 evra

Službenik Komercijalne banke ukrao 800.000 evra

1 aprila 2014

229811_komercijalna-banka-foto02-blic-vesna-lalic_origŠef jedne od ekspozitura Komercijalne banke u Beogradu predao se policija danas zbog prisvajanja oko 800.000 evra.

Kako saznaju Novosti, pre desetak dana prijavljen je njegov nestanak, a danas se sam, u pratnji dva advokata, predao policiji. U toku je saslušanje.

Komercijalna banka oglasila se saopštenjem u kojem je otkrila nepravilnosti koje ukazuju na zloupotrebu službenog položaja službenika u jednoj od svojih ekspozitura, navodeći da zbog toga nijedan klijent neće biti oštećen.

U Komercijalnoj banci navode da su „uočili nepravilnosti koje ukazuju na zloupotrebu službenog položaja u ekspozituri na Trgu Nikole Pašića br.7 u Beogradu“.

Odmah nakon toga, kako ističu, pokrenuta je detaljna kontrola od interne revizije, a tokom kontrole, šef ekspoziture se prijavio organima MUP-a.

„Banka sarađuje u potpunosti sa istražnim organima i dostaviće im sve činjenice utvrđene tokom interne revizije“, kazali su u ovoj banci uz opasku da će nijedan njihov klijent „neće trpeti štetu zbog postupka bankarskog službenika“.

Službenik je, prema njihovim navodima, otkriven primenom nedavno razvijenog najsavremenijeg softera, čiji je zadatak da otkrije transakcije kod kojih je povećan stepen rizika od mogućih zloupotreba.

Do okončanja istražnog postupka koji je u toku, banka se, kako kažu, po ovom pitanju više neće oglašavati.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *