СМЕЈУРИЈА У САРАЈЕВУ: Насер Орић ослобођен оптужби!

SMEJURIJA U SARAJEVU: Naser Orić oslobođen optužbi!

30 novembra 2018

Apelaciono veće Suda BiH izreklo je oslobađajuću presudu Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, koji su se u ponovljenom postupku teretili za zločin nad ratnim zarobljenicima na području Srebrenice i Bratunca, javlja „Kliks“.

Po drugi put, Naser Orić i Sabahudin Muhić su oslobođeni optužbi za ubistvo Milutina Miloševića i Mitra Savića u selima Lolići i Kunjerac.Ponovni postupak trajao je od 3. septembra do 9. novembra ove godine. Na suđenju je ponovo saslušan zaštićeni svedok O-1, koji je promenio svoj iskaz u odnosu na izjavu datu 2014. godine. Advokati su bazirali svoju odbranu upravo na ovom delu, rekavši kako je zaštićeni svedok menjao iskaze u bitnim delovima svaki put kada je saslušavan.

Suđenje Oriću i Muhiću obnovljeno je nakon što je Apelaciono veće ukinulo prvostepenu presudu kojom su bili oslobođeni optužbi za ratne zločine. Sud je tada uvažio žalbu tužioca Miroslava Janjića u predmetu „Naser Orić“ u vezi sa neusklađenošću javno objavljene i napisane presude.

Pre izricanja presude, stotine građana se okupilo ispred Suda BiH, kako bi Oriću i Muhiću iskazalo podršku u ovom procesu, prenosi „Kliks“.

KOMENTARI3 komentara

 1. Darko says:

  Ljudi, ovo nije smejurija, ovo je ozbiljna drzava koja brani svoje gradjane. Mi, mi Srbi, Srbija, to je semjurija. Mi nismo ozbiljna drzava, mi ne stitimo nase gradjane. Mi nase gradjane guramo u Hag i sta ti ja znam gde. Mi nismo bukvalno nista. Skidam kapu muslimanima, hrvatima i siptarima. Ne daju svoje i tako treba.

  • uco says:

   Svaka ti se pozlatila, Darko Mladicu

 2. test01 says:

  Oduvek sam se divio Izraelskoj organizaciji a posebno MOSADU. To oni ne bi dozvolili, prvo bi odgovorili politickim pritiscima a ako treba poslali svoje ljude da se obracunaju sa krvolocima koji su ubijali nejac, zene, decu i obicne seljake! Strasno kakvi se krvnici mirno setaju Sarajevom iz koga je proterano preko 100000 Srba i to Sarajlijama nista ne smeta - znaci da su isti kao i oni !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *