СМЕЈУРИЈА ОД ВОЈСКЕ: Птица оборила америчку ракету!

SMEJURIJA OD VOJSKE: Ptica oborila američku raketu!

30 aprila 2020

Poznato je da ptice mogu da budu uzrok avio-nesreća, ali se do sada nije desilo i da obore raketu. Prvi put se to dogodilo u Poljskoj.

Na društvenim mrežama je objavljen snimak sa Dravsko-Pomorskog vojnog poligona u Poljskoj, gde Amerikanci vežbaju gađanje tenkova. Na snimku se vidi kako borbeno vozilo „M2A2 Bredli“ gađa tenk koji je korišćen kao meta.

Kroz nišan se vidi da granata ide pravo ka cilju. A onda se dešava nešto neobično. U kadru se pojavljuje živo stvorenje koje leti, verovatno ptica, možda patka. Granata je pogađa i dolazi do eksplozije. Na kraju se vidi da raketa nije stigla do tenka.

KOMENTARI7 komentara

 1. Fric says:

  Ruska patka sto posto!

 2. Vojvoda says:

  Jeli bre jel to ta sila što želi da se kači međedom, nisu se ništa naučili od Adolfa i Napoleona, pa dobro, srećno im bilo

 3. Erulian says:

  protivraketna patka

  • E.Lirsch says:

   Amin...

 4. Gardista says:

  To je prijatelji moji, ruska patka za amere.

 5. Rista says:

  Srbi, vratite se masovnom razvoju golubarstva. Znao sam ja da će neko smisliti najsofisticiraniji način obaranja raketa, ali nisam znao da su tice tu u igri.

 6. Kosovac says:

  Čuješ, ptica oborila američku raketu. Teletabrisi aplaudiraju, a ponekad se nostalgično vraćaju u svoj genijalni domorodački izum – šerpe i lonci. ……….Inače, može se reći da je ovaj članak bio dobra reklama američkih raketa presretača. Koje pogađaju cilj, a svi misle da je to vrabac uradio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *